Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cisnieniowa panna

ciśnienie 115/100

Polecane posty

Gość cisnieniowa panna

wczoraj wybrałam się ma oddanie krwi jako honorowy dawca .Bałam się strasznie ale ludzie pracujący w krwiodawstwie są bardzo mili , ukucia nie czułam . Problem zaczął się gdy pielęgniarka zaczęła mi mierzyć ciśnienie 115/100 , potem lekarz 115/100 i krwi mi nie pobrali kazali iść do lekarza rodzinnego i na EKG serca , dobrze się czuje nic mi nie jest nie wiem czy jest sens iść z tym do lekarza , jestem młoda mam 21 lat czuje się bardzo dobrze

Gość cisnieniowa panna
???

Gość dziwneeeeeee
przy takim ciśnieniu powinnaś żyć jak mimoza lub mucha w smole. 115=ciśnienie skurczowe, świadczy o małej sile wypychania krwi do obwodu krwionośnego. 100=ciśnienie rozkurczowe, właściwie podciśnienie, świadczy, że serce zassało bardzo mało krwi. Reasumując, przy tak małej ilości krwi i przy tak wolnym rozprowadzaniu jej, narządy są niedokrwione i niedożywione, a w przypadku niedokrwienia serca czy mózgu sprawa jest oczywista, martwica i śmierć lub kalectwo. Zresztą niech oceni to lekarz.

Gość dziwneeeeeee
tak niskie ciśnienie mogą mieć tylko sportowcy jako efekt wytrenowania i druga cyfra, czyli ciśnienie rozkurczowe powinno być niższe niż dopuszczalne 90. Przykładowe ciśnienie sportowca: 120/80

Gość do młodej
16:28 cisnieniowa panna , dobrze się czuje nic mi nie jest nie wiem czy jest sens iść z tym do lekarza , jestem młoda mam 21 lat czuje się bardzo dobrze Propozycja: skoeo jesteś młoda, pewnie seksowna i dobrze się czujesz, to masz szansę unormować ciśnienie pracując owocnie na łokchiach w agenci toważyskiej lub w kopalni, ale 12h/dobę. Polecam, jest 100 x lepsze niż lekarz i tabletki.