Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bh4y45y54yt5

jaka pijecie zielona herbate?? ja musze posłodzic bo okropnie gorzka jest;/

Polecane posty

Gość bh4y45y54yt5

nie do wypicia a wy??

marianka ma racje :) ja pije zielona i mi bardzo smakuje bez cukru, a poza tym podobno jak slodzisz to traci wlasciwosci. nie wiem czy to do konca prawda ale i tak nie wypije poslodzonej ;D

Gość srali muchy wiosna będzie
miodu sobie dodaj

Gość bh4y45y54yt5
to widac zle parze bo dla mnie jest masakryczne gorzka;/ postaram sie mniej dosładzac i moze zejde calkowicie z cukru

Jest gorzka bo za długo ją parzysz ;) Z resztą drugi napar z tych samych fusów jest lepszy - delikatniejszy w smaku :) Dla mnie zielona herbata smakuje dymem :D ale jest świetna na tzw. ciężar w żołądku

Gość bh4y45y54yt5
mozliwe ja mam sage w torebce ile sie powinno parzyc zeby nie była gorzka?

Gość srali muchy wiosna będzie
torebki są rakotwórcze i sypią w nie śmieci po zielonej herbacie, zieloną się w liściu kupuje

Musisz sama wyczuć jaka będzie Ci smakować :) Ja wrzucam torebkę, zalewam i trzymam jakąś minutkę, potem odciskam i wg mnie jest dobra... a torebkę można potem drugi raz naparzyć i już taka gorzka nie będzie, nawet jak się dłużej potrzyma. Na początku też za długo parzyłam bo ten napar jest bardzo bledziutki, wydawało mi się, że nie naciągnęło :D ale to starczy kiedy herbata ma jasno słomkowy kolor ;)

przede wszystkim zielonej herbaty nie zalewa się wrzątkiem tylko wodą w temp. 75stopni! Drugi raz zalewamy wrzątkiem

Kup sypaną Bioactive z owocem pigwy. Zaparz w 80 stopniach tylko do lekkiego zabarwienia wody. Smakuje jak aromatyczna woda z cytryną. Polubisz.

ZXielonej herbaty nie parzy się tak mocno jak zwykłej. Powinna miec kolor rozwodnionego moczu po piwie :P

Gość gość
Ja piję zieloną herbatę Green Coffee 5k , jest naprawdę super i co ważne, schudlam już 3 kg ;) Poczytajcie sobie o niej http://dieta-zielus.pl