Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna od listu

Co powinno być w liście aplikacyjnym do dziekana? Pomóżcie proszę

Polecane posty

Gość dziewczyna od listu

Chodzi o to,że mam napisać "list aplikacyjny" do dziekana w sprawie przyjęcia na doktorat.Nie mogę znaleźć w google żadnych przykładów bo wyskakują same listy motywacyjne i podania o pracę a to co innego. Pisaliście taki kiedyś? mam napisać dlaczego chcę to studiować i dlaczego powinni mnie przyjąć czy coś jeszcze?

Gość .korniszonka.
chcesz mieć doktoranckie wykształcenie a nie wiesz jak napisać list aplikacyjny i nie wiesz jak uzasadnić chęć dalszej nauki :O

Gość dziewczyna od listu
to to ja wiem ale nie mam żadnych przykładów takiego listu nie wiem czy mam napisać dlaczego chce studiować i uzasadnić czy coś jeszcze tam powinno być? wiesz skoro jestes taka mądra?

Gość dziewczyna od listu
dziwni mnie to bo oprócz tego jest podanie o przyjęcie na te studia i tam tez się wpisuje dlaczego chce sie studiowac i uzasadnia więc chyba nie powinnam pisac drugi raz tego samego w liście aplikacyjnym?

Gość .korniszonka.
nie wiem , ale teraz myślę o studiach podyplomowych i tam nie trzeba pisać żadnych listów do dziekana tylko zapłacić i wysłać arkusz osobowy. Wiec nie wiem i ci nie pomogę,

Gość dziewczyna od listu
to co się mądrzysz i od razu mnie obrażasz jak sama nie wiesz :o nie chcę się wtrącać ale lepiej zrób drugie studia niże te całe podyplomówki na które żaden pracodawca nie patrzy albo patrzy ale z politowaniem bo wszyscy wiedzą że podyplomówki to taka prowizorka a nie studia:o