Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie lubię polski. Czy to źle?

Nie lubię polski. Czy to źle?

Polecane posty

Gość gość
Polska nie ma NIC oryginalnego, wszystko to ( hoojowe ) kopie z innych miejsc, nawet głupie teleturnieje kopiują tandetnie. A ta muzyka z radia to jakaś porażka, 90% w obcych językach jakby polskiej muzyki mało było. Polska to po prostu jeden wielki burdel i chłam, przykre.

Gość gość
ja tez nienawidzę polski i wyparłabym się każdemu ze jestem obywatelka polski, nie czuje się patriotka i nigdy tego nie czulam ,piszczy tutaj bieda z nędza ,duze bezrobocie a ci co maja prace to za grosze ,muszę się zapytać Tuska gdzie teraz jest zawinął się i powiedział radźcie sobie sami

Gość gość
Też nie lubię tego kraju i nie czuje się patriotką, nie utożsamiam się z nim kompletnie. Żal patrzeć na to co się tutaj dzieje.

Gość gość
same bzdury i żadnych konkretów

Gość gość
Polska jako kraj mi nie przeszkadza ale tu jest za dużo Polaków. Mam nadzieję że więcej wyemigruje niedługo. Przydałoby się żeby tak z 10.000.000 tych polskich zapijaczonych mord stąd wyjechało. Wtedy by się tutaj łatwiej żyło.

Gość gość
a ja lubię Polske jako kraj, ale nienawidzę państwa polskiego które jest okupantem i złodziejem

Gość gość
a ja nie lubię kraju za to, że tutaj żyje ten co umie kombinować, kraść, oszukiwać itp. uczciwi nie mają racji bytu, najwyżej klepią biedę tak jak ja, żyję z miesiąca na miesiąc bo za 1200 zł to mogę się za darmo po d***e podrapać i tylko nie karzcie mi wjeżdżać itp. bo jestem za stara i schorowana aby wyjeżdżać. Uważam, że pracuję i i bez względu co wykonuję, ale za pracę każdy śmiertelnik winien otrzymywać godne wynagrodzenie a nie jałmużnę, a jak pieprzony rząd wprowadza najniższą krajową w postaci jałmużny no to o jakim godnym życiu możemy mówić.

Gość gość
do gość dziś - teraz to nasz będzie w huj tak jak w chinach, a do tego te zapijaczone mordy nie wyjadą, bo oni teraz się będą pieprzyć i rozmnażać jak króliki dla tych 500+ i dopiero będą mieli za co chlać

Gość gość
Te go kraju nie powinno być. To pomyłka historii. Połowa powinna należeć do Rosji a druga do Niemiec. Język też taki francowaty jakiś nie do nauczenia się i każdy robi błędy w pisowni.

Gość gość
Up

Gość MAGILLA
Nie to zrozumiale do tego doprowadili zebysmy sie sami nie lubili w ten sposob nic nie mozemy razem zmienic bo taki jest plan.Kiedys rzesza pozniej rusek teraz izrael ale to juz totalny rozpad wojska amerykanskie w pl gdzie byli 72lata temu youtube aleksander jablonowski szok co oni zrobili i szykuja ustawa antypolska 1066 do tego podczepiona antyterrorystyczna gzie nie ma islamu i emigrantow ale sa polacy no tak:) a w palacu namiestnikowskim szczepionki hpv gdzie inne kraje nie podpisaly tego a w palacu namiestnikowskim jak leci a jak wygnac wybic zniszczyc po 2 wojnie nie mozemy wstac dlatego monopolki i koscioly a w przykazaniach zakazy same nic nie wolno dlatego tkwimy w tym gownie sami sie wykanczajac dali prawa gdzie sady robia co chca zwlaszcza te rodzionne po to tez daja 500zl na dzieci robcie roboli trzeba do pracy za granice nikt nie sruboje norm jak polacy nikt tak nie z********a jak polacy za dolara na 6 zmian jak to bylo w filmie Szczesliwego nowego jorku i sady zarobia lapowki zalorzenie sprawy a jak tak tu jest jak to powiedzial otto von bismarck i kiedy to bylo ba napoleon bonaparte i sam Winston Churchill i kiedys brali przymusowo na roboty a teraz sami polacy uciekaja jak otworzyli granice to z radoscia opuscili ten 3 swiat

Gość MAGILLA
do gosc 16:13 taki byl plan po co rozbierac jak mozna bylo wychodowac kilka pokolen mlodych ludzi ktorych mozna sprzedac na emigracje zaszczepiony wyksztalcony ze studiami na zmywaku w anglii czy tam innym gownie wiedzieli ze my juz nie powstaniemy sami sie okladac bedziemy sady urzedy fora itp kazdy sam nawet w rodzinach komu wiecej taki byl plan dzis brak mlodych w pl nie beda mieli kogo sprzedawac damy 500zl na dziecko bida bedzie robic mlodych niewolnikow ktorzy trafia chuj wie gdzie to jest plan po co nas zabijac za dolara polak na 6zmian bedzie tyral film sie polski klania szczesliwego nowego jorku i dokladnie tak zyjemy to mozna z nami zrobic bo my sami sobie to robimy co o nas powiedzial otto von bismarck,napoleon bonaparte,Winston Churchill dlaczego polacy pisza zle mi na emigracji bo do tego doprowadzilismy sami w anglii mowi sie o nas a muzelmanie robia gorsze rzeczy ale tam za 1 turkiem stanie 100-1000 a za polakiem nikt jeszcze dostanie od swego prawda.

Gość MAGILLA
To dobrze bo polski juz nie ma od 1945r to jest kolonia ktorej nie rozebrano na czesci bo po co bylo zabijac jak mozna bylo stworzyc polaczka nowych czasow biedaka zlodzioeja lapowkarza i cudownego pracownika z*********jacego czesto ponizej minimum swiatowego gotowego zaszczepionego do pracy poza kolonie zanizajacego stawki p**********jacego rodaka i tyrajacego na 6 zmian jak w tym filmie polskim szczesliwego nowego jorku identyko tak ja tez nie nawidze polski bo to nie sa ci ludzie sprzed WW II nie jest to zle bo Polska umarla w 1945r. Ciekawostka: Kiedys Polacy przymusem jechali do pracy na roboty teraz sami wyjezdzaja kiedys niemcy dupczyli polki teraz tak samo dupcza tylko z tej biedy same daja kiedys przymusem nie prawda :) kiedys Polak Polaka sprzedawal z zawisci teraz jest to samo i nie ma wojny smutne ale prawdziwe polecam taki serial obejrzec CZAS HONORU ze zdrajcami kiedys postepowalo sie tak a teraz nagroda POLSKA NIE ISTNIEJE TO CZEGO NIENAWIDZICIE TO KOLONIA NIEWOLNIKOW PRACUJACA NA BIEDNYCH MODYCH MESZCZYZN EMIGRANTOW KTORZY UBOGACAJA WAS KULTUROWO ALE PODEJRZEWAM ZE GDYBY SAMI MLODZI MESZCZYZNI POLACY UCIEKALI PRZED WOJNA CZEKLAL BY ICH SAD POLOWY A NIE MIESZKANIE I SOCIAL:} ALE TO TAK NA MARGINESIE 10 LAT TYRALISMY ZA GRANICA NA TE CUDOWNE MULTIKULTI NAM SIE JESZCZE ZABIERA ZGANIAJA NA POLAKOW BO POLSKI NIE MA WIEDZA O TYM ANGLICY BO ONI NAS SPRZEDALI.

Gość lauraa273232
Polska to ladny kraj, Polacy goscinni to są plusy. Minusy to słaba gospodarka, nienajlepsze zarobki, niestety zawiść Polaków to nasza wielka, narodowa wada... Przeszkadza mi u nas przede wszystkim brak otwartości, mało uśmiechu na codzień, zawiść, choć mamy też wiele zalet Niestety ja sama się na tym łapię, że bywam trochę mało otwarta np. rzadko zagaduje do obcych ludzi na przystanku czy w sklepie, rzadko sie uśmiecham do obcych... A może to błąd, w DE czy UK jest trochę inna mentalność

Gość gość
Nienawidze polski pod każdym względem. Nie ma tu żadnych plusów. I większość polaków chciałoby wyjechać, ale nie ma za co. Gardze takimi ludźmi,którzy myślą że polska jest najlepsza i hejtują tych którzy nienawidzom polski

Gość gość
dlaczego w naszym katolickim kraju są tak wredni ci katolicy jakby mogli to druga osobę by zniszczyli,

Gość gość
Też nie lubię Polski :) Polska 100 lat za mużynami :') Polacy co mieszkają w Polsce mogą mówić że ,,o Polska to jest super i wgl ":') Mieszkam w innym kraju i porównanie do Polski to się śmieję bo nie ma co tu porównywać bo każdy mądry zna odpowiedź

Gość ErtixPoke
''I bardzo dobrze. Miejscowi uciekają z Anglii, Szwecji itp bo mają dość tej rozpusty i zepsucia. Fajny byłby świat gdyby geje adoptowali dzieci, brali śluby ? I co jeszcze ? Coraz więcej domów starców, bo nie ma komu opiekować się rodzicami ? Legalizacja prostytucji i narkotyków ? Piekło na ziemii ..'' - Ty kpisz czy o drogę pytasz? Te osoby powinny mieć takie same prawa jak pary hetero. To, że oni uciekają z kraju to na pewno nie przez to. Osobiście to bardzo bym chciał, by społeczność lgbt była równo traktowana u nas, ale widać to za duży wysiłek dla ludzi-owieczek, bo skoro są problemy z tym na świecie, to i pewnie w Polsce będą, a trzeba robić wszystko by ich nie było, może wtedy Polacy by z czegoś zasłynęli. Problemy są wszędzie, u par hetero nawet więcej, tylko nikt zdaje się tego nie widzieć, bo wciąż panuje tu silny konserwatyzm i brak zrozumienia oraz zdziwienie, że można żyć inaczej, i można przy tym być uczciwym. Co ma legalizacja narkotyków do lgbt, bo nie wiem? Jeśli chodzi o prostytucję to dziwnym trafem, ale większości mężczyzn to podnieca, więc czy legalna czy nie, to zainteresowanie i tak będzie. ''powiedziałbym że to nawet bardzo dobrze,zasłużyła sobie na to jak nas traktuje'' - Czym? Właśnie to jest to o czym ona wspomniała, czyli typowa zawiść. Przez takich jak Ty ten kraj się rozpada. Czy chociaż raz nie można się powstrzymać od takich złośliwych komentarzy? ''a ja lubie polske bo jest jeszcze malo bambusow.'' - Ale jest dużo pijaków, a rasiści w ogóle nie powinni mieszkać w tym kraju. ''A musisz wiedzieć, ze na świecie wcale tak źle nie postrzegają naszego kraju i rodaków jak Ty to robisz.'' - Nie bez powodu Wielka Brytania wyszła z Unii. Wszelkie instytucje europejskie mają do nas zarzuty, że nie przestrzegamy prawa, i wcale im się nie dziwię. ''W Tobie samym jest zasadniczy problem, nie w ojczyźnie'' - Problem jest w nas wszystkich, dlatego ojczyzna wygląda jak wygląda. Zresztą, ja tam bym wolał określenie ''matczyzna'', bo bardziej pasuje.

Gość ErtixPoke
@wredna Magda - Polskie jedzenie najlepsze? Niestety, ale zgodzę się z autorką, jest tłuste, niezróżnicowane i na pewno nie może się umywać do kuchni azjatyckiej, francuskiej, hiszpańskiej czy niemieckiej. @Patriota 666 - Nawet nie wiesz jak bardzo się z Tobą zgadzam. Mnie to wkurza to, że Polacy dają się łatwo manipulować mediom, taka ''słowiańska Ameryka'' można by rzec, czyli swój swojego swoim będzie pomiatał, a wszyscy będą udawać, że jest okej. Okazywanie słabości u mężczyzn? Że niepełnosprawność? Hehe, zapomnij, już lepiej byś nie żył. :> Jesteś wtedy debilem (pozdro, Korwin), zerem (Kukiz). Przedsiębiorcza kobieta? Wciąż mało zarabia, księża wprost nienawidzą kobiet, gender, czy feminizmu, a ja z kolei nienawidzę księży którzy wciskają ludziom obłudę. Wstyd. Masz cierpieć tak, jak cierpiał Jezus. Masz być naszym niewolnikiem i robić to, co większość ''bo tak'', pamiętaj, że skostniały konserwatyzm to jedyne, słuszne wartości, a jak się nie podoba to wyp..... le... na obcinanie gardeł przez Arabów. Kolejka czeka. Nikt po Tobie płakać nie będzie. ;) Tradycyjna, polska otwartość. Uwielbiam ten kraj za nieludzkie traktowanie innych, zwłaszcza tych którzy nie są niczemu winni. I te podejrzenia, dociekliwości, zgryźliwości bo ''co ludzie powiedzo'', kabarety szerzące stereotypy, stereotypy w mediach, tą zaściankowość. Jeszcze trochę, a Polska się zmieni w połączenie Watykanu z Iranem. Jest plus tego wszystkiego. Że jak Europa będzie mieć problemy, to wierzę, że Polska w dużej mierze stanie się lewicowa, lub taka w któej to społeczeństwo jako wykształceni ludzie będą decydować razem z politykami o swym losie. Złudne nadzieje, ale jakieś trzeba mieć. Ja także nie lubię Polski. Powody większość z Was już wymieniła, a i większość zapatrzona w Polskę podała swe zarzuty do tych którzy Polski nie lubią (nie dostańcie orgazmu czasem), jednak bez rzeczowych argumentów. Dziw, że tyle ludzi jeszcze się daje manipulować (nie piszę, że i ja się nie daję, taka ludzka natura), no ale z drugiej strony to nie ma się czemu dziwić skoro państwo Was smyra za dupę i trzyma za mordę. Jak deszcz pada to mówicie, że zaraz przejdzie, a jak jest powódź to powołujecie się na Boga ''bo to przewidział'', ale sami nie zrobicie nic, by zapobiec tej powodzi. Mężczyźni (w Polsce też) widać są wielkimi zwolennikami diedowszczyzny, silnego konserwatyzmu i chlania na upór, a Polska jest bardzo patriarchalna. A co jak ktoś się nie wpasowuje do tych ''wartości'' z różnych względów (zdrowotnych, światopoglądowych)? Pała w dłoń, miotacz ognia, wojskowy pas, zmiażdżenie czaszki - byle by skutecznie zabić ''Żyda'', nie ważne czy to syn/ojciec/wnuk/wuj/dziadek, ważne by go ''naprowadzić na słuszny tor'' i ''nie robić z niego cioty''. To nic, że kiedyś się razem bawiliśmy na podwórku, byliśmy dobrymi przyjaciółmi. Jesteś w końcu przeciw nam, no bo jak nie z nami to z kim? A potem dziwicie się, że faceci są beznadziejni. Nie doprowadzajcie do wojen to tak nie będzie, no ale widać za dużo wymagam od zwolenników wzorca maczo i siłowni, a pozostali zdają się nie zauważać jakie piekło jako faceci sami sobie wyrządzamy, bo przecież hajs musi się zgadzać, a to, że mój kolega ma gorzej to.... cóż, ciota i ch**! To nic, że na tym cierpią synowie którzy zostali przez to zmanipulowani przez Was. To nic, że nie pozwalacie im wyrażać prawdziwych uczuć ''no bo to nie przystoi facetowi''. To nic, że z tego powodu faceci najczęściej popełniają samobójstwa i są słabszą płcią bo zapadają na więcej chorób (a ponoć wzorce mówią inaczej). A jak okaże się dziecko chore/niepełnosprawne to zostawiacie je i wpędzacie kobiety w poczucie winy. Niezła hipokryzja, dlatego uznałem, że ''matczyzna'' w odniesieniu się nie tylko do Polski co i całego świata powinna tu lepiej pasować. Jak potem takie dzieci mają się czuć kochane i akceptowane? Nie dajecie im na starcie możliwości wyboru swoich poglądów, nie uczycie ich o moralności, nic, odrzucacie je bo jesteście niewolnikami patriarchatu, nie zdajecie sobie sprawy z tego jak męski świat jest płytki, nudny i niebezpieczny. Kobiety też nie lepsze (ogółem, nie tylko w Polsce). Wieczna rywalizacja o ładniejszy wygląd, duża pogoń za materializmem, księżniczkowatość, pomiatanie facetami jak szmatą do podłogi, nie ważne czy zdradził, czy jest ci lojalny, hipokryzja w postaci braku równouprawnienia, wieczne życie w roli zabłąkanej owieczki i cieszenie się z tego, że można manipulować przez to facetami. Jest jednak plus tego. Kobiety zdają się sprawy o wiele lepiej dostrzegać, nie patrzą na świat zero-jedynkowo jak faceci (a kysz!), i naprawdę umieją pomóc, a nie tylko poklepać po ramieniu i zaprosić na piwo. Dopóki jako społeczeństwo nie zaczniemy dostrzegać swoich wad, to dopóty tak źle będzie. Tyczy się to wszystkich, bez znaczenia na orientację czy płeć. Ucieszyłbym się gdyby Polska znalazła na to odpowiednie paneceum. Dziwi mnie tylko jedna rzecz. Skoro tak dużo ludzi narzeka na ten kraj to czemu nie można się zebrać do kupy, przebaczyć, i na nowo zacząć budować społeczeństwo? Otwarte, nie narzucające jedynych wzorców. Do tego są potrzebni uczciwi politycy, ale nawet jeśli znajdzie się taki Mesjasz to nie liczcie na to, że on za nas wszystko załatwi. Nie. To społeczeństwo o sobie samym decyduje, a nie jakiś Pan w garniturku który pieprzy farmazony do kamery w sejmie. Nie ważne z jakiej partii by pochodził. O ile prawicowcy to rozumieją i działają, to co z ludźmi którzy nie sympatyzują się z żadną partią, lub z lewicowcami/liberalistami? Uciekacie, a potem narzekacie jacy to źli Polacy w Polsce, a, że za granicą jest podobnie (co mnie dziwi, bo skoro tyle ludzi narzeka w Polsce..) to już tam mniejsza o to, nie?

Gość gość
Ja lubię Polskę mimo wszystko ;) Ale uważam, ze to jest dość smutny kraj, tzn. mamy taką smutną mentalność niestety i sklonność do narzekania. I pogoda jest u nas jaka jest bo przez pol roku jest zimno. Ale to też ma swoje plusy bo przez to wolniej się starzejemy

Gość gość
Są gorsze kraje do życia, ale są i o wiele lepsze nie ma się co oszukiwać... generalnie w skali światowej to jest tak sobie u nas. nie ma skrajnej biedy, ale i nie jest za bogato. Ogólnie gdyby nie państwo nas tak nie okradało to mogłoby być o wiele lepiej..

Gość gość
Polska jest beznadziejna fakt

Gość AreSAr
Doskonale cię rozumiem w ogromnym stopniu. Chciałbym aby ten tekst doskonale oddawał to co czujesz żeby pokazać jaka jest prawda. Nie chcę żeby Polacy poczuli się obrażeni chociaż Polacy to Polacy... Uważam że warunki tu taj są na poziomie poniżej jakiekolwiek krytyki tak jak wspomniałeś te obskurne brzydkie i takie ponure budynki a pomiędzy nimi nic pustka albo jakieś kolorowe brzydkie chodniki i ten ponury klimat takiej totalnej pustki. Ludzie to już wgl bez obrazy ale większość ludzi to jakaś masakra. Co drugi Polak to jakiś totalny wieśniak te ubrania to jakaś porażka a te twarze no po prostu żenada. Najbardziej to co mnie dotyka to to że człowiek młody żyjący w Polsce po prostu nie ma żadnej ale to żadnej przyszłośc***atrząc na tych ludzi co mają swoje lata młody człowiek zazwyczaj jeszcze creatywny młody nastolatek wpada w depresję i myśli że ja kiedyś też taki będę... Do tego jeszcze te panowanie u nas tej odwiecznej polskiej mentalności wtykania rzeczy w nie swoje sprawy. Czyli krytykowanie innych poglądów wiary ludzi lub obserwowanie każdego naszego ruchu jaki robimy wbrew tego że tak nie można.

Gość gość
Masz całkowita rację i jeszcze trzeba się często za niego wstydzic

Gość gość
W dodatku słabe zarobki które zniechęcają do podjęcia pracy jak porównuję z tym co mają zagraniczni znajomi to jest tragedia u nas, mają pieniądze aby jeździć w każdym wieku, poza tym w szkołach i pracy maja o wiele więcej opcji wyjazdów, mogę podać przykład z własnego doświadczenia, studia językowe na prestiżowej uczelni a żadnych propozycji wyjazdow do krajów gdzie uczy się języka, wiele że studentów nigdy nie było za granicą, owszem jest erasmus itd. Ale jednak wciąż mało zapewnione jest ze strony uczelni,. Poza tym polska mentalność która jest zacofana również komplikuje wiele rzeczy

Gość gość
Nie zgodzę się. Polska jest piękna. Jest tyle cudownych miejsc, jest co zwiedzać i co zobaczyć, tyle, że ludzie chamscy i psują całą radość z oglądania. Wszędzie śmiecą, robią co chcą nie licząc się z innymi tylko ja, ja ja, ja. Jak na niemieckim p****lu. Ale kraj piękny... taka perła rzucona przed...

Gość ktostam

Polskie społeczeństwo,polskie miasta,wsie,ulice,domy,bloki wytwór sztuczny to nie to samo co środowisko naturalne nie tknięte ręką człowieka.

Środowisko naturalne na terenie polski lasy,góry,łąki,rzeki,jeziora (szczególne góry bo na równinach było kiedyś morze) jest to w miarę ładne,znośne,choć osobiście wolałbym bardziej ciepłe regiony ziemi,bliżej równika., Problem w tym że te środowisko naturalne zostało zeszpecone przez człowieka przez obrzydliwą i chaotyczną zabudowę,odzwierciedla to oczywiście obraz społeczeństwa polskiego gdzie od początków przeważali ludzie bez kreatywności i wyobrazni...PROSTACY,CHAMY mieszańcy neandertalczyka występującego kiedyś na tych terenach oraz upośledzonych ludów emigrujących koczowniczych  z afryki przezbliki wschód,...idalej w strone polski.Im dalej od kolebki cywilizacji tym gorzej z ludzmi (z kultuta społeczną,wszechstronnością umysłu).Na terenie polski jedynie górale mają jako taką przyjemną zabudowę i kulturę,choć teraz już zaczyna się tam chaotycznie rozbudowywać wsie.Poza tym cała reszta ziem polskich to tragedia...a społeczeństwo to mieszńce najgorszych ludów chamów ukraińców,ruskich i wszelkiego innego gówna,bez żadnej kultury kształtowania charakteru i umysłu,pustaków jednym słowem.

JEDYNIE LASY I PARKI NARODOWE NIETKNIĘTE są tak naprawde moim krajem i moją ziemią...

Gość Elka

Ja zawsze uważałam, że Polska jest pełna sprzeczności i brak nam wspólnego zdania. Ale odkąd obserwuje na facebooku fanpage JakaJestPolska powoli zmieniam zdanie. Warto wejść i poczytać trochę faktów.

Gość Janek
1 godzinę temu, Gość Elka napisał:

Ja zawsze uważałam, że Polska jest pełna sprzeczności i brak nam wspólnego zdania. Ale odkąd obserwuje na facebooku fanpage JakaJestPolska powoli zmieniam zdanie. Warto wejść i poczytać trochę faktów. 

Polska wg mnie też jest krajem 10000 różnych zdań i poglądów a trafiając na tą kampanie zauważyłem, że nie do końc jest tak jak myślałem.  Potrafimy się zgodzić jednak :D Swoja drogą, nie wiedziałem że prowadzą też fanpage na FB. Napewno zaobserwuję z ciekawości :D

Gość ally
5 godzin temu, Gość Elka napisał:

ile ludzi tyle gustów i zdań, to jednak nie zmienia stanu rzeczy jakim jest jedność. Wspólnie tworzy się całość. Nasza flaga jest biało-czerwona, różna, a jednolita, tak jak i my. Kampania #jakajestpolska pozwoliła mi wytworzyć takie własnie zdanie na temat róznic w społeczeństwie. A na fejsie mają fajne posty 😜