Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Agola

DOM W NIEMCZECH,BLISKO GRANICY Z POLSKĄ.....

Polecane posty

Mam pytanie,czy posiada ktoś dom w Niemczech blisko granicy z Polską albo znajomych,którzy taki domek posiadają,bardzo proszę podzielcie się opinią na ten temat,jak się żyję?Jakie opłaty?Ogólnie czy warto się przeprowadzić?

??????????????????????????????????????????????????????????????????

????????????????????????????????????????????????????????????????

mój kolega mieszka tuż przy granicy. Wybudował tam dom w miejscowosci Ceska Ves, mówi, że super jest i wcale nie załuje.

Gość Franek z Janek
no i pomogli, kuźwa jak zwykle...

Gość myslales ze pomoze ci ktos
na kafe? gratuluje🖐️

Gość Rum-cajs
pamiętam, że jakiś czas temu nasza TVP pokazała reportaż , małżeństwo z dwojgiem dzieci dusili się w małym mieszkaniu na terenie Szczecina , oboje pracowali w Szczecinie , sprzedali za spore pieniądze to mieszkanie i kupili pusty dom na terenach opuszczonych na terenie Niemiec, czyli dawny NRD podobno bardzo dużo domów pustych , ponieważ Niemcy z NRD masowo wyjeżdżali na Zachód i tu dom z ogródkiem blisko granicy i dojazd do pracy w Szczecinie zajmował góra 40 minut mieszkanie zamienić na dom to raczej fajna zamiana :)

rosalinda ale laska nie napisala,ze to na wsi dom kupili. ja jestem ze Zgorzelca.To miasto graniczy z miastem Gorlitz.I tam tez jest normalne miasto tylko ludzi malo.Stoja puste hacjenty.Stoja kamienice i stoja domy.A do Gorlitz mam z domu jakies 20min spacerkiem.

Gość ladygaga25
Dom na wsi jest o niebo lepszy niż ten w mieście . Na wsi można sobie odpocząć od miasta jest taki spokój . Ja mieszka w Szczecinie blisko granicy .

Dzięki wszystkim serdecznie!!!!!!Za wiele jednak się nie dowiedziałam,więcej konkretów poproszę:))Wiem,że domy niedaleko granicy można kupić baaaaardzo tanio,ale co dalej,jak tam się żyje,co z opłatami?Może ktoś coś wie na ten temat??

Gość WnerwionaZłośnica.....
Też jestem ciekawa! Jestem zupełnie innego rejonu Polski, .. powiedzcie tez jak z pracą w Szczecinie i okolicach? Bardzo lubię język niemiecki, od dawna myślę o kupnie nieruchomości Po niemieckiej stronie...

Gość abcdaba123
jako osoba ktora poczynila taka zmiane w zyciu, z czystym sumieniem polecam ten pomysl, cisza, spokoj, mili sasiedzi no i koszta za jakie mozna kupic domy i mieszkania, pracuje w szczecinie i codziennie dojezdzam do szczecina, mam dokladnie 30km na brame portowa wiec nie jest zle, zajmuje mi to ok 25min, fajna sprawa jest tez z dofinansowaniami, na dzieci dostaje sie 184euro miesiecznie, a po drugie moj maluch chodzi do niemieckiego przedszkola i juz lepiej "sprecha" niz ja, sa tam tez polskie dzieci, wiec atmosfera bardzo przyjazna, proponuje zerknac na www.domwniemczech.pl to sie sami przekonanacie co i za ile pozdrawiam

Gość seksuolożka Ania
polki po dostaniu pierwszego okresu powinny rodzić, aż do przekwitnięcia i bez wydłuzania laktacji! niemco-polakow rodzic!

Gość piokuch
Witam Chce kupić dom w Niemczech.Czy ktoś wie jakie są opłaty,stosunek Niemców do Polaków.Myślałem o Penkun.pozdrawiam

Gość cool48
jast jakas strona z ofertami w nrd ? frankfurt,guben etz