Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MISS O!!

dlaczego kobiety nie jeżdżą w Formule 1??

Polecane posty

Gość MISS O!!

gramy w siatkę, kosza, piłkę nożna to czemu nie jeździmy bolidami??

Gość bo jak wam sie cipka spoci
to śmierdzi śledziem

Najpierw się dowiedz a potem marudź. W latach 70 chyba włoszka jeździła Lella Lombardii, w '80 wilson, w latach 50 Fillips a w 92 Amatti. Nie jestem pewna nazwisk wszystkich. W poprzednim sezonie miała startować Danica Patrick jednak ona woli amerykańskie Indy car Jedyną kobietą która zdobyła punkty (pół) jest Lombardii właśnie BTW czepiaj się lepiej czemu kobiety nie skaczą na zimowych igrzyskach olimpijskich bo to wg mne jest nie faur

Gość bo som gupie
i sie nie oplaca bo by sie wszystkie rozjebaly a rozjebac sie przy 300km/h o betonowa sciane to nic przyjemnego a taki bolid to kupe forsy kosztuje zeby glupie baby do niego wsiadaly jak one nawet roweru czy malucha nie potrafia prowadzic

A Wy bazujecie na głupich stereotypach, w różnych seriach występują kobiety i są w tym dobre (w skokach narciarskich kobiety są lepsze od facetów, i dlatego władze związku boją się im pozwolić na uczestnictwo w IO). Każdy jest inny i nie można uogólnić, ale tego się chyba nie da przetłumaczyć niektórym tłumokom

Gość MISS O!!
drogi cezarze ja jestem w stanie sobie wiele wyobrazić nawet seicento na torze:D ale przeciez mogly by jezdzic bolidami no o co chodzi? przeciez kobiety tez sa dobrymi kierowcami ....?? ja bym chciała jezdzic bolidem:D

To droga wolna :) Jeździj najpierw w kartingu, miej sponsorów i talent to wystarczy :P Tu nie ma dyskryminacji jakiejś rażącej, jeśli ktoś spełnia warunki to ma szanse W F1 jest dyskryminacja raczej biednych i zdolnych W innych seriach się nie orientuję więc wolę nie twierdzić na pewno ale wydaje mi się że jedżą kobiety. Poszukaj o amerykańskich seriach, GP2, Formule 3, Le mans, Formule BMW albo Porsche Super Cup może jakiś jeszcze znajdziesz i wielu jeszcze niższych seriach

Kobietom ciężko jest wkroczyć w rejony zdominowane przez mężczyzn, nie, ja nie twierdzę, że się do wszystkiego nadają i że obie płcie są równe bo to jest biologicznie niemożliwe. Powinieneś wiedzieć ile czasu upływało podczas wdrażania powszechnej edukacji dla kobiet itp. To wszystko wymaga czasu a tacy jak Ty tego nie ułatwiają

Zobacz ile czasu potrzebowano, żeby zakazać dyskryminacji Murzynów w Ameryce czy Aborygenów w Australii. Wszystko wymaga czasu No, ale też nie można popadać w przesadę w stylu parytetów

jakaś taka nijaka-> nie widzę powodów , dlaczego mam coś ułatwiać kobietom. w końcu jest to równouprawnienie. ja wręcz jestem za tym ,że jak ktoś jest w czymś dobry to powinien być promowany i nagradzany ( w kazdej dziedzinie i obojętnie czy jest to kobieta, mężczyzna czy może szympans ze super zdolnościami) jednak świat jest opleciony różnymi grupami interesów itp . Kobiety są już prezydentami , stoją na czele rządów , ale nie można ich promować tylko dla tego ,że mają macicę. to samo w sporcie nie masz wyników to nie masz sponsorów , nie masz sponsorów nie ma cie w F1 🖐️

Mi nie chodzi o promowanie, bo jest to głupie. Nikogo nie powinno się promować tylko dlatego, że kiedyś był prześladowany czy dyskryminowany to doprowadza do chorych sytuacji np. z Żydami czy czarnymi Ale zdarzają się jawne przejawy niedopuszczania kobiet do pewnych czynności tylko dlatego, że są kobietami (nie uważam, żeby F1 była tego przykładem). Co innego zasłużyć sobie na coś staraniami a co innego musieć pracować kilkukrotnie ciężej żeby osiągnąć to samo co mężczyzna. Nie mówię, żeby ułatwiać kobietom wszystko ale na pewno nie utrudniać