Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o odpowiedz 900

orange za granicą

Polecane posty

Czy ceny i promocje sa takie same? Czy usluga grosz za sms dziala normalnie? Czy jesli ktos ma telefon w orange to i jest za granica to ja normalnie mogep rzesylac do tej osoby darmowe smsy?A ta osoba np. musi placic wiecej? jak to jest?

Jesli jestes poza Polska nie masz żadnych promocji. Ja za esa placę 2 zł. Osoba, do ktorej pisze NIXC nie placi. Z kolei osoba, ktora do mnie pisze(w polsce)- placi zgodnie z promocjami, taryfami itd. Za rozmowy tel. w ogole placisz bardzo duzo (nie orientuje sie ile,ale dosc drogo), z kolei jak ktos do Ciebie dzwoni, odbierzesz i rozmawiasz, rowniez placisz. Nie wiem jak jest z roamingiem... Podejrzewam,ze podobnie. Najlpeiej więc przesylac esy przez neta z bramki np. Kombinuj dziewczyno:D <stopka>Musisz być czujny. Wiedzieć jakich pytań nie zadawać. Kiedy milczeć, dotykać, kiedy być a kiedy zniknąć. Chce być przy Tobie pewna, że będziesz dokładnie wtedy i w takim stopniu, żebym Cię czuła, a jednocześnie za Tobą tęskniła. I nigdy się nie odwracaj do mnie w łóżku plecami. Wiara Nadzieja Miłość</stopka>

prosze odpowiedzcie

To jeszcze raz napisze:D Powiedzmy, jestes w Polsce, masz esy po groszu i piszesz zagranice- placisz grosz, a druga osoba nic nie placi za odebranie esa. Z kolei jak odpisze Ci- to już ta osoba placi duzo. haha, naplatalam,ale mam nadzieje,ze zrozumialas:D

Gość gosława92
Cena zależy od miejsca z którego sms jest wysyłany. Cennik jest na stronie orange.

Gość a czy ten PASZCZÓR
dziewczyna ale to jest właśnie roaming :O

dziekuje za odpowiedz, kochana jestes mam jeszcze pytanie... czyli nie ma takiej mozliwosci aby osoba majaca nr orange w polsce i wyjezdza aby mogla do mnie pisac i placic np. 1 grosz za sms?

Gość a czy ten PASZCZÓR
nie ma, w roamingu promocje nie działają.

Ale ja bedac w Niemczech nie mialam wlaczonego roamingu i wlasnie tyle placilam. Tzn. za sms chyba z 2 zl., a rozmowy tez drogo. Ale inni wysylali do mnie smsy normalnie, za grosza lub po 20 gr. Nie ma takiej opcji autorko, ze bedac poza Polska placisz tyle co w Polsce, tzn. po groszu czy po 20 gr. Najlepiej jest wykupic kartke z numerem w danym panstwie, oczywiscie jesli dana osoba bedzie dluzej tam przebywala. Bo jesli ktos jedzie na kilka tyg. to raczej sie nie oplaca. A poza tym jeszcze istnieje cos takiego jak net:)