Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skarlettaav

co zrobić, jak on hałasuje... nie mogę spać :(

Polecane posty

Gość skarlettaav

Pomocy! Mój chłopak strasznie ciężko oddycha. Chyba nie chrapie bo ma zamkniętą buzię, ale noc ciągle niedrożny. I jak zaczyna tak oddychać to strasznie głośne dźwięki wydaje, że nie mogę spać. I na co ja mam go leczyć... skoro to nie chrapanie? Tylko wiecznie niedrożny nos.Przecież mu nie utnę...

Gość popppoppppo
Opij sie, to zasniesz.

Gość skarlettaav
mam pić codziennie?

a jak u niego z przegrodą nosową? prosta jest? <stopka></stopka>

Gość skarlettaav
no chyba ma tam jakiś problem z przegrodą i powiększone migdały, właśnie idzie do lekarza i może da mu skierowanie na operację prostowania przegrody, myślicie że to pomoże? Bo ja nie dam rady tak żyć:/ Chyba że w osobnych pokojach

Gość skarlettaav
normalnie tak mocno musi wdychać i wydychać powietrze przez nos że to w nocy jest prawie tak głośne jak chrapanie ale w dzień oddycha normalnie, tak płycej i nic nie słychać

Gość skarlettaav
a te plasterki to co robią? działają na katar? Bo on chyba nie ma kataru tylko jakieś te kanały w nosie wąskie

plasterki są na chrapanie operacja przegrody pomoże. Dlatego ma niedrożny nos

Gość skarlettaav
ojejku, mam nadzieję, bo normalnie po 2-dniowym weekendzie z nim jestem nieprzytomna... on mówi że się przyzwyczaję.. ale czytałam wypowiedzi osób które śpią z chrapaczami i wcale się nie przyzwyczają....

kolega męża miał ten problem, nos miał prosty tylko przegrodę skrzywioną (miał nos złamany i się żle w środku zrósł). W nocy chrapał a w dzień ciężko oddychał i mówił lekko przez nos jak przy katarze po operacji którą miał jakieś 6 lat temu wszystko minęło jak ręką odjął

Operacja przegrody moze pomoc ale nie musi w tym zabiegu widzialam ostatnia nadzieje ale niestety moj facet chrapie glosniej niz przed:O Plasterki ulatwiaja oddychanie przez nos.Rozszerzaja kanaly Sa czesto stosowane przez sportowcow wiec cos w tym jest:)

catie niestety wiele osob po operacji nadal chrapie Autorko nie przyzwyczaisz sie.Mi przez 13 lat nie udalo sie a w stoperach nie zasne:O

brzydula ja znam osobiście tylko ten jeden przypadek, kolegi męża ale warto spróbować, nie? :-)

Gość Jak można dziecka nie nauczć
Jak mieszkałam z rodzicami , a oni strasznie chrapali , to żeby jakoś zasnąć to od tamtej pory zasypiam ze słuchawkami w uszach :D Normalnie nauczyłam się zasypiać przy metalu podkręconym na 32 :D Zawsze jestem wyspana , czasem mam nawet sny z podkładem muzycznym , tylko pieniądze na baterie idą . Autorko jak lubisz muzykę , to może tak jak ja się przyzwyczaisz :)

Gość skarlettaav
no przy muzyce takiej głośnej nie zasnę, ale te stopery używam czasem tylko uszy mnie bolą i ciśnienie chyba rośnie bo tak mi piszczy dziwnie. A widziałam dużo stron o leczeniu chrapania, tylko to jest ten właśnie problem że on nie chrapie, bo on ma buzię zamkniętą, tylko słychać to powietrze które przez noc chce przejść takie świsty jakieś. taki mocny dzwięk jakby się chciało z całej siły wydmuchać powietrze z nosa i tak samo wciągnąć, bez otwierania buzi. Jak to się mocno zrobi to to jest takie głośne jak chrapanie. masakra

Gość skarlettaav
lekarz powiedział że nawet jak się przegrodę wyprostuje to jak ktos ma nadwagę to i tak chrapać będzie, ale on akurat jest normalnej budowy i nie ma nadwagi

Gość upuppppuupup

Ja używam stoperów i chrapanie partnera mi nie straszne:) Na początku myślałam, że nie ma takiej opcji, żeby spać ze stoperami, bo słyszałam dzwonienie w uszach, przeszkadzało mi głośne bicie serca i przełykanie śliny, było mi niewygodnie, bo jak się przewracałam, to je czułam, ale jak już zasnęłam to spałam do oporu i używałam ich uparcie i z czasem się przyzwyczaiłam i nic mi nie przeszkadza. A mam współlokatorów ranne ptaszki, sąsiadów, którzy wiecznie coś wiercą albo koszą trawe od 7 rano. I to było dla mnie jak zbawienie:]

Gość skarlettaav
a te zatyczki to nie szkodzą? bo ja czasem używam i mnie potem uszy bolą ... :/

Gość upupupupuppuuuup

Gość gość
Hej, Niestety hałasy mogą nas rozpraszać. Weź pod uwagę to, że może być to spowodowane tym, że Ty również nie możesz spać. Ostatnio ja również miałam problemy z zasypianiem. Kiedy byłam już zmęczona, po ciężkim stresującym dniu, nie mogłam zasnąć i często się budziłam. Postanowiłam poradzić się Pani w aptece. Ta poleciła mi Nervocalm Noc. Tabletki pomogły mi wyciszyć się. Usypiam teraz spokojnie. Mają też silne działanie na samo zasypianie.