Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zadziwiona

problem z hormonami - tradzik

Polecane posty

Gość zadziwiona

odstawiłam tabletki w październiku, od maja mam poważny problem z cerą, zmiany ewidentnie hormonalne (okres spóźnia mi sie tydzień zaczyna mnie sypać, białe gulki pod skórą, bardzo bolesne... niektóre zaogniaja sie i zmieniają w rany) miałam umówioną wizyte do dermatologa na koniec czerwca... ale niestety miłam pecha i lekarka nie dotarła - przekładali wizyty na tydzień później ale ze wzgledu na prace nie mogłam sobie na to pozwolić... jak pójde znowu sie zarejestrować będą znów 2 mc czekania:( a sprawa jest dla mnie dość pilna, za tydzień jade na wakacje i chciałabym wygladać przynajmniej znośnie znacie moze jakiś sposób który choć troche złagodziłby takie problemy... na te rany pomaga troche neomycyna oczna... ale niewiele

może Acnederm pomoze? Kup tez sobie cynk Zincas forte i pij dwa razy dziennie conajmniej przez miesiac.

Gość zadziwiona
acnedermu nie próbowałam acnosan natomiast pogarsza sprawę;/

Gość zadziwiona
cynk zażywam w tabletkach... bez widocznych efektów

Olejek herbaciany, bezpośrednio na syfka.Na patyczek lub wacik. Jeste jedyny na ropne zmiany. Pozdrawiam.

Być może takie leki, o których mówicie poprawią sprawę, trochę złagodzą zaognienia, ale wydaje mi się, że jak chce się na stale pozbyć tego nieprzyjemnego trądziku, to najlepiej jest poszukać czegoś, co będzie likwidowało przyczyny, a nie tylko skutki. Myślę, że przy występowaniu trądziku podstawowa sprawą jest odpowiednia dieta - ma ona bardzo duży wpływ na zmiany skórne typu trądzik. Bardzo często okazuje się, że to właśnie nieodpowiednia dieta jest przyczyną tego schorzenia. Niektóre kliniki, takie jak np. Vimed radzą na taki problem dobranie odpowiedniej diety, eliminacyjno-rotacyjnej, zgodnej z indywidualnym fenotypem każdego pacjenta. Myślę, że coś takiego mogłoby pomóc.

Gość tajasne
jesli trądzik ma podłoże hormonalne to jedynym wyjściem jest unormowanie hormonów. a zeby to zrobić nalezy sie skonsultowac z lekarzem. poki co mozesz zaleczac zmiany ale beda sie one pojawiały na nowo bez przerwy.