Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

black xs

Problem ze swędzeniem:( Nie wiem już co robić:(Pomóżcie:(

Polecane posty

Gość też się męczyłam 2 lata
2 lata . Zaliczyłam ginekologów, dermatologów itd. wykluczyliwszystko w końcu trafiłam do psychiaty eż nic. Jak poszłam do takiej starej znajomej ginekolog (pomagam jej sprzątaćraz w tyg. jest juz na emeryturze) Tak się zgadałyśmy i powiedziałam jej o problemie. Kazała mi wywalićwszystkie majtki! Iśc do lumpexu kupić tam bawełniane, wygotować i te nosić. Twierdziła ,że tylko tam kupie 100% bawełny, u nas to chińska mieszanka choćna matce jest napisane ,że 100% Miałam obiekcje ,ale pogadałam z kolezanką ,która ma lumpex ,mówiła mi ,że od lat bielizne nosi z lumpa. Kupiłam, wymoczyłam w ACE ,wygotowałam. Z oporem ale zaczęłam nosić.Po tyg. już była poprawa. Gdy po miesiącu poszłam do alergologa i mu o tym powiedziałam , stwierdził,że nie pomyślał o uczuleniu na mieszanke pochodzącą z chin. Od tego czasu nie kupuje w sklepach, bazarach. Tylko w lumpach. Minęło już ponad pół roku i nic mi nie dokuczza

Gość efelinta
może faktycznie to chińszczyzna. Co prawda nie mam tak jak autorka, ale od kąd kupuje bielizne na targu często sie obcieram lub myszka podrażniona. Mam koleżanke ,która jest alergiczką, kupuje wszystko w lumpie. u mnie w szafie przewaga chińszczyzny. A nie dawno czytałam ,że są w odzieży szkodliwe składniki. Nie dopuszczone w europie.

Gość sfgdsfd
jak jest problem w zwiazku to powinniście się oboje leczyc. tzn. jak ty przechodzisz kurację przeciwgrzybicza to on też powinien( nawet jeśli go nie swędzi). Pozatym on powinien utrzymywac higienę , to znaczy przed seksikiem myć ptaszka, jak ty masz takie problemy i wszystko robisz i nic nie pomaga

Gość mialam ten sam problem
myslalam,ze sie wsciekne - tak bardzo swedzialo po wewnetrznej stronie warg sromowych i wejsciu do pochwy. Globulki pomagaly tylko przez chwile,dieta w ogole nie miala wplywu. Bylo juz tak,ze bedac sama w domu,zdjelam majtki i jak szalona zaczelam sie drapac,a potem juz nie wiedzac co robie polalam sobie cipke woda utleniona :O Myslalam,ze mi cipke wypali :( ale byla to i tak ulga w porownaniu z tym cholernym swedzeniem :D Zauwazylam,ze pomaga mi jak za kazdym razem kiedy zaczyna mnie swedziec podmyje sie plynem - femfresh /intimate wash/a jak znowu bardziej mnie swedzi to smaruje sie - woda brzozowa ;) popiecze,popiecze i swedzenie przechodzi. W obecnej chwili kapie sie 2 razy dziennie,jak byly upaly dodatkowo podmywalam sie pare razy w ciagu dnia i jak narazie jest lepiej,chociaz caly czas czuje takie lekkie swedzenie i mam ochote sie podrapac,ale wiem,ze jak tylko dotkne to sie zacznie ;) Mialam robione wszystkie badania,ktore nic nie wykazaly i partnera,ktory mialby mnie zarazac tez nie mam.Nie mam pojecia skad ten problem :O

Dziękuję za tyle podpowiedzi:* Mija 3 dzień bez swędzenia:) Jestem dobrej myśli, że mi to nie wróci po tyg...tak jak zwykle to było;/Chodzę w domku bez majtek;)Spać też śpię bez;)Ale u mnie jest strasznie zimno i boję się trochę o pęcherz, dlatego kupiłam tabletki z żurawiny, pije sok z niej;)Więcej jogurtów;) Chciałam poprosić mojego TŻ żeby mi wysłał probityk Lacibios-femina, ale kurcze drogi jest i tylko 10 tabletek:/ Co do sztucznej bielizny, to taką wrzuciłam do worka...ale i tak muszę się zaopatrzyć w większe ilości tej bawełnianej;) Będę szukać tych 100% bawełna...mam nadzieję, że taką znajdę;)

Gość ja wiem co Ci jest
masz SWIERZBA!!!

Gość tu jest rada
Ja mysle, ze powinnas zrezygnowac z tych wszystkich plynow, tabletek, naparow. Pozwol organizmowi walczyc. Skoro ciagle cos stosujesz, to to nie jest dobre dla twojego organizmu. Ja w koncu odstawilam wszystko w pizdu, lykam tylko witaminy oraz paleczki kwasu mlekowego. Zadnych antybiotykow nie pozwalam sobie przepisywac, nie smaruje sie niczym. I widze poprawe. Ja tez pisalam: majtki tylko 100% bawelny. Skora wtedy oddycha. Zadna koronka, zadne elastyczne kolorowe majtki, tylko bawelniane majtasy. Moze nie sa piekne, ale skora na prawde oddycha. Odzywiac sie zdrowo, uprawiac sport, czesto zmieniac bielizne, nie uzywac wkladek (bo maja plastik i skora nie oddycha, a kumuluje bakterie), nie uzywac tamponow, tylko podpaski. Gdy sie spocisz - zmieniaj bielizne. Gdy jestes na plazy i siedzisz z mokrymi majtkami - zmien je, czy staraj sie dokladnie wytrzec. Skora ma byc sucha. Badz konsekwentna z goleniem sie: albo sie golisz i trzymasz ogolona, albo nie golisz. Takie golenie raz na jakis czas wzmaga swedzenie: ja jestem przyzwyczajona do golenia sie i po tygodniu mnie swedzi, bo... wlosy juz urosly. Gdy golilam sie raz na miesiac, swedzialo mnie wtedy, gdy sie ogolilam, bo skora nie byla przyzwyczajona. Musisz zdecydowac, w ktora strone idziesz. Dobrze jest zrezygnowac z basenu chociaz na jakis czas, zeby zobaczyc, czy to moze od wody. Mozesz sprobowac pudrowania tych okolic specjalnym pudrem intymnym - wchlania wilgoc, zapobiega otarciom. Sprpbuj na dwa tyg. i zobaczysz, czy cos pomaga. Zrob sobie testy na HPV - czasami wirus nie daje objawow w postaci klykcin, ale powoduje swedzenie (ja tak mam). Rob cytologie. Uzywaj lubrykantow, kaz sie facetowi podmywac przed i po, ty rowniez. Zmien diete, duzo kwasow, eliminuj cukry (wszystkie cukry, nie tylko slodycze, ale i skrobie - chleb, ziemniaki, banany; owoce, mleko i jego pochodne), jedz jogurty, maslanke, ryby, warzywa, brazowy ryz zamiast bialego, czarny chleb zamiast bialego, pulchnego. Zobaczysz, czy moze dieta pomoze. Lykaj paleczki kwasu mlekowego, Lactacyd, czy TriLac; sa rozne, te tansze i drozsze. Nie polecam nasiadowek w rumianku, czy jogurcie - to jest jednak wilgoc, moze to powoduje swedzenie. Po prostu niczego tam nie nakladaj, zadnych kremow i naparow, daj skorze oddychac i regenerowac. Zrob badania kalu na posiew (moze masz grzybice jelita grubego); dorbze jest pojsc na plukanie jelita (200zl, ale podobno grzyby i pasozyty wychodza, pozostawiajac organizm zdrowszy; na koncu plukaja paleczkami kwasu mlekowego). Podobno grzybica przychodzi z jelita grubego, wiec jesli ktos jest zainfekowany w srodku, zadne leki dopochwowe nie pomoga. Warto jest sie przeplukac. Nie nos obsislych spodni, zadne biodrowki, niskie majki. Dobrze jest nosic spodnice i przewiewna bielizne, nie siedziec w jednym miejscu na krzesle. Uprawiaj sport - troche sie poruszasz i moze akurat pomoze. Zrob badanie na cukier - na czczo oraz 2h po posilku - mozna zrobic za 5zl w przychodni. 2h po posilku ma byc dokladnie, a nie 1:30, czy 2:20 po. To chyba wszystko, co mi po glowie chodzi. Ja przez to przeszlam i czasami jeszcze swedzi, ale to chyba przez HPV.

Gość Randolf
Na poczatek slabo stezona oliwa ozonowa (2-3 dni) pozniej oliwa o silniejszym stezeniu.Przez pierwsze 2 smaowania popiecze kilka minut.Po ustapieniu swedzenia (ok 3 smarowan) przez okres 2 tygodni powtorzyc smarowanie2x w tygodniu.Nie stosowac masci ozonowe poniewaz pieczenie bedzie takie jak polanie rany spirytusem.

Gość ginger-ka
Też mam podobny problem, od kilku miesięcy swędzi mnie w okolicy pochwy, w jednym i tym samym miejscu. Swędzenie jest dość intensywne i nasila sie w nocy, są to intensywne napady świądu. Lekarz stwierdził, że może być to liszaj. Na zmienionym chorobowo miejscu powstają wielkości 13 mm, czerwone, o płaskiej błyszczącej powierzchni, które wywołują nasilone swędzenie.Jest to podobno przyspieszone starzenie się skóry. Choroba ma charakter przewlekły, z okresami remisji i zaostrzeń, jest trudna do wyleczenia Zmiany są długotrwałe trwają kilka, nawet kilkanaście lat. Przyczyna liszaja płaskiego jest ciągle nieznana. Uważa się, że w jego rozwoju mogą odgrywać rolę procesy autoimmunologiczne albo przyjmowanie niektórych leków. Lekarze sugerują także, że silnym czynnikiem wywołującym to schorzenie może być stres, cukrzyca lub tarczyca. Ja dostalam maść przeciwhistaminową w celu zmniejszenia świądu,solcoseryl w żelu, a także krem z witaminą A. No i musiałam zrobić badania wykluczające tarczycę i cukrzycę. Najlepiej jest udac się do lekarza, aby potwierdził chorobę, a nie leczyć się na własną rękę.