Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ankaa87

swędzenie skóry po peelingach

Polecane posty

Gość ankaa87

czy może ktoś ma taki problem jak ja że po uzyciu peelingu przez pare tygodniu potem męcze się ze swędząca skórą?? Ostatnio włąsnie uzyłam go i zapomnialam w ogole o tym ze moja skóra zle reaguje na peelingi i znowu sie qrcze męcze... ktoś wie jak sobie z tym poradzić...??

Gość aneliiiiii
Łącze się w bólu :( też niestety mnie to dotyka, nie pomaga ŻADEN balsam/olejek/środek po, nic :(((

Gość gość
Jakich pilingach? Po mocniejszych kwasach to normalne, naskórek robi się martwy, złuszcza, i aktywują się procesy jak podczas gojenia ran, i to może swędzieć. Pomagają ceramidy, nawilżanie (mocznik, nmf)... Ale po pilingu mechanicznym nie powinno to mieć miejsca, a już na pewno nie tygodniami...

Gość aneliiiii
Po zwykłych peelingach drogeryjnych, po rękawicach do peelingu, po kawowym. Moja skóra na nogach jest chyba jakoś wyjątkowo wrażliwa :( ale u mnie efekt 'swędzenia' utrzymuje się tak do 30 min.

Gość gość
ojoj, ale prooooblem masz :o

Gość gość
Jeżeli nie masz uczulenia na konkretny kosmetyk a Twoja skóra jest raczej normalna proponuję użyć po jakimś czasie masła do ciała które łagodzi takie podrażnienia ttrena.pl/preparaty-pielegnacyjne-do-ciala/3528-fennel-maslo-do-ciala-kokos-200g-8850419081921.html. Jeżeli jednak nie przestanie lepiej idz do dermatologa, mogłaś podrażnić sobie skóre i niestety zwykłe , drogeryjne preparaty mogą nie pomóc.

Gość gość
czy któraś z Was wie może jak to złagodzić? Mam podobny problem, choć swędzenie utrzymuje się około godziny. za to intensywność jest nie do zniesienia. Od razu z góry odpowiadam: mam tak po KAŻDYM peelingu do ciała, używałam już takich do skóry wrażliwej bez dodatków parabenów itd. robiłam sama z cukru kawy itp. Zawsze to samo. O dziwo twarz mi nie reaguje na peelingi choć nie ukrywam ze zwykle stosuje łagodne enzymatyczne. tak czy siak, po peelingu ciała jestem zawsze bliska płaczu i bardzo będę wdzięczna jeśli mi ktoś podopowie jak to złagodzić. A robić muszę bo dermatolog kazał zluszczac