Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mika66

Niechciany kolor-rudyyyy!

Polecane posty

Gość Mika66

Hay Mam problem. Otóż ostatnio przemalowałam włosy szamponetką albo szamponem koloryzującym( nie pamiętam) Pallette Kasztan. 6-8 myć. Wyszedł rudy. Okropnie wyglądałam w nim, więc umyłam głowe 5 razy, nie chciał zejść ani troche to wzięłam Joanną na orzechowy brąz- wyszedł ciemny rudy, umyłam 6 razy i tylko brąz zszedł, a rudy pozostał. Myje szamponem przeciwłupieżowym i tylko troszke zeszło, mam bardzo zniszczone włosy przez lek Aknenormin, dlatego stosuje olejek Sesa i tu kilka pytań. Czy olejek ten nie wzmocni koloru rudego w moim przypadku? Czy mogę go swobodnie stosować codziennie na noc? I jak pozbyć się tego koloru rudego? Wiem, że do końca nie zejdzie, ale chce już swój ciemny blond z powrotem O farbowaniu nie ma mowy nawet. A szamponetka? Jaką położyć, żeby nie było widać rudego? Dzięki z góry za odpowiedzi. Czy może dekoloryzacja? Jeśli tak to czy nie bd miała po niej żółtych włosów? A może rozjaśniać? Jak się tego pozbyć, tego rudego w tydzien? A myje już 2 tyg. dzieki z góry za odp.

Gość krasnalkaaa7676
Na twoim miejscu bym poczekała aż ładnie odrosną, po co niszczyć włosy jakąs dekoloryzacją, albo farbowaniem farbą:) Szamponetka wypłowieje, zmyje się, a bedą tylko niewielkie odrosty albo wcale. Obecnie moja siostra też czeka aż jej odrosną i też kasztanem wzięła, a rudy to nie taki brzydki kolor, mi się tam podoba, polub siebie w tym kolorku:) Pzdr.

Gość kamuuska5654
Hm ciężka sprawa, szamponetki z pallette nigdy nie zmywają się do końca, masz 6 wyjsc: 1. powierz się w rece dobrego fryzjera, a on zrobi porządek 2. czekaj aż odrosną (odrosty murowane) 3. dekoloryzacja( najlepiej elgonem, jest tanszy a ty nie farbowałas farbą, więc z pewnością wrócisz do naturalnego kolorku) 4. cieniutkie blond pasemka co 2 miesiące robić 5. połóż farbę, która zakryje rudy kolorek 6.Rozjaśniać Mam nadzieję, że pomogłam, 3maj się:) Pzdr.

Też mi się kiedyś tak zrobiło. Rudy jeszcze jakoś bym przeżyła, ale mi wyszedł taki bordo, a ja nienawidzę takich odcieni i wyglądam w nich fatalnie! Niestety trzeba odczekać minimum dwa tygodnie, nawet przed dekoloryzacją u fryzjera. Każdy taki zabieg ingeruje bardzo w strukturę włosa i można je zniszczyć, więc trzeba odczekać.

Gość gifff
też tak miałam - po farbowaniu i kilku myciach pozostał ohydny rudy kolor. Wyglądałam jak wariatka. Ja poradziłam sobie tak - farbowałam włosy konsekwentnie na chłodny brąz (ash), inaczej popielaty brąz. Po 2 -3 farbowaniach w odstępie 3 -4 tyg rudy zszedł całkiem :D . Włosów nie znisczyłam, bo używałam 3% oxydantu.

Gość bumtiritara
Ja też mam taką samą sytuacje i umyłam już ponad 20 razy, i mam taki miedziany blondzik, który wszystkich zachwyca i się każdemu podoba, więc dalej myje co 2 dni głowkę i może do września całkiem zejdzie, choć już widzę odrosty, kolor dużo się wypłukał i wypłowiał bardzo, taki naturalny się bardziej zrobił, więc radzę czekać i czekać aż się kolor zmyje, a włoski odrosną i wtedy położyć szamponetkę jaką się tam chce:) ja też mam ciemny blond i już myśle jak pojaśnić włosy, tak żeby jak mi się nie spodoba to żeby się wypłukało, ale tak chyba się nie da. a i nie płukaj octem bo to tylko utrwala kolor, ja wziełam na jednym pasemku płukanke z octu i mam marchewke na tym pasemku a reszta taki miedzieny blond, heh :) życze powodzenia a do reszty startuje z zapytaniem: jak pojaśnić włosy tak żeby jak nam się nie spodoba to żeby się zmyło, da się tak?:)

Gość kingalka
pojaśnić tak, żeby się zmyło, niestety nie da się, możesz wypróbować w domowym zaciszu wodę utlenioną, ale nie radzę tak niszczyć włosków, wybierz jakiś rozjaśniacz, myj szamponem rumiankowym i nakładaj sok z cytrynki a wszytsko powinno pojsc po twojej myśli:) a autorce tematu też radzę szampon rumiankowy i cytrynke- przejdziesz wtedy do jeszcze ładniejszego blondziku-gwarantuje i życze dużo cierpliwosci bo pallette nie jest szamponetką która tak łatwo się zmywa:) Pzdr.

Gość mika66
a ja musze już mieć za tydzien swój naturalny kolor, a jak na razie mam marcheweeee, co rooobić pomocyyyy, ludki, co zrobić? eh zachciało się dziecku koloru w wakacje...;/

Gość mika66
pomoooże ktoś? co da mi szampon rumianowy? bede miała jeszcze bardziej marchewke? ta marchewka co teraz mam to jest bardzo jaśniutka i dlatego to ochydnie wygląda, taka jak ten napis kafateria.pl a czy farba 24 mycia blond zakryje mi ten rudy? odpooooowiedzcie;/