Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nienia

Wścibstwo - beszczelność wobec kobiet w ciąży.

Polecane posty

Nieniu, masz w stu procentach rację, że Cie to oburza. Obcy facet w ogóle nie powinien się interesować cudzą ciążą, a jeśli już, to w zakresie, w którym sama kobieta ciężarna o tym mówi. Powiedzmy, że jeżeli publicznie na imprezie mówi, że musi odciągać pokarm do buteleczki, jak zostawia dziecko z mężem, to pytanie typu, "a czy to jest bolesne", albo "czy to długo trwa, zanim się butelka napełni" byłoby do przyjęcia. Wolno ewentualnie zapytać o rzeczy bardzo ogólne "czy bardzo bałaś się prze porodem", ale nie wchodząc w szczegóły.

Dziękuję za zrozumienie Niclas. Byłam właśnie w sklepie i pan w warzywniaku na mój widok wykrzyknął : o to pani, długo się jeszcze pani będzie tak męczyć. Nie zdawałam sobie sprawy, że wyglądam na męczennicę.... Rozbawił mnie naprawdę.

Gość to tylko ja ;)
Mnie mama chciała dać na imię Celina albo Cecylia. Do końca życia będę wdzięczna babci za to, że namówiła ją na Justynę :)

Gość do góry ....... hej
jak wróciłam po porodzie z mała do domu . Odwiedziła mnie koleżanka za swoim chłopakiem a ten tekstem do mnie : "a walłaś kupę podczas porodu" ?? Byłam w szoku :D:D:D odpowiedziałam śmiechem .......

Gość do góry ....... hej
a kiedy zbliżałam się do terminu usłyszałam od ekspedientki w sklepie : " a pani jeszcze na nogach "?? odp: tak bo na rękach się chodzić jeszcze nie nauczyłam :D

ale wiecie co, żeby podtrzymać tezę, że wszystkiemu to są jednak winne kobiety, to napisałbym tak, że jednak, już całkiem serio rzecz traktując, jest w tym trochę waszej winy. Jeżeli kobiety na imprezie, kiedy są słyszane przez facetów obok, mówią o takich szczegółach, o których w rozmowie w cztery czy z obcym facetem by nie mówiły, to niektóre męskie egzemplarze, te mniej rozwinięte i gorzej wychowane, przyjmują, że widocznie taka jest norma i nie odczuwają potem zahamowań. Poza tym niektórzy faceci się rozkręcają po własnych przeżyciach z porodem żony. "Skoro jej asystowałem, to teraz już na zawsze został em dopuszczony do drugiego kręgu wtajemniczenia i mogę ze wszystkimi kobietami rozmawiać o wszystkim".