Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomóżcie dziewczyny

pomóżcie kobitki prosze.

Polecane posty

Gość pomóżcie dziewczyny

mam dzis 22 dzien cyklu i mnóstwo śluzu takiego jak białko kurze strasznie gęstego i ciągnącego, normalnie takie gluty ze mnie wyplywaja i bolą mnie jajniki czy to może być oznak owulacji? cykle mam co 27 dni.doradzcie prosze.

Gość tika tika123
może jakaś spóźniona owulacja! choć po śluzie to bym powiedziała że to owu, trochę to dziwne bo przy cyklu 27 dni to owu powinna być między 12-13-14 dniem cyklu

Gość pomóżcie dziewczyny
miałam dużo śluzu od 9 dc do 15 ale był taki bardzo rzadki i przezroczysty. byłam na usg i pani doktor widziała pecherzyk z prawego jajnika w 10 dc ze rosnie, a teraz bardzo boli mnie lewy jajnik i mam mnóstwo tego śluzu.

starasz się o dziecko? czemu lekarka dalej nie monitorowała jajeczka?

Gość pomóżcie dziewczyny
a może to objaw ciąży bo staramy sie o dzidziusia i od 6 dc współzylismy codziennie prawie do 19 dc . ale to tez chyba za wczesnie co skoro dzis jest 22 dc dopiero.

Gość pomóżcie dziewczyny
bo to byla kontrolna wizyta i usg zeby sprawdzic czy nie ma torbieli bo kiedys mialam z tym problem. monitoring mam miec od pazdziernika jesli nie zajde do tego czasu.

Gość dla mnie tak owulka

Gość pomóżcie dziewczyny
mam napisane na zdj z usg pecherzyk mial 17 mm podczas usg i był z prawego jajnika. a teraz boli mnie lewy.

miałam tak kilka razy, że ten dominujący pęcherzyk się wchłonął, a na prowadzenie wyszedł inny i owu się przesunęła. To, że zazwyczaj cykle masz 27dniowe, nie znaczy, że ten też taki będzie ja obstawiam owulację

pęcherzyk graffa rośnie do około 2mm na dobę i osiąga dojrzałość jak dobije do 21-23mm, wtedy pęka i uwalnia jajeczko zdolne do zapłodnienia jeśli miał w 10dc 17mm to owulację miałaś mniej więcej w 12,13dc (co by się zgadzało przy długości twoich cykli) więc teraz na pewno nie masz owulacji

MINIA85 chyba padnę :-D nie za bardzo pomagamy tymi rozbieżnymi opiniami :-D ale za kilka dni wszystko samo się wyjaśni no i życzę ciąży :-)

życzymy :) Catie ja tylko piszę z doświadczenie jak bywa w cyklu ciążowym miałam w 10dc pęcherzyk 16mm, więc około 14dc powinien pęknąć. Byłam 15dc na usg, a tam pęcherzyk się zatrzymał, a rósł na drugim jajniku :) owu była dopiero w 21dc wtedy się zbytnio nakręciłam może :)

MINIA85 też tak miałam że pęcherzyk nie pękał tylko w moim przypadku nie było nigdy produkcji następnego z drugiego jajnika w ogóle te moje jajniki to jakieś lewe były :-)

Gość pomóżcie dziewczyny
moze macie racje ze to owulacja. wiec bierzemy się do roboty. bardzio bym chciała zeby ciąza była :) dziekuje :)