Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Niemkopolka

cien drugiej kreski

Polecane posty

Hej dziewczyny. Moze ktoras z doswiadczonych mi podpowie, bo chyba wariuje - kochalismy sie z mezem w dni plodne, bardzo chcemy zajsc w ciaze. Cykle mam regularne - 28 dni, zaden stres nigdy mi nic nie poprzestawial. Okres powinien byc w niedziele - nie bylo i nie ma. Brzuch mnie boli okrutnie, dretwieja mi uda - czyli normalne u mnie bole menstruacyjne, z tym, ze nigdy w zyciu nie bolaly mnie piersi, a od piatku nawet po schodach nie moge schodzic, tak mnie bola. Do tego dochodzi sennosc - moglabym spac caly dzien i cala noc i caly dzien.... No i odbija mi sie. Nie wymiotuje, bo sie powstrzymuje. Zawroty glowy, humory, niechec do kawy i alkoholu, czyli chyba normalne objawy ciazy? Kilka dni po owulacji mialam dziwne uczucie w dole brzucha, czulam, ze cos mnie tam kluje, ciagnie, nie wiem jak to nazwac. Taka bylam szczesliwa... Dzisiaj chcialam tylko formalnie potwierdzic ciaze testem i lipa... Na dzien dobry jedna krecha i nic... Wpatrywalam sie chyba z 10 min w ten test i mnie olsnilo - pod swiatlo jest cien drugiej! Dziewczyny, co o tym sadzicie? Moze slepne? A moze tak bardzo chce zobaczyc, ze sobie ja wyobrazam? Po ilu dniach powinnam powtorzyc test?

Gość te,ż mi wyszedł cień
Nikt go nie widział tylko ja. Nie robiłam już testów tylko zrobiłam badanie krwi. No i jestem w ciąży.

dlaczego wszystkie wmawiacie sobie objawy ciąży nawet jeszcze przed spodziewaną @?

Mysle, ze nie jestes w ciazy. Jesli test pokazal 1 kreske to sama pomysl....Idz na bete , ale watpie zeby cos z tego bylo. Poza tym test odczytuje sie po 1min a nie 10

A kiedy robilas ten test? moze ja za wczesnie robie? Na opakowaniu jest napisane, ze wykrywa 15 mlU hCG/ml

Okres powinnam dostac w niedziele, jest poniedzialek i cisza. To jest jakis niemiecki test - innego nie dostalam, wynik odczytuje sie po 3-5 min i napisane jest, ze jesli pojawi sie blada kreska, to nalezy ponownie odczytac wynik po kolejnych 5 min.

ja robiłam w dzień spodziewanej miesiączki czyli w 28 dniu cyklu. Zrób sobie test z krwi bo moim zdaniem to ciąża. Już się nauczyłam, ze testy nie koniecznie ją wykrywają. W poprzedniej ciąży w 32 dniu cyklu test mi nie wykrył :-o

zrób badanie krwi najlepiej a objawy ciążowe, które opisałaś na tym etapie nie istnieją. Większość pojawia się zdecydowanie później

Racja, test z krwi bedzie pewniejszy. Jedno mi tylko nie daje spokoju, nie chce sobie niepotrzebnie robic nadziei, ale gdzies czytalam, ze polskie testy zazwyczaj szukaja stezenia 10 mlU hCG/ml, ten wykrywa 15, moze to jest przyczyna tego cienia?

guzik prawda. Każdy inaczej przechodzi ciążę. Mnie bolała głowa, odbijało mi się bardzo i też byłam senna. A z piersiami i schodami to mam dokładnie tak samo. Mam spory biust i jak schodzę ze schodów to sobie muszę trzymać bo tak boli. A kawa to był mój pierwszy test, ze coś jest nie tak. Wypiłam łyk i smakowała jak z octem. Zrobiłam mężowi awanturę że mi octu dolał i sobie jaja robi, ale on się zdziwił i sam spróbował i mówi, ze dobra. Później jechaliśmy do znajomych, a ja całą drogę cierpiałam i mnie hepało po tej kawie, aż musiałam silimarol łykać. Myślałam, ze mi zaszkodziła, a tydzień później zrobiłam test. ciazy sie nie spodziewałam wiec nic sobie nie wmawiałam.

ach ja robiłam test 20 mlU

polskie testy to 25 zazwyczaj, więc jeszcze "słabsze". Mi wykrył 8 dni po owu czyli 6dni przed @ Może być tak, że masz bardzo "rozcieńczony" mocz i Tobie nie wykrył. Ja się starałam 7cykli i w każdym wkręcałam sobie objawy. Psychika robi dużo.

te,ż mi wyszedł cień to prawda każda inaczej ciążę przechodzi tylko zauważyłam że wszystkie dziewczyny hurtem i masowo na tym forum mają wszystkie książkowe objawy ciążowe i to jeszcze większosć przed @. jakiś ewenement!

Gość GabiSolis
długo staraliśmy się zajść w ciążę i zanim się to udało każdego miesiąca tuż przed @ miałam objawy ciąży (urojonej oczywiście). Tak działa kobieca psychika :/ trzymam kciuki, by Ci się udało! dodam jeszcze tylko tyle, że po tych długich miesiącach rozczarowań gdy już rzeczywiście nam się udało właściwy test zrobiłam ponad tydzień po terminie spodziewanej @ i uwierzyć nie mogłam w dwie krechy

Zgadzam sie, ze psychika kobiety chcacej miec dziecko potrafi platac figle. Owszem, mialam ksiazkowe objawy przed spodziewana miesiaczka, 2 dni przed niedziela zaczely mnie bolec piersi - tego sobie raczej nie wymyslilam. Najpierw bolala tylko lewa z boku, potem juz cala, a w sobote druga - jeszcze mocniej niz lewa. Dlatego bylam niemal pewna, ze to to. Ech... trzymajcie kciuki...

jasne że trzymamy :-) też się długo starałam bo ponad 4 lata i też się nakręcałam więc wiem jak to jest

Moglam od razu isc na krew, z tym, ze dopiero co sie przeprowadzilismy i cholera wie gdzie tu test z krwi zrobic ugh. Moze mi wujek google pomoze ;)

Hej, ja tez tak mialam. Pierwszy test zrobiony jeden dzien przed spodziewana miesiaczka i druga kreseczka..ledwo..naprawde ledwo co widoczna (taki cien), na drugi dzien powtorzylam test i kreseczka byla juz ciemniejsza:) Gratulacje....chyba bedziesz mama:)

Gość musisz pięknie wyglądać
a mi się wydaje że jesteś w ciazy :)

Gość mi też się spóźnia okres
Miał przyjść o 12 tej a jest 19 i nie ma :( Czy jestem w ciąży?

z tymi objawami to sie nie zgodze ze wczesnie ich nie ma mnie objawy skusily do zrobienia testu 4 dni przed @ i wyszedl pozytywny kreska slaba ale widoczna w dniu @ robilam zeby sprawdzic czy jest roznica i obie tak samo zabarwione:)robilam quick vue jak dla mnie od zawsze najlepszy na nim nie ma przebarwien cieni i takich tam .

Gość do autorki...
ja myślę że masz duże szanse na ciąże. Byłam w podobnej sytuacji. Ból piersi to jeden ze znaków. Poza tym u mnie też pojawiła się bardzo słabo widoczna kreska i wcale nie po tych 5 min a trochę później - byłam w ciąży. Jeśli mówisz że masz regularne cykle to pewnie ......ale żeby nie zapeszać :)

objawy mialam przez 5 dni a i koniec zniknely prawie wszystkie nie mdli mnie juz tylko piersi bol glowy i zawroty ale z tym da sie zyc!!!trzymam kciuki zeby sie udalo:)

Gość jihygb
Mój "cień" na teście to obecnie 37tc ;-))

Hej, naczytałam się o "cieniu kreski" na wielu polskich i zagranicznych stronach i wygląda to tak, że 90% takich kresek oznaczało ciążę. Takie testy bardzo bardzo rzadko się mylą a jeśli już to w drugą stronę (fałszywie negatywne). Reakcja chemiczna która zachodzi na pasku nie jest w stanie pojawić się z niczego, pozdrowionka