Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość słoddka jaa

ceny badań

Polecane posty

Gość słoddka jaa

Witam. Czy mogły byście podać mi ceny (nawety przyblizone) wszystkich badań jakie wykonuje się w ciąży ? I czy któreś są refundowane?

Gość wszystkie są refundowane
jeśli masz skierowanie

Gość słoddka jaa
czyli takie skierowanie wydaje lekarz ginekolog? i czy o skierowanie mogę poprosić nawet jak jestem na wizycie prywatnej?

Jeśli chodzisz do lekarza prywatnie to badania niestety też robisz prywatnie.

tak skierowanie daje ginekolog jeśli chodzi o prywatną wizytę to skierowanie będzie ważne tylko jeśli lekarz pracuje w przychodni w której robisz badania

Ja raz usg genetyczne i raz połówkowe- po 100zł z krwi na początku morf, mocz,grupa krwi, glukoza, Hbs-35zł i potem co dwa miesiące morf i mocz -10zł i raz test na glukozę- 6 zł

musisz miec skierowanie od lekarza na nfz czyli ma umowe z nfz, przyjmuje na nfz lub prywatnie ale da ci skeirowanie na nfz, lub idziesz ze skeirowaniem od prywatnego do rodzinnego i jesli laskaw ci pzrepisze na nfz :D:D inaczej placisz za wszystko zalezy jak czesto i jakei badania bedzie ci zlecal gin, ja np jestem juz u konca ciazy i wydalam w sumie 60-70zl krew podstawa plus mocz u mnie kosztuje ok 15zl po rabacie, normalnie 17,50

Gość słoddka jaa
włąśnie to jest moja pierwsza wizyta w czasie ciąży i dlatego prywatna ponieważ do nfz trudno sie dopchac...70 zl jestem w stanie zaplacic jeszcze za wizytę ale plus jeszcze inne badania... jak panie myślicie, jesli lekarz ma swój prywatny gabinet plus pracuje w inne dni na nfz w szpitalu to czy mamjakieś szanse na refundację?

Ja chodze prywatnie do lekarza, ktory pracuje równiez w szpitalu, ale niestety badania musialam robic prywatnie a ich ceny wygladaja tak: morfologia- 5zł glukoza- 4zł białko całk.- 5zł WR- 6zł HBs- 20zł mocz- 7zł grupa krwi 25zł

pewnie będziesz mogła zrobić za darmo w szpitalu, dopytaj lekarza

Gość słoddka jaa
czyli jeszcze ewentualnie do 100 sie wyrobie?a czy usg wg was jest zaliczone juz w cene wizyty?

Jasne, ja zapłaciałm 72,50 dokładnie za wszystkie potrzebne badanie:) a wizyta u mojego lekarza ze wszystkim kosztuje 150zł Wizyta-100zł Usg-50zł A komplet, czyli badanie,konsultacja, cytologia, usg i wypisanie l4 150:)

Gość CIEZAROWKAA25
u mnie każda wizyta u gina z usg 60 zł, za pierwszą dałam 130 bo była z cytologią - potem komplet badań koło 150 zł ale to było 11 badań łącznie z toksoplazmozą i cytomegalią - potem co miesiąc tylko mocz 6zł i morfologia 6 zł - ostatnio dodatkowo żelazo 4 zł i obciązenie glukozą 12 zł - także oprócz pierwszego razu to wcale tak dużo niewychodzi - a usg połówkowe 3D/4D 200 zł ale było tylko jeśli chcemy

ja tez chodze prywatnie, wiec i badania prywatnie toxo 2 odczynniki 2x40 zl - 80 zł hiv - 40 zł antygen hbs - 35 zł morfologia - 13 zł mocz - 8 zł glukoza - 6 zł grupa krwi - 23 zl wizyty mam co 4 tyg po 90 zł w tym usg (genetyczne i polowkowe w cenie wizyty) morfologia i mocz co 2 miesiace i pewnie w III trymestrze jeszcze raz toxo, bo nie przechodzilam...

Gość bytrderdfg
a ja staram się o dzidzie i miałam juz badania: - prolaktyna - 20 zł -testosteron - 20 zł -estradiol - 25 zł -progesteron - 25 zł - tsh - 24 zł -ft3- 24 zl -ft4 - 24 zł -morfologia z ob - 8 zł - mocz - 6 zł - cytomegalia - 35 zł - toxoplazmoza - 60 zl wizyta u gina z usg pierwsze wizyty 100 zł teraz jako stała pacjentka 70 zł z usg . cytologia 20 zł.