Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plik Worda

Czy plik Worda mozna dac do drukarni zeby

Polecane posty

Gość plik Worda

wydrukowali z niego ksiazke i czy to jest trudne?

zerowe pojecie na temat ..jak widać. drukować mozna ale czy masz drukarkę:P

Gość plik Worda
Pytam o drukarnie. Czy jak wysle plik Worda (ksiazka jest w tym pliku) wydrukuja mi go jako ksiazke?

Gość plik Worda
do drukarni

pełnym zdaniem. od a do z...półsłówkami bedziemy rozmawiać do wieczora.

Gość plik Worda
Mam plik Worda. W pliku moj pracownik zlozyl ksiazke z wykresami. Czy jak wysle do drukarni, wydrukuja mi ksiazke?

czuje się jakbym cofnął sie do czasów pierwotnych... w drukarni wydrukują ci plik worda:) jezeli to jest ksiązka (miejmy nadzieję nie chroniona prawami autorskimi) to pracownik drukarni przyjmie zlecenie z zadowoleniem.

Gość plik Worda
Czego nie rozumiesz? Moj pracownik napisal ksiazke na zlecenie klienta. Jest w pliku Word. Potrzebujemy ja wydrukowac w technice offsetowej, zlozyc, poprawic. To mowisz, ze sie da? Bo mnie dzis grafik sciemnial, ze beda jakies problemy, trzeba przerobic kolory na CMYK, dodac spady i rozwala sie czcionki :o

zadajesz pytanie ludzom nie pracującym w drukarni....zauważ. skoro fachowiec mówi, sugeruje to pewnie ma rację a jak nie wierzysz jedz człowiecze do innej drukarni.

Gość KaSSander
pdf, a książek nie składa się w Wordzie, tylko w InDesignie

Gość plik Worda
To moj grafik, z mojej firmy - na razie jest na probnym Kto sie na tym zna?

Gość lukasso
Ja się znam. Jestem grafikiem i na co dzień coś składam. Mogę Ci złożyć taką książkę z Worda tak, że każda drukarnia Ci to wydrukuje. Nie jestem drogi ;)

Gość gość
jak się już zdecydujesz na ofertę danej drukarni, to omówisz z nimi szczegóły, ja współpracuję z http://www.druk.lodz.pl/ i zawsze omawiam z nimi zlecenia

Gość gość
Raczej powinni ci to przygotować w indesignie. Teraz można oddać do drukarni plik wordowski, zeby przerobili Ci go na ksiazkę. Tak przy najmniej jest w http://www.elfax.pl/.

Gość gość
A czy polecacie te drukarnie www.inter-druk.pl ? Jest z warszawy i maja do tego technike offsetowa, a takiej szukam, dzieki z gory za opinie

Gość gość
Grafik ma rację. Możecie spróbować wyeksportować całość do PDF z konwersją kolorów i osadzeniem fontów, ale nie ma 100% gwarancji, że wyjdzie poprawnie. Word jest słabym narzędziem, jeśli chodzi o eksport do druku.

Gość gość
oczywiscie, ze tak, a jak chciales to wyslac? W temacie drukarni moge polecic Ci www.tomexsc.pl jest swietna

Gość gość
Pewnie że Ci wydrukuja. Drukarnie drukuja dwustronnie, ale nie wiem czy nie lepiej jesli zmienisz w pdf. Skontaktuj sie najlepiej z drukarnia wczesniej. Ja polecam CI osobiscie http://anex.pl/ - bo oni przy okazji zapewnia najwyzsza jakosc;)