Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mr dzik

ile kosztuje wesele

Polecane posty

Gość Lolitka lizi skarpeta
Tyle ile dobre ruchanie!

O Dziku :) Widzę, że serio traktujesz sprawę :) Zależy gdzie, zależy na ile osób :) Zależy co byście chcieli na tym weselu mieć :) I rozumiem, że pytasz o całość ślubu, nie tylko o samo przyjęcie weselne? :)

Gość Lolitka lizi skarpeta
to po co się kurwo wypowiadasz?! wypierz mi skarpetki!

Zapomniałam dodać, że razem z suknią itd. Bo samo przyjęcie weselne mniej :) W Warszawie należy liczyć ok. 150-200zł od osoby. Ty jesteś zdaje się z jakiejś mniejszej miejscowości, więc pewnie mniej.

Gość moje też było
na 35 - 40 i super :)

o takie na 200 osób to nawet nie wiem skąd tyle osób bym wziął :) chyba że sąsiadów z całego bloku bym wziął

Gość szparek
Zespół ok. 2000 Kamerzysta i fotograf ok. 1500 Resztę chyba potrafisz sobie wyliczyć.

Gość rozwiedzionyyy
wesele kosztukje tak ok 200-250 sl/osoba rozwod bezcenny:)

wszystko zalezy czy ma to być kościelny czy tylko cywilny... cywilny to małe koszta są jakieś 5000zl-6000zł ze wszystkim... a co do kościelnego takiego na 40 osób to koło 10000-15000zł ze wszystkim, wszystko zależy od sali czy w hotelu ma być czy sama sama weselna i inne....

Olaskr-teraz to walnęłaś. Różnica kosztów między ślubem cywilnym a kościelnym to różnica co najwyżej kilkuset złotych. Dużo zależy od kościoła. To, że ktoś bierze ślub cywilny nie oznacza, że nie organizuje wesela takiego samego jak po ślubie kościelnym. Ja brałam tylko cywilny we wcale nieskromnej suknii ślubnej, ze wszystkimi "bajerami". Jedyne co to mieliśmy nieduże wesele, na niewiele osób. Sama moja suknia z dodatkami-2000zł, fotograf i kamerzysta-2000zł, samochód, jeśli dobrze pamiętam-600zł, opłaty w USC ok.100zł. Wesele to szczerze mówiąc już nie pamiętam, bo z pewnych względów nie mieliśmy od talerzyka, ale ok.5000zł chyba. Ile na wódkę, kwiaty, dekorację samochodu i in.-nie pamiętam.

ja tez miałam cywilny i koszty u mnie były inne... cywilny mnie kosztował 9000zł ... ludzi miałam polowę mniej bo całe 20 osób... ale własnie sukienka 1000zl garnitur 1300zł i sesja fotograficzna 1700zł byly najdroższe no i obrączki 2400zł ... przyjęcie samo mnie kosztowało 2000zł z alko... więc już jest 8400zł.. zależy wszystko od tego gdzie i w jakim miejscu przyjęcie... kościelny moja kolezanka robiła na 40-50 osób i koszty były inne bo i sukienka droższa i garniak, samochód, obrączki lepsze i właśnie koło 15000zł wydała... ja kamerzysty nie miałam i innych pierdół jak kosciól i ksiądz co sobie liczy cołaska ale 2000zł dają i inne takie...

Ale to nie zależy od tego czy bierze się ślub cywilny czy kościelny. Jedynie od tego na co się decydujesz. Równie dobrze ktoś może zrobić ślub kościelny bardzo skromny, założyć sukienkę np. po mamie, obrączki też można mieć w spadku po jakiś dziadkach, można mieć fotografa w rodzinie itp. Różnica nie polega na tym czy ślub kościelny czy cywilny a od Twoich własnych upodobań i tego co chcesz na tym ślubie mieć.

ale ok zgadzam się może się to inaczej rozkladac w kosztach.... u niektórych duża różnica u niektórych mniejsza... ja miałam przyjęcie po ślubie więc i inaczej było też... zależy też wszystko od miasta też gdzie się ślub bierze... obrączki też koszt jest bo miałam białe złoto na zamówienie kształt i diamenciki... nie ma co się spierać....

dlatego nie możemy faktycznie kosztów podac i oscylowac bo równie dobrze może kosztować od 3000zl do 20000zł.... zależy od upodobań i czy ma być na bogato czy normalnie tak....

Mi chodzi tylko o to, że różnica nie opiera się na tym czy ślub cywilny czy kościelny :) Co do obrączek to miałam złoto w spadku, płaciłam jedynie za wykonanie.

no widzisz... tu sie może i zgadzam... trzeba się samemu zorientować podzwonić i wtedy wiemy jaki mamy szacunkowy koszt :)

Dokładnie tak :) Ja brałam w Warszawie, krótko po mnie koleżanka w małej miejscowości z dala od Warszawy i w sumie różnic dużych w tym co było na ślubie i weselu nie było, a różnica w kosztach znaczna.

ja tez w wawie... i własnie było u mnie podobnie kolezanka brała w miejscowości małej oddalonej 150 km od wawy i zapłaciła mniej za niektóre rzeczy

Koszty,koszty,koszty...Tylko pamiętajcie,ze im głośniejszy ślub i wesele,tym cichszy bywa rozwód:)Znam kilka przypadków.Pozdrawiam wszystkich.Nie umiem robić rączki:)

• NAJŚWIEŻSZE

• 0
      Hej