Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kursantka L-ki

Manewr na podwójnej ciągłej

Polecane posty

Gość kursantka L-ki

Mam pytanie do doświadczonych kierowców .Jest droga dwukierunkowa .Pasy ruchu oddzielone sa linia podwójna ciągła .Jedziemy swoim pasem i nagle przed nami stoi ogromna smieciarka .Nie widzimy co dzieje sie przed nia a ona ma włączone awaryjne Na pasie przeciwnym odbywa sie intensywny ruch w przeciwnym kierunku Co nalezy zrobic ? Wiem zeprywatnie kazdy by wyprzedził bo nigdy niewiadomo jak długo ten przed nami bedzie jechał Ale jak to jest na egzaminie ? Podwójna ciągła , brak widocznosci przed autem przed nami i jeszcze jazda pod prąd przeciwnym pasem kiedy moze cos nadjechac .Jak nalezy sie zachowac ?

Gość na egzaminie czekasz
az z przeciwnej strony nic nie bedzie jechalo

Gość kiim
mówisz, że nie możesz wykonać manewru ze względu na ograniczoną widoczność i podwójną ciągła. jak Ci każe jechać to pytasz czy na jego odpowiedzialność.

Gość kursantka L-ki
Wiecie dlaczego o to pytam ? Bo dzis jechałam z instruktorem który jest naprawde świetny i sam szkoli sie tez na egzaminatora i bylismy własnie w takiej sytuacji .I kazał mi wyprzedzic ale nie był pewien czy na egzaminie nie oblałabym za to Nawet do kogos dzwonił i dyskutowali na ten temat Okazuje sie ze nie przepisu okreslajacego taka sytuacje na drodze Przyjerlismy ze jesli auto przed nami stoi na awaryjnych swiatłach to wyprzedzamy ale przedtem mówimy ze jets taka sytuacja .Dzięki :)

Gość rereg
Dokładnie, sama na egzaminie miałam taką sytuację, że auto było zaparkowane tak, że nie było w stanie go ominąć nie najeżdżając na podwójną ciągłą, oznajmiłam egzaminatorowi o moim manewrze i nic nie powiedział, więc było dobrze:-)