Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

entkastudentka*

nie ma to jak wakacje na wsi

Polecane posty

niezapomniane wspomnienia z dzieciństwa, zawsze będę tam wracać , chociaż jest już inaczej, sentyment pozostał. Ta cisza, natura, swoboda, tam czuję się wolna :)

Gość gosia342
Ja tam gdzie jeżdziłam co roku na wakacje teraz tak sie złożyło ze mieszkam...jestem szczesliwa

Podobne mam uczucia i wspomnienia... To było życie... to było cudowne dzieciństwo biegając po polach z wiatrem we włosach, zapominając o całym świecie... Szkoda,że teraz to już tylko wspomnienia...

"biegając po polach z wiatrem we włosach, zapominając o całym świeci" - dokładnie, cudowne uczucie, ta beztroska Ja raz do roku powracam by uchwycić choć coś z tych czasów i wtedy jakby czas sie zatrzymał, znów biegam z rozwichrzonymi włosami :D

Gość gosia342
Wracało sie o 23 brudnym zmęczonym , nikt nie szukał nie wołał nie zakazywał, nie robil; rabanu, można sie było wyhasać, potem spać do 11, nie przepraszam trzeba było wstac na teleferie o 9 bo potem by sie było do tyłu wśród znajomych A dziś, mamuśki trzesa sie nad tymi dziećmi, latają krok w krok za nimi z serkami , łyżeczkami kubusiami a dzieci i tak tylko bleszczą bo z niczego się cieszyć nie umieją

No też to pamiętam. Rodzice mnie z domu wyganiali do dzieciaków bo sam wychodzić nie chciałem :). Albo przychodzili po mnie, z domu mnie wyciągnąć. Ale jak już wyszedłem to się wracało do domu po nocy...

Mnie to dziwi że dawniej się robiło w polu, latało się po ulicy po nocach, szalało rowerem bez hełmu, a teraz te dzieci to tylko chuchaj, dmuchaj i nie dotykaj bo jeszcze się co stanie.

Gość gosia342
Niedziel----ale my byliśmy szczęsliwi w podartych portkach nawet a dzisiejsza młodzieź jest sfrustrowana bo kolezanka czy kolega ma nowszy typ mp4

ja też to pamiętam, piękne chwile. z kuzynostwem skakało sie na sianie, zagłaskiwało się male kotki, z dziadziusiem sie jezdzilo po zielonke, z babcią na grzyby i jagody. teraz nie lubie tam wracać. to już nie Ci ludzie, nie ta atmosfera....

Gość gosia342
a ja lubię, mimo ze atmofera faktycznie sie zmieniła to miejsce w którym mieszkam to taki mój mały swiat. Uprwwiam sobie działkę, mam własne owoce, po pracy chce mi sie jeszcze robic przetwory, zyję sobie dla siebie nie dla innych , moge chodzić w starych pprtkach, rozciągnietej bluzce....

Ja całe życie mieszkałam w mieście, stąd tez ta moja tęsknota do miejsca gdzie zawsze czułam się sobą, czułam sie dobrze, w krótkich spodenkach i kucyku :) No właśnie lubie ten mój mały świat, tylko że to nie jest mój świat :( ale raz w roku na jakiś tydzień staje się mój :)

Gość Eh te wsomnienia
lato z radiem..

Ja też wychowywałam się na wsi :D Później przeprowadzilam się do miasta na studia... Ale nie ma to jak na wsi :D Bieganie po łąkach i lesie, granie w piłkę do późna w nocy, gra w klasy na drodze, długie wlóczęgi z koleżankami po całej wsi... każdy się zna, idzie się ulicą i każdy każdego zaczepia, co słychać, co się gotuje na obiad... cisza, świeże powietrze, ptaki, prawdziwe ciemne niebo nocą (a nie pomarańczowe od latarnii jak w mieście). a ile zabawy zawsze było w wakacje! Wydaje mi się, że w mieście dzieci bardziej się nudzą w wakacje niż na wsi... spędzają całe dnie w bloku, czasem wyjdą na plac zabaw czy do parku, ale zawsze z rodzicem, bo przecież nie puści się dziecka samego na miasto, w końcu miasto jest niebezpieczne dla dzieci. A ja mam cudowne wspomnienia z letnich dni na wsi, chociaż rzadko gdzieś wyjeżdżałam, to i tak wspomnienia mam cudowne :) zabawa w zbożu, pikniki z koleżankami na łąkach, bieganie po podwórku, jeżdzenie na rowerze, skakanie po kałuzach po deszczu... To były cudowne chwile... szkoda tylko, że już nigdy nie wrócą :(

Gość lkjhgfds
ja kochalam kocham i zawsze bede kochala wies tam sie wychowalam stamtad mam najlepsze wspomnienia z dziecinstwa :) pamietam jak przychodzily wakacje a czlowiek sie pakowal w torbe i jechal na wies ... to byl tak niezaomniany klmiat mleko od krowy chleb wiejski ehh;)

chodzi tylko o to miejsce gdzie uwielbialam spędzać cale 2 miesiące wakacji u babci i dziadka na wsi, gdzie bylo pelno kuzynostwa, teraz dziudziusia juz nie ma, kuzynostwo wyroslo i poszlo w swoją strone i miejsce starcilo swoj stary klimat... a jesli chodzi zaciszne miejsce na wsi, to tak. dobrze jest wyrwać sie tak na troche, z dala od miejskiego zgiełku, aczkolwiek mi zgiełk miasta nie straszny ;)

Wszystko sie zmienia, ale sentyment pozostał, ta namiastka dzieciństwa, oderwanie się od monotonii codzienności. Za rok powrócę i za rok i za kolejny ...

Gość oryginalny nick prawda
a ja całe życie mieszkam na wsi tylko, ze jak bylam mała to nie miałam, ani rodzeństwa, ani koleżanek w moim wieku nie było, a kuzynostwa też nie poza tym zawsze mnie pilnowali, nie pozwalali na tak dużo ,nie było mi wolno wszystkiego, nie rob tego, zostaw , ciągłe zakazy :(

Gość oryginalny nick prawda
ni wspominam dzieciństwa na wsi tak dobrze nie miałam się z kim bawic, a to co było dla mnie najciekawsze było zawsze zakazane, moi rodzice i babcia zrobili błąd zamykając mnie w takiej klatce :(