Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Muller

Jak szybko skutki uboczne na tabletkach?

Polecane posty

Mam pytanie, po roku przerwy znowu stosuje tabletki. Dzis moj 3 dnien wiec dalej miesiaczkuje. Biore inne tabletki niz za pierwszym razem bo poprzednie zasialy w moim organizmie spustoszenie. Jestem troche spanikowana ze bedzie tak tym razem. Nie pamietam dokladnie jak szybko zaczelam reagowac na poprzednie napewno w pierwszym miesiacu ale czy w pierwszym tygodniu? Jak to bylo u was? Jak szybko odczulyscie w sobie zmiany jezeli takowe zaszly? Z gory BARDZO dziekuje za odpowiedz. Obecny lekarz niestety w ogole mnie nie uspokoil;/

U mnie pierwsze skutki pojawiły się jakoś w pierwszym lub drugim tygodniu, później przeszły całkowicie, ale i tak po paru opakowaniach odstawiłam. Miałaś robiony komplet badań przed rozpoczęciem przyjmowania tabletek anty? Jakie konkretnie spusztoszenie spowodowały poprzednie tabsy?

Gość zdesperowanalaska
a mozesz napisac jakie spustoszenie uczynily??bo ja tez mam problem z tabsami. I jakie bralas???

''spustoszenie'' nazywam to tak bo byl to dla mnie dramat. Cale zycie zmagalam sie z lekka nadwaga. Tabletki dodaly mi kolejne 10kg! Poza tym stracilam libido no i bylam non stop spiaca. Moglam spac na stojaca na siedzaco i do tego niesamowity apetyt. Mieszanka idealna na przyrost wagi. Potem wszystko sie unormowalo, odstawilam je pozniej po jakim 1.5 roku. Schudlam 20 kg. Ale cale zycie bede musiala uwazac na to co jem wiem to. Boje sie potworki, no i boje sie stanow depresyjnych tyle sie o tym gownie czyta. Bralam Micrgynon te szatanskie badziewie. Teraz biore i czekam i boje sie. Chyba sie wszystko rozegra w pierwszym tygodniu czy nie? Jezeli bede odczuwala jakies roznice?

Napewno nie zamierzam tak jak przy Microgynonie ''przeczekac'' potencjalnych zmian. Odstawie z dnia na dzien jak zaczne spac 20 na dobe ryczec i zrec jak prosie. Ale i tak sie boje. Poza tym musze byc zabezpieczona.

W takim razie musisz czekać, czasami trzeba zmieniać tabsy parę razy żeby trafić na te odpowiednie dla siebie ;) Odstawiłam, bo zaczęłam odczuwać dziwny i momentami dosyć intensywny ból w nogach - przestraszyłam się, że kiedyś to może doprowadzić do zakrzepicy, poza tym nie mamy okazji do regularnego współżycia z partnerem, wiec uznaliśmy, że narazie się przerzucimy na same gumki.