Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WYPOWIEDZ SIĘ ZA CZY PRZECIW

+ + + WOJNA O KRZYŻ + + + włączcie szybko TVN 24 i TVP Warszawa + + +

Polecane posty

Gość warszawiankawstydzaca sie
ludzie!! moze i czasem trafia sie jakis wariat ktory po piwku glupoty wygaduje ale...w sumie przekaz tych ludzi tam byl jak najbardziej sluszny!! co te babinki tam wyrabiaja?? ludzie spoza wawy widza tylko skrawki w telewizji, ja mam ten kabaret dzien w dzien! mieszkam blisko i widze jak PIS podpuszcza tam ludzi, jak babcie z rozancami krzycza na mlodych ! stala obok mnie dziewczyna w krotkiej sukience a tam zaraz ja otoczyli i ze modlic sie musi o pokute bo tam jest w takim stroju i przyszla ich kusic i ...(KOPULOWAC tylko chce!- cytat! ) powinno sie tych ludzi tam nagrac i pokazac cala prawde w tv tylko ze to bedzie poczatek wojny domowej wiec media dosc spokojne sceny pokazuja... wiekszosc tych babci to bezrobotne panie po 60 ktore chyba z nudow tam stoja! a NAM rozwalaja zycie ...warszawy i kraju! Jarus CHCIAL BY NIKT NIE MOWIL O NOWYM PREZYDENCIE, BO ON JEST WAZNIEJSZY WYKORZYSTUJE SMIERC LUDZI Z 10.04 BY MIEC POWOD SIE POKAZYWAC ! niech ktos to powstrzyma juz..........

Gość Bella Bellucci
to kosciol zle robi..jak powie kilka mocnych ale mądrych słów..np to co ja pisałam..bo taka jest nauka Jezusa.. jezus nie uczył nienawisci..Jezus nawet w pismie swietym napisał..ze czyny i miłosc blizniego wazniejsze niz tylko symbole..religijne.. Dojdzie do tego ze beda inne sybloe religijne...wykorzystywac do celów..politycznych. np hostie..postawia na srodku parlamentu??.kosciol tego nie widzi? Bog ksiezy za to rzoliczy..ze milczeli...a zatem pozwolili na plugawienie krzyza..i wykorzystywanie go do celów..nienawisci...miedzy bliznimi..krzyz ma łayzc! a nie dzielic ludzi... Kosciol moze teraz rzec...ze w wyniku wikeszje nienawici i narastaniu fali agresji miedzy ludzmi..a chrystus uczył miłosci...nakazuj aby zaniesc krzyz w miejsce tragedii grobu lub koscioła. itp i dalej mowic..to co pisała wielokrotnie Kosciol niewidzi ze politycy manipuluja tłumem tak jak kiedys kapłani egipscy ludzmi bo znali burze itp..a ludizom mowili ze to bogowie sie gniewają??? chrystus na to nie zasłuzył..aby ludzie którzy na co dzien sa złosliwi..politycy..ateisci..dzisiaj wysługiwlai sie krzyem do celow politycznych...ten krzyz nie stoi na miejscu tragediii...tam gdzie ziemia pochloneła krew niewinnych tego krzyz nikt nie usuwa jest tam... to tez nalezy rzec w przemówieniu I nieładnie, ze ofiary powodzi...sa przycmione..przez tłum..który ject celeme manipulacji Po pis.. idzie wrzesien..niech wały robia i otwory wiertnicze...bedzie powodz.. najgorsze

Gość syduggajvndvd
halo!! wierze w Boga ale zyje w KRAJU a nie w ZAKONIE, chce wladzy SWIECKIEJ!! niech ktos to skonczy!! dlaczego BABCIE i FANATYCY KLADZACY sie KRZYZEM NA DRODZE POD PALACEM sa wazniejsi niz prawo???? czemu z calej EUROPY MY NADAL JESTESMY W OKRESIE WSZECHLADZY KLERU?????????????????????????????????????

Gość Bella Bellucci
chetnie przemowiłabym do tłumu..ale nie jestem autorytetm..ani osoba publiczna..ale widziałam wiele takich rzeczy..i wiem, ze nawet najbardziej rozszalały tłum słucha mądrych tłum tak saleje..bo sprwe starja sie roztsyzgnac dziennikarze.. a im kojarza sie z ateistami. I tłum ma racje jesli sprawe rozwiaza sam kosciol tłum sie rozejdzie. A co wazne NIGDY WIECEJ SYMBOLE RELIGIJNE NIE BEDA UZYWANE W TYM HOSTAIA!!!!!!! DO CELOW POLITYCNZYCH! DO WALKI NIENAWISCI!!! TO KARYGODNE!!! CHRYSTUS BY TO POTEMPIŁ !!!! nrzie nikt tam nie zgnął..jak dalej kosciół bedzie milczec..to dojdzie do jakis rozrób.i ktos straci zycie...po co to??

Gość Bella Bellucci
gorszą rzecz robia swieccy..np teraz... lepiej jak rzadzi kler..ale mądrze. czekam na przemówienie. Nycza.

najbardziej, się boję tego, że jacyś islamiści postawią sobie tam półksiężyc i będą rządać wprowadzenia szaraiatu w Polsce. W końcu mamy demokrację i każdemu wolno "głupa palić".....

Gość no i prosze!
miala nas tragedia laczyc! ba! Jaroslaw cala kampanie zbudowal na łzach po tragedii...mial byl Lech swietym, meczennikiem, pamietniki pani Marii maja byc wydane, tablice, pomniki, albumy rodziny Kaczynskich ah!! co to miala byc za milosc narodu po takiej stracie... i co?? i nic! LECH PODZIELIL a nie POLACZYL!! i niech juz ta rodzina zejdzie ze sceny!! wstydu oszczedz panie Jaroslawie wielki!!

Gość Bella Bellucci
n koniec mozna rzec..ze nikt tego krzyza nie wyrzuca..na smietnik..odejdzie w chwale..do smolenska..albo kosciola tam gdzie jego miejsce. Nie bedzie swiadkiem przepychanek nienawisci..itp..chrystus by sobie tego nie zyczył.. krzyz ma łaczyc a nie dzielic ludzi jak to teraz ma miejsce.

Na obrońców krzyża to już dawno powinny być posłane policyjne oddziały prewencji, żeby rozpędziły to towarzystwo gazem i pałami. A od hierarchów kościelnych takich jak metropolita szczecińsko-kamieński abp Andrzej Dzięga powinny zostać wyciągnięte konsekwencje prawne za podżeganie do łamania prawa.

Gość Bella Bellucci
jezeli po smierci dzieli ktos..to jest to zły człowiek..dzieło szatana... jak swiety umierał..to działy sie cuda..ludzie sie łaczyli..itp..

A i Jarosław Kaczyński też powinien stanąć przed sądem za podżeganie do łamania prawa, a nawet można by postawić zarzuty podżegania do buntu i zamachu stanu! W końcu twierdzi że Komorowski wygrał "przez przypadek" to Alik jeden wie co prezesowi po głowie chodzi.

Gość Bella Bellucci
żadna policja. A przemówienie. Ten arcybiskup sie troche pospieszył..z tą wypowiedzią..Nie zauazył ze politycy uzywaja krzyza do celow politycznych?? do siania NIENAWISCI?? Bog rozliczy kazdego z kleru za to, ze na to pozwolił.

Gość ona38
wczoraj sluchalam DOKLADNIE przemowien i wystapien PIS-u, jestem jezykoznawca i ...takiej mieszanki prowokujacej i manipulujacej tlumem (niestety Prostym tlumem.....) dawno nie slyszalam.... nalezy bac sie takich politykow....

Jestem za PRZENIESIENIEM nie usunięciem jak głosi radio maryja. Dlaczego Krzyż ma stać pod pałacem gdzie kręcą się narkomani i alkoholicy a nie może stać w Kościele? Na dodatek radio całą winą obarcza Komorowskiego i nastawia ludzi przeciwko PO. Oni nie są święci, ale PiS ciągle wypowiada się u nich na antenie a słowa ludzi z PO są wyrywane z kontekstu. To jakaś sekta czy co? Najlepsze są te babki co stoją po 10 godzin pod krzyżem a w tramwaju zjadą cię od góry do dołu bo im miejsca na 5 minut nie ustąpisz:)

ciekawy jestem, czy Barack Obama i służby ochrony Białego Domu, dopuściłyby do takich ekscesów, jak tu w Polsce. W końcu jest to reprezentatywne miejsce Polski. Wstyd....

Gość KL płaszów
to wina PO

Gość jak byś była doedukowana
to zoabczyła byś że nauka jezusa to tylko mały kawałek kk. Kościół odszedł od pisma objawionego na korzyść tradycji kościelnej. Chociaż to zabawne bo np św Augustyn, uznawany za doktora kościoła, twierdził że "Jeżeli katoliccy biskupi uczą czegoś, co nie jest zgodne z pismami kanonicznymi, nie należy ich słuchać""

Gość Bella Bellucci
W PRZEMÓWINIEU D TŁUMU NALEZY ZUYWAC ALEGORII I PIEKNYCH SŁÓW A SŁOWO USUNIECIE ZSTAPIC PRZENIESIENIE W CHWALE..W MIEJSCE SWIETE..TAM GDZIE POKOJ I MIŁOSC..

Gość eeeee talm
za

Jakie przemówienie? Czas na przemówienie to był jak ksiądz z harcerzami przyszli zabrać krzyż do kościoła! Oddziały prewencji z pałami i w 15 minut będzie po problemie, a przy okazji niech wpierdzielili co protestują przeciw obrońcom krzyża jak ten cały Balkon czy tam Taras, profilaktycznie, żeby se nie myśleli że mogą bezkarnie protestować. Państwo powinno być silne i twarde! Władze nie powinny się bać używać służb siłowych w takich sytuacjach. Jak państwo jest miękkie to potem dochodzi do takich cyrków jak te teraz. Dostali by pałą przez grzbiet to by się im odechciało protestować, i tym obrońcom i tym co protestują przeciw nim.

Gość Bella Bellucci
SW aUGUSTY MIAŁ RACJE..\WIELU LUDZI NIE MA DARU ROZUMIENIA PISMA SWIETEGO..WIEC I ZLE NAUCZAJA LUDZI.. UCZYC NAUKI JEZUSA RZEBA MIEC DAR..MADROSCI ROZUMU ITP..nP TEN ARCYBISKUP TEGO DARU NIE MA..BO NIE ZAUWAZYŁ..ZE SYMBOL RELIGIJNY STAL SIE CELEM DO WLAKI MIEDZY LUDZMI.. czy chrystus uczacy o miłosci pozwlilby na to? nie.

Gość Bella Bellucci
czas na przemówienie jest zawsze. teraz nadszedł czas. i niech przemówi Nycz. od poczadku do konca. wyjasniajac co to symbol religijny gdzie jego miejce co nauczyła jezus..a co sie dzieje teraz..nienawisc itp.. I niech odniosa krzyz w chwale..do koscioła.

jak byś była doedukowana KK to instytucja polityczna. Na przestrzeni dziejów to było państwo które wykorzystywało wiarę do panowania nad innymi państwami. To była i w dużo mniejszym stopniu ale jest nadal instytucja uwsteczniająca ludzkość (np gdy powstawała kolej żelazna papież zakazał jeździć pociągami bo to dzieło szatana). Powiedzenie Bogu co Boskie, cesarzowi co cesarskie w przypadku KK traci nie ma zastosowania. Władzom kościelnym pomieszały się solidnie problemy które ich dotyczą i te które ich nie dotyczą. Dziś jest trochę lepiej ale uzurpowanie sobie prawa do kontroli wszelkich dziedzin życia pozostało.

Gość Bella Bellucci
Bóg miał racje.. oddajcie bogu co boskie- czytaj słuz bogu chodz na msze wypełniaj przykazania itpp..a cesarzowi co cesarskie-- a zatem bog nie namawiał do nienawisci buntu..kochaj boga..ale i czcij swego krola..to on rzadzi twoim panstwem..zapewnia ci prace itp..chce daniny? daj mu ja to twoj krol.. ale kto rozumie nauki jezua.nikt.

Ale co da przemówienie Nycza? Jak obrońcy krzyża i tak wiedzą lepiej tym bardziej że popiera ich np jakiś metropolita i ojciec Rydzyk i prezes Kaczyński. Nycz przemówi to odprawią w jego intencji egzorcyzmy jak do tych księży co po krzyż poszli, bo uznają że opętany i szatan przez niego przemawia. Tam trzeba oddziały prewencji żeby rozpędzili ich pałami i gazem.

Gość Bella Bellucci
koscioł nigdy nie wykorzystywał politykow do swych celów..ale chciał aby ludzie rzdzili madrze krajem ale politycy czesto wykorzystuja kosciol do swych celow..np do pozyksania elektoratu..pokazania ze oni sa góra..a musza miec poparcie..itp.. załosne..i kosciol na to pozwala?

Gość Bella Bellucci
Bo Nycz przemówi w imieniu Jezusa:) obroncy krzyza to ciemnie ludzie manipulowani partią...rydyzk sie nie liczy..madrzej mowi Nycz. I ma wiekszy autorytet. a ten metropilita sie pospieszył..wiec Nycz moze rzec ze w obliczu narastajacej nienawisci dzielenia a nie łaczeni ludzi..czego chrystus by sobie nie zyczył..i nie nauczał o nienawisci a milosci.krzyz soatnie przenieiosny w chwale itp.. Nycz ma mowic tak. A ludzie wierzacy posluchaja Jezusa..nie ludzi. ja miałam doczynienia z fanatykami..chodziałm na oaze to wiem. I zawsze ja wygrywałam:) wasnie mowienie co nauczyla jezus...