Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ZielonaWyspa

Ciąża

Polecane posty

Gość po ile wy
w takim razie u mnie w rodzinie wszyscy są wynikiem srania

Gość po ile wy
bmblondyn - tyś efekt srania czy galopującej sraczki

ani tego, ani tego, efekt wpadki, bo nie raz stary mówł, przez ciebie musiałem się ożenić.....

Gość po ile wy
wyrazy współczucia

Gość po ile wy
no i się zaczyna ...... katole itp itd

Gość misia1000
gaja o litosci co za imie sprawdz lepiej w urzedzie czy ci je uznaja

ciąża może do jednej z najprzyjemniejszych rzeczy nie należy, taki głupi stan fizyczny..strasznie męczący tak na serio, ale oczekiwanie jest fajne ja przed ciązą ważyłam 53 kg, do kończa porodu ważyłam tylko 61 kg...wiec tylko w brzuch mi poszło a teraz po ciąży ważę 52 kg, i jestem super szczupła, mam płaski brzuszek i w ogóle.. zero śladow po ciazy, zero rozstępów, jak ide do sklepu to pytają mnie czy to moja siostra czy córka... moze jest to dla mnie fajne, bo opłaciłam sobie cesarkę, no ale na poczatku i tak przeszłam swoje zanim do cc doszło.. ogólnie widzę same pozytywy, dziecko to po prostu troche wiecej obowiazków. Jeśli jestes zaradna - nie jest to obciążenie dla Ciebie - ja mam 21 lat i nie czuję sie przemęczona czy znudzona życiem i nie traktuje dziecka w kategoriach - ty mały glucie, znowu trzeba Cie przewinąć, bo to się robi raz dwa i sie nie pamięta, ale za to pamięta się wszystkie cudowne chwile z taką perełką:) Jak dla mnie są pozytywy, i dziecko to ogromne szczęście. Mozecie sobie zobaczyc moją kruszynke : .......... http://shantie-lilia.blogspot.com ............ i wypełnic ankiete przy okazji ::P nie wyobrażam sobie jej teraz nie mieć.. a odnośnie imienia - bardzo fajne, Gaja znaczy Ziemia:) hehe ja przed porodem, dla chłopaca miałam wybrane : Bounty, Kenzo, Xavier, Wiktor. Chyba,ze wolisz akurat polskie imiona :P:P Pozdrawiam

Mi uznali imię Shantie - a to jest od francuskiego Shantee (z przedgłosem nad e) spolszczone , Gaja ma na imie corka znajomej, nikt jej docinek nie robi, wiec nie wiem o co niektorym chodzi... zajmijcie sie swoimi dziecmi i nie ingerujcie w wolę innych i życie, to nie wasza sprawa. Jak sie nie podoba yo wypi erdalać!!! nara

na głowę rzuciła? to zaargumentuj, bo jak na razie to puste słowa.. jest się złym, bo się uważa inaczej niż większość,, a to dobre

nie mam kompleksu tylko fascynuje mnie Francja i niedługo przeprowadzam się tam na stałę. tyle.. jak bys nie wiedział.

Gość Boli mnie palec no
Na początku gratuluję autorce z całego serca :) Zapewne to fantastyczne uczucie dowiedzieć się, że "jestem w ciąży..." :) I zastanawiam się jak bym zareagowała na taką wiadomość? Chyba chciałabym mieć dziecko - widzieć i słyszeć : "pierwszy usmiech dziecka pierwsze gaworzenie pierwsze ,,MAMA,, pierwsze zabki,kroki BEZCENNE !!!!!!!!!!!!!!" Zachwycam się małymi dziećmi bo są takie słodkie... na chwilę :/ Mogę pobawić się z nimi, poprzytulać, biegać, skakać i to wszystko. Mąż kocha dzieci niesamowicie i nalega na własne ale ja nie mam tego instynktu - lubię spokój, poukładane życie. Jednak też nie chcę być takim samolubem, który myśli tylko o sobie. Nie mam cierpliwości do dzieci, jednak każdy mi mówi że do swojego inaczej się podchodzi. Pies mnie denerwuje to co mówić o dziecku - wiem złe porównanie ale szczeniak też powinien uczyć cierpliwości, wytrwałości itp. Boję się, że kiedy moje dziecko będzie płakało nie będę potrafiła się nim zająć i będę wpadała w panikę będę zła na męża, że to On namówił mnie na dziecko... I tak z jednej strony w głębi serca pragnę dziecka a z drugiej... nastolatką już nie jestem ale odkładałabym macierzyństwo cały czas, no a później jak już będzie za późno ? o jeju chyba palnęłabym się w ten głupi łeb i w końcu bym coś postanowiła a nie jak chorągiewka na wietrze... ;) :p

jesli nie chcesz swojego , bo boisz sie trudnego okresu na poczatku, to mozesz zaadoptowac troche wieksze dziecko, jest ich wiele, a potrzebują miłosci..

Gaja to zwykłe imie a jak ktoś sie zastanawia czy je w urzedzie zarejstrują to chyba nie był nigdzie dalej nzi poza swą wsią ewentualnie polem ile dałas za cc? w prywatnej klinice czy w obrzydliwym panstwowym szpitalu? miałąs jakies zdrowone wskazania?

płaciłam 2 tysiace mojemu lekarzowi prowadzacemu, ale jaja były nieziemskie, bo na 19.02 miałam umówiona cesrke w szpitalu, a16.02 zaczeło mnie cos cisnąc, wiec przyjeli mnie do szpitala, ale nie na cc..... bo oficjalnie jest zakazane, tylko na porod naturalny i ze skurczami trzymali 14 godzin, okazało sie ze bół wywołał skrecony jajnik , ktory te 14 h obumierał sobie...tacy obeznani lekarze w dodatku(a byłam w bardzo dobrym szpitalu i u dobrego gina i u profesora gina) a rozwarcia do porodu nie było nawet, nacierpiałam sie cholernie. powiem szczerze, ze gdybym miała się zdecydowac jeszcze raz na dziecko- tylko cesrka, ja miałamtaki ból, że morfinaledwo działałą namnie musieli 2 dawki dac.. Ja nie miałam wskazań na cc. Chciłam uniknąć bólu i cierpienia, uważam że kobieta zasługuje na taką wygodę w 21 wieku , a raczej normalność, bo winnych krajach jak chociażby Niemcy(wiem, bo kuzynka tam mieszka i rodziła) idzie sie do szpitala i w karte wpisuja tylko czy chcesz naturalny czy cesarke...daleko Polsce jeszcze do tego, nawet jak zapłacisz nie masz pewności.. W dodatku cesarka jest bezpieczniejsz niz porod naturalny,dziecko kolezanki z sali poporodowej miało złamany bark, od naturalnego ,a laska rozjechana w 3 dupy - tak mówiła sama o sobie.. ja po cc bardzo szybko doszłam do siebie, nic nie bolało, ani rana, ani od wewnątrz, także git:):)polecam

też myśle ze tak powinno być. ale to nasz jebany grajdól, dlatego nigdy sie nie zdecyduje na rodzenie,masakra jakas a powiedz mi, bo mnie to własnie zastanawiało...wiadomo ze rzadko kiedy rodzi sie jak jest termin. co zrobić żeby zrobili cesarke jak przyjedziesz wczesniej czy póxniej? i ile woóle to trwa? długo ci trzymali zanim dzieciaka wyjeli?

chyba, ze nie masz teraz możliwości przez gadu gadu to sie poswiece i napisze tutaj :)

dziękuje wszystki tym zyczliwym :) a do całej reszty jesli chcieliscie mnie urazic to..nnie wyszło Wam. A dzidzia nie jest wpadka, staralismy sie 1.5 i udało sie :) p.s i co z tego ze mam dopiero 22 lata?

Zielona Wyspa --- ja tez mam 22 lata:) jeszcze raz gratki, bedziesz Super Mamą:):):) powodzenia!

i jesli nie chcesz sie meczyc i cierpienie nie jest wartoscia dla Ciebie to skorzystaj z tej opcji i opłac sobie cesarke. pozdrawiam:)

Gość co mam ci powiedziec
super, super i wielkie gratulacje!!!!! Do alca grzebalce czym predzej po witaminy i zalecenia, dbaj o siebie duzo zdrowka!!!

cześc dziewczyny mam pytanko chciałabym sprawdzić czy jestem w ciaży moge to sprawdzić jesli mineło od stosunku 15dni prosze o odpowiedz