Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Whisky23

Nie mogę się napić, why?

Polecane posty

Gość Whisky23

Witam. Jako że wstaję o 4, zadam pytanie a odpowiedzi poczytam rano do kawy, może ktoś odpowie. Zna się ktoś trochę w większym stopniu na działaniu alkoholu? Są jakieś receptory z nim powiązane? Jak zmienia się tolerancja? Chodzi o to że w ogóle nie mogę pić. Jak miałem ok 16-19 lat byłem totalnym idiotą, chlałem często i dużo. Znany byłem z silnego łba, przepijałem każdego. Potrafiłem wypić na "imprezach" i litr na łeb nie będąc przy tym w masakrycznym stanie. Swojego czasu piłem też jabole. Szwagier nabijał się- pij puki możesz, dzisiaj go rozumiem... Nigdy nie urywał mi się film- aż urwał się raz, potem już każdorazowo przy grubszym piciu. Nigdy nie wymiotowałem- zwymiotowałem raz- to samo. Na szczęście nie uzależniłem się i później jakoś odchamiłem się- teraz połowa starych znajomych to młodzi alkoholicy. Przestałem pić, przestałem w ogóle lubić alkohol, szczególnie że zająłem się sportem. Pod koniec tego głupiego stylu życia mogłem wypić coraz mniej. A jak jest teraz? Mam 23 lata. Czasem- dosłownie zdarza mi się to raz na 2 miesiące, bo nie przepadam teraz ogólnie za alkoholem, ale mam ochotę wyskoczyć na jakieś piwo. Czasem chcę napić się wina z dziewczyną. A czasem po prostu są wesela.... Jest masakra! Potrafię się nawalić kilkoma piwami, kieliszkami, aż wstyd mi za to. Głupieję przy tym niemiłosiernie. Nie mogę w ogóle pić! Ostatnio osiągnąłem szczyt- spotkałem kumpele, doszedł jej chłopak. Postanowiliśmy się napić piwka, pogadać. Poszliśmy do nich. Przez 2 godziny wypiłem 3 piwa i tak się nawaliłem że nie do wiary! Mdliło mnie, poszedłem zwymiotować. Wróciłem do domu, poszedłem spać, ale najpierw znowu się porzygałem. TRAGEDIA! 3 PIWA! Co jest do cholery? Kiedyś mogłem tyle wypić... Teraz dosłownie nie mogę pić, jak to naprawić żeby było jak kiedyś i czemu jest inaczej niż wtedy? Nie chodzi o to żeby znowu się alkoholizować, czasem chciałbym się napić w towarzystwie i nie robić sobie obciachu... Wyskoczyć na grilla czy coś... No nie mogę nawet piwa dotykać... :( A jak dotknę, nie mam długo nie nie ochoty ze wstydu...

Gość łochydda parszywakupa
klatwa!!!

wyniszczenie organizmu w okresie dorastania + odzwyczajenie od alkoholu - to są teraz skutki tego ;p

Gość lokooljtotosr
juz nie bedziesz widział maszkary pieknej po % :D tylko na trzezwo!!!! brzydka to brzydka-nie staje pytka!!!!