Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hnhnry

Po aborcji farmakologicznej

Polecane posty

Gość hnhnry

Czy po aborcji farmakologicznej trzeba iść do lekarza na jakąś kontrole? Czuję się bardzo dobrze, nic mi nie dolega, nic mnie nie boli. Ciąża była raczej wczesna i skończyło się jedynie na krwawieniu.

Gość ciezarowkaa25
taaa do psychiatry napewno

Gość do pierdla nie do lekarza
:o

Gość twt25t
Jak się zastanawiasz, to lepiej pójdź. A mogę spytać który to był tydzień i jakiego środka użyłaś? (Zastanawiam się nad takim rozwiązaniem na wszelki wypadek i wolę wiedzieć co i jak.)

Gość wena twórcza*
Jeżeli nie wystąpiły żadne skutki uboczne, to daruj sobie wizytę u lekarza, bo niby co on miałby stwierdzić? Jeżeli jednak wystąpi krwawienie, to natychmiast się udaj do specjalisty.

Gość twt25t
Nooo... a jeżeli się nie udało? Chyba jest takie ryzyko?

Gość wena twórcza*
Ale że się nie udało co? Jeżeli to była aborcja mizoprostolem, to jest 80% szans, że nastąpiły przedwczesne skurcze macicy, a w rezultacie wydalenie tkanki ciążowej z macicy. Do lekarza należy się zgłosić niezwłocznie gdy pojawią się intensywne krwawienia, biegunka albo mdłości i wymioty. Jeżeli autorka ma chęć sprawdzenia czy proces aborcyjny przebiegł pomyślnie niech wybierze się na kontrolę, nikt jej tego nie zabroni.

Gość hnhnry
Nie mam pojęcia który to był tydzień, mam nieregularne cykle i w ostatnim pół roku w ogóle okresu prawie nie miałam.

Gość Miałam aborcję farmakologiczną
w ósmym tygodniu ciąży.Tabletkami z womenonweb.Krwawienie trwało około dwa tygodnie.Później poszłam do lekarza,gdzie zrobiono mi usg i stwierdzono,że czyszczenie macicy nie jest konieczne bo wszystko wygląda ok.Oczywiście powiedziałam,że było to poronienie samoistne. Lekarz powiedział jednak,że powinnam była zgłosić się do szpitala ddy krwawienie się zaczęlo,jak to nazwal:"skrobnęliby i szybciej by się zagoiło..."

Gość o rzeszty
zalecane jest zglosic sie na kontrole po to, by lekarz spojzal 'tam' i zapewnil nas, czy wszystko zostalo akuratnie wydalone. prawdopodobnie z reguly wlasnie tak jest, ale sprawdzic nie zaszkodzi ;)

Gość gość
Dziewczyny powiedzcie po jakim czasie udałyście sie do lekarza po poronieniu i jak wygladała wasza rozmowa z lekarzem? chce sie udac na wizyte kontrolną ale chyba najwczesniej uda mi sie po 3 tygodniach nie wiem czy to nie za pozno?