Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dwa terminy

Dwa terminy porodu

Polecane posty

Gość Dwa terminy

Chodzę prywatnie do ginekologa, lekarka powiedziała mi że termin porodu wypada mi na 28 stycznia. Ale pewnego byłam u innego lekarza na pogotowiu ratunkowym-i lekarz powiedział mi że termin wypada na 20 luty... I któremu lekarzowi wierzyc??

Gość az miesiac
roznicy? a wg ost @ kiedy powinno byc?

termin prawidłowy jest ustalany po USG. Który lekarz ustalał Ci termin po USG ten ma rację

Do pierwszego dnia ostatniej miesiączki dodaj sobie 7 dni i odejmij 3 mimesiące :) Tak mi kazał kiedyś lekarz :) np u mnie było tak: 16 lipiec + 7 dni = 23 lipiec - 3 miesiące = 23 kwietnia :D a urodziłam 4 dni przed terminem :)

witam ja tez mam dwa terminy ale oddalone od siebie o 2 tyg. Bierze sie to z tego ze napoczatku wyliczaja z ostatniej miesiaczki a pozniej z pomiarow USG. Ja od razu wiedzialam ze bede miala 2 tyg poslizgu bo do zaplodnienia doszlo dzien przed nastepna planowana miesiaczka. Ale pani gin uspokoila i powiedziala ze porod 2 tyg pozniej czy wczesniej niz planowany to nadal prawidlowy termin i nie ma czym sie stresowac. Nie musisz nikomu wierzyc :) dzidzius jak stwoerdzi ze mu sie juz nudzi w brzuszku sam wyjdzie bez wzgledu na date jaka wyznaczyli ci lekarze. Pozdrawiam i trzymaj sie mamusiu :) bedzie dobrze

Gość pod uwagę bierze się
przede wszystkim termin z PIERWSZEGO USG każde kolejne nie jest miarodajne, bo dzieci rosną w różnym tempie no i oczywiście też termin z ostatniej miesiączki

Gość ciezarowkaa25
termin od ostatniego okresu i z pierwszych usg bo są miarodajne - potem już każde dziecko rośnie indywidulanie

Gość dokładnie zawsze biezre sie
pod uwage termin z om i pierwsze usg o ile jest ono wykonane do 12 tc. bo potem roznie dzieciaczki rosna.... a najwieksze roznice widac po 20 tc.