Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roogal

Poduszka do karmienia-warto?

Polecane posty

Gość roogal

Czy warto kupić tą poduszkę do karmienia w kształcie rogala? Jaka mniej więcej jest cena w sklepie?

Wlasnie tez widzialam te poduszki i zastanawialam sie czy warto kupic. Ja mieszkam akurat w Irlandii i widzialam je w cenach od 20 do 60 Euro w zaleznosci od firmy. Z tego co czytalam to jak dlugo karmisz to dzieki tej poduszce nie boli Ci reka i jest latwiej, ale nie wiem jak jest w praktyce.

Gość przyszla_mama2010
Podbijam. Też jestem ciekawa:)

Gość mialam taka ale
nie przydala sie, bo dziecko sie z niej zsuwalo do srodka.

Gość riki fiki
jesli masz na tyle kasy na dodatkowe wydatki to czemu nie a jeśli nie to zbedny wydatek wystarczy poduszka

Gość można się obejść bez, ale jak
masz pieniążki to może się przydać. nie tylko do karmienia, ale i później jak dziecko będzie siedziało i się bawiło na dywanie to może mieć podporę pod plecy, albo klatkę piersiową.

Gość blue cardigan
dla mnie niezbędna. ja z niej ciągle korzystam, mimo że mała jest na butli już. Zawsze masz jedną rękę wolną.

ja kupiłam poduszkę w kształcie rogala dla siebie - jak byłam w ciąży to strasznie mnie plecy bolały i teraz wykorzystuję ją do karmienia głównie w nocy a w ciągu dnia wystarcza mi zwykła poduszka. można się obejść bez, ale jak - dobry pomysł na późniejsze wykorzystanie rogala - skorzystam z twojej podpowiedzi :)

Dla mnie niezbędna! Tylko w nocy karmiłam na leżąco i niezbyt to lubiłam na ciągnące w tej pozycji szwy. Poduszki Używałam całymi dniami, siedziałam sobie wygodnie, ręce miałam swobodne, nie musiałam dźwigać małego klocuszka ( waga startowa 4 kg ), synek też miał wygodnie i bezpiecznie. Wykorzystywałam ją także do innych celów np. mój synek nie cierpiał leżeć na brzuszku, więc kładłam go na brzuszku, ale opartego o tę poduszkę i był szczęśliwy, bo widział cały świat, a gdy zaczynał siadać, ale jeszcze chwiał się na boki to sadzałam go w środku tego rogalika i było super. U nas ta poduszka sprawdziła się super!

ja jestem w 21tc i już nie mogę sobie znaleźć w nocy miejsca. Mąż mi sprawił najtańszy model 150cm(czyli średnia) za bodajże 60zł. Dla mnie super :) W końcu mogę wygodnie leżeć i przesypiam całe noce. Nawet jeśli dla dziecka się nie przyda, ja skorzystam do porodu

Gość Ala Przak
Ja kupiłam w Akpol Baby i jestem bardzo zadowolona- jest wygodna, sprawdza się idealnie- nie męczę się tak bardzo podczas karmienia.

Gość gość
ja miałam poduszkę rogal motherhood i szczerze mówiąc, przy karmieniu w ogóle mi się nie sprawdziła. W ciąży jak najbardziej, uwielbiałam z nią spać, ale później o wiele wygodniej było mi tradycyjnie trzymać dziecko i karmić niż korzystać z poduszki.

Gość gość
Warto warto :) ja zamawiałam sobie na http://materacyk.pl - nie jest droga a zapewnia komfort podczas karmienia. Na pewno odczujesz rożnicę i to na lepsze

Gość jadzia58
Ja mogę powiedzieć tyle - warto. Mam taką https://materacyk.pl/produkt/poduszka-gniazdko/ i jestem z niej zadowolona, wygodna, posiada pozytywną opinię instytutu matki i dziecka w Warszawie i można ją prać z wkładem co jest szczególnie wygodne. No i później posłuży mi jako podgłówek do samochodu.

Gość gość
w sklepach stacjonarnych to nie wiem jakie są ceny. Ja akurat zamawiałam przez neta z pinknomore https://pinknomore.pl/ i u nich zapłaciłam jakieś 120 zł bodaj… wydaje mi się że spoko cena jak na akcesoria dziecięce :) no i czy wart? Zdecydowanie! Ja po tygodniu od porodu zakupiłam poduszkę bo zaczął mi siadać kręgosłup

Gość gość
U mnie była niezbędna i nie wyobrażam sobie życia wtedy bez niej, gdy byłam gdzieś na wyjeździe i musiałam karmić bez niej bardzo jej brakowało. Mało tego, teraz dziecko ma prawie 3 lata i to jego ukochany "Jasiek", śpi na nim codziennie, także polecam, ja swoją kupiłam za jakieś niecałe 30 zł z Allegro, jest prana ciągle, czasem poszewka tylko, czasem cała i ciągle sprawna:-)

Gość gość
U mnie się nie sprawdziła, zbędny wydatek. łatwiej uformować zwykłą poduszkę, przydatne były wałki.

co ty piszesz... uformować zwykłą poduszkę? weź teraz i formuj za każdym razem poduszkę, aby miała odpowiedni kształt i żeby dziecku i tobie było wygodnie, żeby dziecko było też bezpiecznie ułożone... strata czasu i według mnie to zwyczajnie niebezpieczne. Naprawdę lepiej zainwestować (choć to za dużo powiedzenia bo poszuka kosztuje kilkadziesiąt złotych) w rogala, tym bardziej że ma wiele zastosowań: https://pinknomore.pl/blog/archiwum/wszechstronne-zastosowanie-poduszki-do-karmienia