Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ak(a)cja

planowanie ciąży

Polecane posty

Witam. Chciałam się dowiedzieć ile czasu planowaliście ciążę i jak się przygotowaliście? (no oczywiście oprócz starań:)) Ja co prawda na razie jestem na początku tej drogi-rzuciłam palenie.

my planowaliśmy ale za jakiś rok może dwa - trafiło się wcześniej :) ale już wcześniej zaczęłam brać kwas foliowy bo podobno brać nie zaszkodzi :)

Gość Masia26
Nie planuj za dużo, bo im się bardziej planuje tym gorzej wychodzi.Rzuć palenie i zażywaj kwas foliowy

Kiedy odstawiłam pigułki (czerwiec) zaczęłam brać kwas foliowy.Długo przed planowaniem rzuciłam papierosy, wyleczyłam wszystkie zęby,zrobiłam cytologie. Jeśli nie chorowałaś na różyczkę to radzę się zaszczepić.

No Misia 26 masz rację ale ja już mam taki charakter. Jak się napalę to będę drążyła temat , żeby żadnego błędu nie popełnić. A palenie już rzuciłam:) Od miesiąca nie tknęłam papierosa.

Dziękuję głowa w chmurach.Różyczkę miałam na całe szczęści. Najgorzej będzie z zębami:( Bo na każdej wizycie kontrolnej jakiś się znowu psuje:( Ja od kwietnia nie biorę tabletek. I słyszałam , ze podobno pół roku t minimum żeby zacząć starania. Ale ile w tym prawdy to nie mam pojęcia.

Gość Masia26
Ja też mam taki charakter, bardzo chciałam chuchałam dmuchałam a jaki nie było ciąży to nie było. W końcu zaczęłam sie odchudzać, ponieważ miałam plan żywieniowy od dietetyka to musiałam wszystko ważyć i przygotowywać i nagle zaszłam w ciąże. Teraz jestem w 22 tyg.Brałam kwas, zrobiłam wyniki krwi i moczu, poszłam na kontrole do ginekologa. Najważniejsze żebyś rzuciła palenie i oczyściła organizm z nikotyny:) Życzę powodzenia z rzucaniem palenia i ciążą

To ogromne gratulacje . Zdrówka życzę dla Ciebie i maleństwa oraz lekkiego porodu

u nas planowanie..za dwa lata w czerwcu ale mnie wzielo rok wczesniej co nawet sie bardziej oplacalo bo chcialam wykorzystac wolny czas aby w PL byc juz po pieluchach, i udallo sie za pierwszym razem.. z szymkiem planowanie z miesiaca na miesiac i tez za pierwszym.. leczyc sie nie musialam bo bylam zdrowa..palic ani pic tez niet.. teraz sie boje aby nie zajsc:P a pamietam jak sie balam aby zajsc predko bo niecierpliwa bylam:P

wazka 85 ale z Ciebie szczęściara. Ale trójeczka dzieci to też ładny komplecik by był:) Ja miałam trochę problemów zdrowotnych do tej pory , gdzie o ciąży niem mogło być mowy i teraz chciałabym by wszystko było może nie w ekspresowym tempie ale za to porządnie przygotowane. A że będę pierworódką to ciekawska jestem:P

Jak myslicie tak 6-7 dni po okresie jest mozliwe zeby byla dzidzia-oczywiscie przytulanko bylo jakies 6 dni po....

Gość ewwoski
Słuchajcie a co mozna podać facetowi zeby podnieśc jego libido ?

Gość gość
Najlepiej Erekton - wtedy nie trzeba będzie długo czekać na ciążę :-) A co, facet ma jakieś problemy?

Gość kerolineczka34
Planowanie ciąży jakie witaminy stosujecie? Podobno Prenatale jest dobre. Pomaga w zajściu w ciąże ponieważ wspiera płodności dzięki obecności witaminy D, która wspomaga pracę mięśni macicy oraz zapobiega porannymi nudności. Dodatkowo zawiera cholinę i wit.B http://www.prenatale.pl/suplementy-diety-i-witaminy-dla-kobiet-w-ciazy/prenatal-uno

Gość AlaFi

Warto zadbać o siebie przed ciążą, np. poleczyć zęby, porobić wszystkie badania i tak dalej. Ja też dodatkowo stosuję Pregnę Start bo ułatwia zajście w ciążę. Zawiera wit D, kwas foliowy, jod, cynk i witaminę D. Dodatkowo też obniża ryzyko powikłań