Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mnichowaa6

oznaki zaczynającego się porodu??

Polecane posty

Witam. Proszę o pomoc!! :( Jestem w 37 tyg. ciąży, ciąże miałam zagrożoną porodem przedwczesnym, ale dostałam multum proszków i jest ok :) ale nie o tym mowa. chciałam się dowiedzieć czy lub co odczuwałyście przed porodem? Ja mam straszne bóle w kroczu jakby mnie tam coś kuło igłą. Czasami zdarza się biegunka i chęć wymiotowania, choć potrafię to wstrzymać :P kilka dni temu na bieliźnie zauważyłam małe plamki krwi tak jakbym się zadrapała i mokrą roztartą plamkę śluzu. Mój gin. mi powiedział że za pewne to był czop śluzowy, na ile wcześniej się od odrywa? Brzuch raz mam twardy raz miękki. Straszne bóle w krzyżu, boli góra brzucha poczym ból przenosi się w jego dół. Czy to zwiastuje że niedługo zacznę rodzić? POMÓZCIE!!! :)

Gość Mi odszedł czop
w dzień porodu. Wcześniej skurcze naprzemian z twardniejącym brzuchem. Mała urodzona prawie o czasie - zdrowa, silna.

Gość ewelina318
mi też czop wyszedł w dniu porodu rano, a urodziłam nad ranem o 4. Przez cały dzień miałam skurcze, najpierw mało bolesne, a potem już nie mogłam wytrzymać, więc poszłam do szpitala, urodziłam 6 godzin później

Przy obu moich porodach pierwszym objawem zbliżajzcego sie porodu byl podkrwawiony sluz na bieliznie (czop z szyjki).

mam znajomą która mi mówiła że nie zauważyła przy swojej ciąży czopu śluzowego :/ a może to coś co zauważyłam na bieliźnie to nie byl czop śluzowy a nie potrzebnie panikuje ..

Gość emmaljunga
a u mnie zaczelo sie o dtego ze odeszly wody! a tego nie da sie pomylic z niczym innym bo leeeeci i nie mozna tego powstrzymac:) a czop odszedl mi pare dni wczesniej