Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jakie jest wasze zdanie?

Kto waszym zdaniem jest odpowiedzialny za ten skandal z krzyżem?

Polecane posty

Myślicie że to Tusk i PO podjęli walkę z Kościołem i Polskością, tak sami z siebie bo są wrogami Kościoła i antypolakami czy zwyczajnie sprzedali nasz kraj Putinowi i to Putin stoi za tym wszystkim a Tusk i PO są tylko wykonawcami jego rozkazów? Jakie jest wasze zdanie? Na szczęście z Kościołem jeszcze nikt nie wygrał, nawet bolszewicy przegrali, Tusk i PO poniosą klęskę jak bolszewicy bo idą tą samą drogą!

Myślę, że za tym stoją głownie przeciwnicy PiS, czyli w dużej mierze elektorat Platformy i Ci, którym nie podoba się wpływ kościoła w państwie.

Gość amen w pacieżu
A ja myślę, że to Jarosław zlikwidował swojego brata, żeby przejąć całą władzę w PIS-ie. Zresztą jego brat już wcześniej był okropnie sztywny :classic_cool:

To z 16:47 to nie ja oczywiście pisałam! Shatyn No a to że chcą usunąć Krzyż??? Czy to nie wystarczający przykład na walkę z Kościołem i Polskością?

Gość serużonka
władze miasta czyli PO Gronkiewicz-Waltz, Komorowski i Tusk jednym słowem PO które nie może znieść że ludzie wolą pamiętać zmarłego prezydenta niż oglądać nowego

Gość cxvx
" Czy to nie wystarczający przykład na walkę z Kościołem i Polskością?" jezteś gópia :classic_cool:🖐️

Gość serużonka
ja jestem za przeniesieniem Krzyża a jednocześnie wybudowaniem tam pomnika, ale przecież można działać kulturalnie a nie jak te debilki i debile co śpiewają pod Krzyżem i szydzą z tego To chyba tylko jehowi i ateiści tak potrafią pałam nienawiścią do takiej głupoty!!

Gość nie podoba mi się wpływ
kościoła w państwie, zdecydowanie, a krzyż niech tam stoi jak najdłużej, im wiecej polacy naogladają się katofanatyków tym łatwiej będzie unormalniać ten kraj, gdzie kościół ma jakieś chore wpływy na wszystko. dzisiaj osiatyński powiedział w tok fm, że w 89 nie wygrała solidarność tylko kościół i ma rację

Gość oczywiście że media
przecież sprawa jest na zdrowy rozum bzdurna jak nie wiem co, pewnie nikt by tego krzyża nie bronił ani nie martwił się tym, że jest, gdyby nie rozdmuchali idiotycznej sprawy w sezonie ogórkowym. Popatrzcie wokół siebie - w niejednym rowie przydrożnym stoi krzyż ku pamięci osoby która zmarła tam tragicznie 30 lat temu - a nikt nie mówi o świeckości sfery publicznej. Stoją różne idiotyczne bohomazy szpecące miasta, czego pięknym przykładem jest smok wawelski pod najcenniejszym kompleksem zabytkowym Krakowa - nikt go nie zdejmuje ani nikt się do niego nie przywiązuje i nie czatuje przy nim nocami. A ten krzyż raptem jest taki ważny? Przyznajcie, że daliście się wkręcić znudzonym dziennikarzom i tyle.

Gość serużonka
a oglądaliście wczoraj jak jakiś oszołom się przebrał za papieża i machal ludziom z okna a oni krzyczeli zostań z nami? to przykre...JPII mówił żebyśmy bronili zawsze Krzyża, kochał młodzież a moi rówieśnicy mają już gdzieś jego słowa, nauczanie i jego wielkość.

Ja mam tego dość, przestańcie o tym pisać i nakręcać coraz większe afery. Politycy wykazali brak umiejętności dyplomatycznych, krzyż do kościoła, na jasną górę czy gdzie tam chcą katolicy W zamian jakaś pamiątkowa ładna tablica czy coś (np. w chodniku wryta) bo to miejsce stało się symbolem żałoby i wg mnie powinno się to uszanować. Nie jakiś mega pomnik ale jakiś symbol w których tak się lubujemy (kawałek samolotu itp) Na Węgrzech nawet pomnik postawili a w Polsce nie można? I tak już zniszczono wszystko tymi demonstracjami (i obok Wawelu i pod krzyżem), wypowiedziami polityków itp. Swoje zdanie można powiedzieć ale z szacunkiem nie obrażając nikogo, a Polacy tego nie potrafią

nikt nie chciał krzyża USUWAĆ tylko PRZENIEŚĆ do kościoła, który jest 500 m dalej. Bo nie przystoi robić cmentarza przed pałacem prezydenckim. Samolot nie rozbił się w tym miejscu przecież, aby dzień w dzień modlić się przed siedzibą prezydenta Polski. Ale oczywiście jak ktoś chce sobie znaleźć podtekst, że przesunięcie krzyża o 500 m w godne temu miejsce, to jest równoznaczne z walką z kościołem i religią, to sobie znajdzie. Nie widzicie, że tu nie o krzyż chodzi tylko o zawładnięcie miejsca dla Kaczyńskiego? Nie może być w pałacu, bo przegrał, to chociaż pod pałacem musi wygrać.. Paskudne to jest :(

Gość serużonka
ale powiem wam że się wstydzę za nowego prezydenta, a nawet więcej mam go w nosie za to że się schował i w ogóle nie reaguje, tusk tak samo. przed pałacem prezydenckim manifestacje a szanowny pan prezydent nawet nie przemówi do ludu? sram na niego tak jak on sra na mnie i jesteśmy kwita, bo on widzi tylko własną dupę a inne ma gdzieś

No jak to co to ma wspólnego z Polskością!? POLACY TO NARÓD KATOLICKI! Polak = Katolik! Od 1000 lat! A czy przenieś czy usnąć to jest jakaś różnica? Przecież to bez różnicy! Krzyż powinien stać tam gdzie został postawiony! Tylko bolszewicy podnosili rękę na krzyż!

Gość odpowiada jarosław kaczyński

powtarzam, niech te oszołomy kotłują się pod tym krzyżem jak najdłużej, tym lepiej dla normalnej polski a za jakiś czas zrobi się z tego groteska bo to groteska zresztą jest tylko nie wszyscy to jeszcze widzą

Liberałowie zawsze każdemu będą lizać dupy, chorągiewki na wietrze. A jak się zjawi ktoś z jasnym i wyraźnym stanowiskiem to do krytykują. Dlatego wolę kogoś o klarownych poglądach nawet jeśli się zupełnie z nimi nie zgadzam

polska jest katolicka a polak to katolik to jest zwykłe nawiedzone pierrdolenie, sory

Te "oszołomy" jak ich nazywacie to są właśnie normalni prawdziwi Polacy! To wy jesteście nienormalni! Każdy prawdziwy Polak jest katolikiem i ma obowiązek bronić swojej wiary i krzyża!

Ale dlaczego tak zawzięliście się i walczycie z Kościołem i Polskością?! Co wam ten krzyż przeszkadza?! Przy drogach stoją tysiące kapliczek, stoją tysiące krzyży upamiętniające ofiary wypadków, i nikomu one nie przeszkadzają!!! A wam akurat ten jeden krzyż przeszkadza!? Czemu akurat ten krzyż nie może stać tam gdzie stoi, a krzyż upamiętniający śmierć pana Heńka z Wypizdowa który wjechał pijany maluchem w drzewo może stać na swoim miejscu i nikomu nie przeszkadza!

Gość Polacy od około 2000 lat
są poganami, ich religię zniszczono w brutalny i morderczy sposób. Pierwsi katolicy na ziemiach polskich - akurat to nie byli Polacy - mordowali Polaków którzy nie chcieli przyjąć ich wiary. Udało im się skutecznie - trudno dziś powrócić do prawdziwie polskiej religii, ale choćby przesz szacunek do naszych tragicznie zmarłych przodków można by nie eksponować symboli ich morderców.

Hasło prawdziwy Polak to katolik to święta prawda! Mieszko I przyjął Chrzest i odtąd Polacy to Katolicy! Jak ktoś nie jest Katolikiem to nie powinien się nazywać Polakiem, a jest wręcz antypolakiem!

Polacy od około 2000 lat Szatan przez ciebie przemawia! 2000 lat temu nie było jeszcze Polaków! Bóg stworzył Polaków 1000 lat temu i Mieszko I jako pierwszy z nas się ochrzcił!

pan Heniek rozwalił się na szosie poza miastem i jak ktoś chce to sobie tam krzyz stawia. Tutaj samolot nie spadł na Krakowskie Przedmieście... Czy panu Heńkowi stawiają krzyż w ostatniej pracy? Czy tam gdzie się rozwalił?

Ta dyskusja jest jałowa i bezsensowna, roli katolicyzmu jako elementu który spajał Polaków najtrudniejszych momentach historycznych jest nie do zaprzeczenia. Mówi to osoba o poglądach raczej ateistycznych bądź bardziej agnostycznych Trzeba znaleźć złoty środek

Gość serużonka
Już niech każdy wierzy w co chce, ale żeby szydzić z symboli katolickich i z samego Papieża Polaka to bluźnierstwo!

hmm, o ile mnie pamięć historyczna nie zawodzi, to Polacy w 960 roku stali się katolikami :) Więc do tych 2000 trochę brakuje :)

Gość serużonka
jak mnie wkurwiają ci ludzie co bluźnią na starszych pod Krzyżem, kopią ich, wyśmiewają się albo tańczą koło nich?! pokazywali w tv takie 3 kurwy, dwie śpiewały a jedna śmiała się prosto w twarz jakiejś kobiecie, myślała że jest górą a dziwka miała jeszcze mleko pod nosem