Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marna kucharka

Jak zneutralizwac smak potrawy? - za duzo chilli :(

Polecane posty

Gość marna kucharka

Jak w temacie - wie ktos jak zneutralizowac smak potrawy? Dodalam chilli z sloiczka i to diabelstwo okazalo sie mocniejsze niz przypuszczalam - sprobowalam teraz potrawy i normalnie pali w mordzie jak ogien. Nie mam juz skladnikow, zeby wiecej wyszlo - bo wtedy to chlili jakos by sie "rozeszlo" po potrawie i zmniejszylo pole "razenia". Ratunku, tego nie da sie jesc, co robic?:(:(

Gość marna kucharka
a ma ktos lepszy pomysl? :O stalam przy tym godzine, duzo poszlo skladnikow, ktorych teraz szkoda mi wyrzucic (m.in. bardzo drogi boczek wedzony, prawdziwki suszone). Kurde, co mnie tchnelo z tym chilli, wydawalo mi sie to zbyt mdle w smaku i teraz mam ogien w garze ;(

Gość moze dolej wody

Gość marna kucharka
no tak, typowe - jakbym napisala "mam 14 lat,jestem w ciazy", "maz mnie zdradza-co robic", "zakochalam sie w chlopaku kolezanki" - to zaraz odezwaloby sie kilkanascie "madrych glow" ktore w wieku -dziestu lat znaja zycie jak nikt inny i maja odwiedzi na wszystkie zyciowe problemy - a jak sie czlowiek spyta o praktyczna rade to odezwie sie taki trol - wyrzucic. Idzcie w diably, tepe krowy

Gość aha i achh
bo z tym się nic nie da. :O Mozesz jeszcze surowych ziemniakow wrzucić kilka i pogotować z nimi ale wątpie czy to dużo da.

Gość aha i achh
Napisz czy pomogło. Ziemniaki wchlaniają sól i inne przyprawy, moze nieco pomogą, ale sama jestem ciekawa czy poradzą sobie z chili. :D

Gość ben
cukier+ocet

Temat stary, ale na przyszłość, jeśli pasuje do potrawy to jogurt naturalny albo śmietana.

Gość gość
Banany i tylko banany po chili piecze banana zagryz