Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marna kucharka

Jak zneutralizwac smak potrawy? - za duzo chilli :(

Polecane posty

Gość marna kucharka

Jak w temacie - wie ktos jak zneutralizowac smak potrawy? Dodalam chilli z sloiczka i to diabelstwo okazalo sie mocniejsze niz przypuszczalam - sprobowalam teraz potrawy i normalnie pali w mordzie jak ogien. Nie mam juz skladnikow, zeby wiecej wyszlo - bo wtedy to chlili jakos by sie "rozeszlo" po potrawie i zmniejszylo pole "razenia". Ratunku, tego nie da sie jesc, co robic?:(:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marna kucharka
a ma ktos lepszy pomysl? :O stalam przy tym godzine, duzo poszlo skladnikow, ktorych teraz szkoda mi wyrzucic (m.in. bardzo drogi boczek wedzony, prawdziwki suszone). Kurde, co mnie tchnelo z tym chilli, wydawalo mi sie to zbyt mdle w smaku i teraz mam ogien w garze ;(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość moze dolej wody

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marna kucharka
no tak, typowe - jakbym napisala "mam 14 lat,jestem w ciazy", "maz mnie zdradza-co robic", "zakochalam sie w chlopaku kolezanki" - to zaraz odezwaloby sie kilkanascie "madrych glow" ktore w wieku -dziestu lat znaja zycie jak nikt inny i maja odwiedzi na wszystkie zyciowe problemy - a jak sie czlowiek spyta o praktyczna rade to odezwie sie taki trol - wyrzucic. Idzcie w diably, tepe krowy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aha i achh
bo z tym się nic nie da. :O Mozesz jeszcze surowych ziemniakow wrzucić kilka i pogotować z nimi ale wątpie czy to dużo da.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aha i achh
Napisz czy pomogło. Ziemniaki wchlaniają sól i inne przyprawy, moze nieco pomogą, ale sama jestem ciekawa czy poradzą sobie z chili. :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ben
cukier+ocet

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Temat stary, ale na przyszłość, jeśli pasuje do potrawy to jogurt naturalny albo śmietana.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Banany i tylko banany po chili piecze banana zagryz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×