Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalalalalallalalalallala

wzdęcia w ciąży

Polecane posty

nie wiem czy jestem w ciazy,w kazdym razie staramy sie.dzis mam 33 d.c., czuje od kilku dni okropne wzdecia :o mialyscie tak na poczatku ciazy??normalnie jak bym miala pilke w brzuchu.czy to moze byc jakis objaw?

up up

prosze niech sie ktos wypowie:(

Gość magdalenka567
ja mialam....i bylo to normalne ale fakt nieprzyjemne...póxniej miałam jeszcze gorsze koło 6 miesiaca a teraz znowu (8msc) mam mniej

ja miałam wzdęcia, ale czy można to uznać za objaw ciąży to nie wiem. najlepiej zrób test będziesz wszystko wiedziała.

Gość a nie mozesz zrobic testu

no wlasnie nie moge zrobic testu bo spodziewana @ mam miec za jakies 2 dni.

wtedy na pewno zrobie. poza tym nie tak latwo robic co miesiac test i co miesiac patrzec na 1 kreske. juz wole sie tutaj poradzic i pogadac o doswiadczeniach innych kobiet.wiem ze to testu nie zastapi ale przynajmniej rozczarowanie mniejsze..

moze ktos jeszcze mial podobnie?opiszcie wasze doswiadczenia prosze:)

Gość lorena24
Ja mam okropne wzdęcia a jestem w 6 tygodniu.. Rozumiem Cie..ja 1,5 roku nie umialam zajsc w ciąze.. Co do testów to uwazaj.. ja robiłam ponoc najlepszy Quic vue 3 dni po terminie @ i wyszedł negatywnie.. dopiero 6 dni po terminie zobaczyłam dwie kreski na Pink tescie.. powodzenia:)

dzieki lorena:) czulas jeszcze jakies sensacje brzuszne?:) dziewczyny pisza o ciągnieciu, kłuciu w okolicach pachwin, jak to z tym bylo u ciebie? bardzo mnie to wszystko ciekawi a nie ma z kim pogadac oprocz forumowiczek.

Gość lorena24
mozemy popisac :) Ja podobnie jak dziewczyny czuje dyskomfort ..jest to mało przyjemny tłumiący ból.. nie jest on ciągły ,pojawia sie na chwile i mija. Oprócz tego jest straaasznie spiąca!! bylam juz jak nie wiedzialam ze jestem w ciąży:) no i okropnie podrażnione sutki i bolesne piersi.. dotego ciągłe zmeczęnie i częste chodzenie do wc

a ja oprocz tych wzdęć czuje wlasnie takie klucia lub ciagniecia,sama nie wiem,raczej to jest w okolicach jajnikow niz w dole brzucha,chociaz dzisiaj juz w zasadzie caly brzuch mnie tak ćmi.jestem zdziwiona co do piersi,ktore zawsze bolaly i to bardzo przed @.w tym miesiacu sa powiekszone ale nie bolą,no moze troche po nocy,ale to po kilku minutach ustepuje. najgorsze jest to ze zrobienie testu mnie przeraza:( widok 1 krechy jest dobijajacy.

Gość gryczka
Ja się wtrącę ;-) Miałam wzdęcia, ale gdzieś od 6 tygodnia dopiero. Natomiast kłucia i ciągnięcie w dole brzucha i okolicy jajników już wcześniej, na przełomie 4 i 5 tygodnia. A w ogóle w 19dc, czyli ok.9 dni od stosunku, podczas którego prawdopodobnie się udało, miałam wręcz bardzo silny, rwący ból w okolicy prawego jajnika i trwał on z przerwami ok.1,5 doby. Już się zastanawiałam czy to nie jakaś torbiel na przykład lub c. pozamaciczna, bo ból był momentami naprawdę wredny. Kilka dni później okazało się, że jestem w ciąży. Dziś jestem w 23tc i też miewam okrutne wzdęcia :-p Powodzenia, oby test pokazał tym razem dwie krechy :-)

gryczka dzieki wielkie :) wiesz ja juz czasami sie doszukuje jakichs symptomow,objawow,ale czy mozna sobie wymyslic bol brzucha lub wzdecie? wariuje chyba hehe.chcialabym zeby sie udalo bo sie staramy dlugo,okolo 1,5 roku,juz nawet nie licze tych cykli.tak ogolnie to ze dwa lata ale z przerwami kilkoma.ciezkie to jest do zniesienia,czlowiek sie tylko łudzi,jak by byly 2 kreski to bym chyba umarla na zawal :)

wzdecie mi troche ustapilo,po wypiciu 0,5 l wody i teraz jeszcze popijam herbate zielona,mam nadzieje ze mnie juz takie okropieństwo nie dopadnie :)

Gość gryczka
Wymyślić wzdęcia to może nie, ale na pewno bóle brzucha mogą sie pojawić np. pod wpływem stresu... Życzę, żeby się udało. My się staraliśmy ok.10 miesięcy zanim się udało. A od wczoraj wiem, że będziemy mieć synka. I Tobie się uda, nie trać nadziei:-)

ja pierdziele , ale sie porobilo wzdecie objawem ciazy :D :D :D tys naprawde taka glupia czy tylko udajesz???

jagoda u ciebie tez same objawy ale glupoty i ciemnoty :o dopoki sie nie wypowiedzialas jełopko to dyskusja byla na poziomie :o

Na poziomie ??? :D hahaha dobre sobie Na [pzoiomie to by byla gdybys autorko nie zadala wyjatkowo glupkowatego pytania. Nadajesz tytul topikowi " wzdecia w ciazy " a potem wychodzi ze nie jestes w ciazy a chcialabys byc i sadzisz, ze wzdecie moze byc jej objawem... :O O Tobie juz nie bede pisac bo kazdy w miare inteligentny czlowiek jest w stanie uzanc Cie za skonczona idiotke po przeczytaniu topiku... ale najbardziej mnie rozczarowuja matki z kafe ktore odp na tak denne pytanie.

najbardziej denna w tym wszystkim to jestes ty i nie zasmiecaj mi tu tematu,bo jak ludzie zobacza ze sie wypowiadasz to juz nikt tu nie zajrzy :o idz lepiej ubierz sliczne ciuszki swojemu synkowi :o

wzdęcia mogą być jednym z wielu objawów ciązy. ale jednocześnie nie muszą wcale jej sugerować. tak samo jak mdłosci czy zmęczenie mogą być objawami ciąży, ale nie muszą jej oznaczać. to samo dotyczy wszelkich innych subiektywnych odczuć kobiety. autorko najlepiej zrobisz jak nie będziesz upatrywała objawów i poczekasz (na tyle spokojnie na ile to możliwe w Twoim przypadku) jeszcze te 2 dni i zrobisz test :)

agatka dzieki,czekam juz dosc dlugo wiec te pare dni mi nie sprawia roznicy. przepraszam wszystkich "urażonych" moim pytaniem,glupio myslalam ze forum jest po to zeby rozmawiac :o

Gość Hawa2000
gryczka a mialas mdlosci i wymioty?

Gość a jeśli nie to
lalalalalallalalalallala- nie przejmuj się docinkami, niestety taka jest prawda,że kafe zeszła na psy i jest tu naprawdę niewiele osób, z którymi można popisać, które ci doradzą :o sama już rzadko loguję się na czarno, bo ilekroć o coś zapytam,to albo zmarają mnie,że w ogóle pytam,albo znajdzie się jakaś "specjalistka", co to wszystkich krytykuje,żenada :( a co do Twojego pytania, to też słyszałam,że wzdęcia pojawiają się na początku ciąży, sama je mam i jutro rano idę na bete, przekonam się na 100% co i jak ;) no i życzę Tobie i partnerowi powodzenia, na pewno się uda, jak nie teraz to pewnie niedługo, pozdrawiam :)

Gość a jeśli nie to
kurcze,ale mam stres, zrobiłam bete i o 14:00 jade po wynik...

Gość gryczka
Nie wymiotowałam w ogóle, ani razu. Natomiast mdłości miałam, powiedziałabym że od słabych do średnich. Jeśli były silne, to tylko przez chwilę i wystarczyło np. zmienić pozycję, żeby przeszły. Pojawiły się ok.5 tygodnia i trwały gdzieś do 10, czyli niezbyt długo. Co ciekawe raczej nie miewałam ich rano, największe nasilenie było późnym popołudniem i wieczorem :-p

Gość gość
podobno mozna

Gość czernka9
Czesc. Jak miałam wzdęcia w ciąży to lekarz również powiedział mi,że mogę brać espumisan ale powiem Ci,że nie byłam do tego przekonana. W końcu jest to lek i tak naprawdę to nie wiadomo jaki będzie miał wpływ na zdrowie naszego dzieciaczka. Możesz zajrzeć sobie na początku tutaj: http://wzdecia.net Na stronie znajduje się kilka artykułów na temat wzdęć. Znajduje się tam tekst o tym jak załagodzić wzdęcia w ciąży.