Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lorca

Czy wiązać się z osobą niepełnosprawną...tertraplegikiem?

Polecane posty

Gość Lorca
Chodzi mi dokładnie o to czy są jakieś osoby , które żyją w związku z osobą niepełnosprawną i są szczęśliwe lub odwrotnie , których przerosły codzienne problemy...Proszę podzielcie się swoimi spostrzeżeniami i doświadczeniami...

Gość taa niedobra pupa
byłam keidyś w związku z osobą niepełnosprawną... Ale tetrapelgik to szczególny rodzaj niep. delikatnie mówiąc... chyba to jakiś chory żart....

Gość Lorca
to nie żart...tetraplegicy też potrafią sobie radzić...ten którego poznałam nawet sam jeździ samochodem...ma sprawne ramiona i nadgarstki..więc może prowadzić...porażenia czterokończynowe też są różnego typu..w zależności od tego który kręg był uszkodzony

Gość taa niedobra pupa
Myślałam, że przy tetraplegii zawsze ręce i nogi całe są niesprawne.

Gość Lorca
no niekoniecznie tetraplegik całe ręce ma niesprawne... ja na ten temat wiele wiem..ale dzięki za linki...natomiast interesuje mnie czy ktoś..był lub jest w takim związku i chciałby się podzielić doświadczeniami...

Gość Tutaj masz coś na ten temat
W tym drugim linku, na forum jest wątek właśnie o byciu w związku z taką osobą. W ogóle myślę, z tego co mi wiadomo na temat osób z innymi schorzeniami, że najszybciej znajdziesz takie informacje nie pytając tu na Kafe, tylko szukając w necie na forach dot. osób z tym schorzeniam. Zwykle takich forów, na których wypowiadają się osoby, które żyły lub żyją z takimi osobami, jest wiele.

Gość Lorca
dzięki za informację....już znalazłam takie fora...link też się przydał....pozdrawiam