Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rotkorew

dezynfekcja budy po psie

Polecane posty

Gość rotkorew

Witam! Posiadam starą budę po owczarku niemieckim (zdechł mi ze starości) i mam następujące pytanie: chcę kupić szczeniaka i umieścić go w tej budzie, jak powinna wyglądać dezynfekcja takiej budy i przede wszystkim jaki środek do tego użyć? Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc.

Ale małego szczeniaka to nie trzymaj w takiej budzie po dużym psie. Zimą to mu tam zimno będzie chyba. Jak podrośnie trochę dopiero go ucz do budy. A dezynfekcje to ja robiłem jak mi pies zdechł normalnie. Został zdjęty dach z budy i wybrało się całą sierść a potem Decisem na mszyce, który u mnie używany jest niemal na wszystko robactwo, spryskana został i postała parę dni żeby wywietrzała. Żadne cuda.

Gość rotkorew
ok, dzieki za pomoc;)

Gość rotkorew
ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

Gość jukilo
Najlepiej spytaj w sklepie zoologicznym, bo niektóre popularne środki dezynfekujące są silnie toksyczne, w tym również dla psów.

jukilo Ale taki Decis raczej nie jest tak silnie toksyczny, skoro można nim pryskać również rośliny mające jadalne owoce, wystarczy poczekać tydzień, albo do deszczu żeby spłukał lub myć przed spożyciem. A zabija wszystko, mszyce, mrówki, osy, szerszenie...

Gość gość
moze warto byloby wezwac jakas firme, ktora zajmuje sie dezynfekcja - w takich miejscach zbiera sie duzo zarazków, wiec trzeba to zrobic porządnie. mogę polecić www.nowista.pl oni zajma sie tym porządnie