Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedlugo 18

Osiemnastka. Jak powinna wyglądać, ile alkoholu, zaproszenia, os. tow.?

Polecane posty

Gość niedlugo 18

W styczniu mam urodziny. Chcę zrobić imprezę. Myślałam nad zaproszeniem 50 osób. Zastanawiam się czy znajomych mam prosić z osobami towarzyszącymi, ile wódki i piwa na tyle osób, może jakiś motyw przewodni, ale czy wszyscy się dostosują. Proszę o pomoc. Z góry dziękuję, Maja.

Poinformuj, że jeśli ktoś chce przyjść z osobą tow., aby stosownie wcześniej Cię o tym poinformował. Ludzie pewnie i tak przyniosą alkohol (może w ramach prezentu) :P ale kup jakieś bro i wódkę.

Gość niedlugo 18
Niestety pomysł z ogniskiem odpada, ponieważ moja osiemnastka wypada w zimę, a czekać pół roku to przesada. 50 osób, ale bez osób towarzyszących, zastanawiam się w ogóle czy takowe powinny się znajdować, czy może ludzi, którzy wiem, że kogoś mają zapraszać po prostu z drugą połówką? Trzeba robić specjalne zaproszenia na tę okazję? Może jakiś ciekawy motyw przewodni, ale czy na pewno wszyscy by się do niego dostosowali? Co do jedzenia? Przecież przekąski to za mało.

Gość niedlugo 18
Właśnie, problem z alkoholem. Ja kupię już dla wszystkich, a później dostanę kolejne procenty? To bez sensu. Może od razu powiedzieć, że np. będzie piwo, a kto chce niech sobie przynosi wódkę? Albo zaznaczyć, że alkohol będzie i jako prezent się nie liczy?

Może zamów jakiś catering? :D Ja na swojej zamawiałam pizzę, ale było nieco ponad 30 osób (o ile dobrze pamiętam). Były oczywiście chipsy, kanapki, sałatki, jakieś skrzydełka i inne takie finger foody

Gość niedlugo 18
Nie każdy ma, chociażby ja.

Hmmm. Zaopatrz się w szampana a zapraszając zaznacz, że alkohol mile widziany. Jeśli chodzi o piwo to opłaca się kupić takie w beczce, chociaż od znajomych słyszałam, że jest kiepskie.

Gość niedlugo 18
Żeby podać coś ciepłego, musiałabym kogoś wynająć, bo z rodziny to odpada.

Gość niedlugo 18
Zaznaczę, że alkohol jest mile widziany to każdy mi go kupi, bo to najłatwiejsza opcja, nie trzeba rozmyślać co wybrać na prezent.

Symbolcizne 18-stkowe prezenty pewnie i tak dostaniesz, więc jeśli nie masz ciśnienia na coś konkretnego napisz po prostu, że alko zamiast prezentów

Gość niedlugo 18
Wydaję mi się, że powinnam kupić chociaż piwo, może wódka we własnym zakresie. Chciałabym imprezę tematyczną, ale co zrobić żeby to wypaliło? Jaki temat w ogóle?

ja bym zamiast prezentów wolała alkohol. no i chyba zapraszasz swoich znajomych, to nie musisz się bawic w zbytnie ceregiele i mozesz walic prosto z mostu, bez owijania w bawełnę? ty kup piwo, jedzenie, napoje, rezerwowo z 5 flaszek i jazda.. motyw? nie wiem.. przebierzcie się za luntka wszyscy :D

Gość jeśli w zimie
to może w czasie karnawału? Możecie się śmiesznie poprzebierać, np za 1-o klasistów z piegami na nosie i plisowanymi spódniczkami na szelkach, warkoczyki, kitki, duze kokardy, a chłopaki np. spodnie3/4 musieliby przynieść ze soba, jakieś smieszne małe tornisterki na ramionach. Dobra zabawa to karaoke, ale do tego trzeba trochę sprzętu

Gość niedlugo 18
To super pomysł, ale wydaję mi się, że mało kto by się tak naprawdę ubrał. Może z braku laku ozdobię jakimś fajnym motywem salę. Myślałam o czymś z hawajskim akcentem, co o tym myślicie?

Gość jeśli w zimie
dobrze sprawuje się jako element dekoracyjny albo szkielet, na którym mozna sporo rzeczy umocować siatka maskujaca taka poligonowa wojskowa, nie wiem, czy masz możliwość. Warunek - musi być zachowane bezpieczeństwo ppoż na takiej sali więc szczegóły trzeba by omówic z właścicielem. A jeśli elementy hawajskie to duże palmy najlepiej powycinane duże elementy z brystolu i połączone do tego gdzieś w tle fale. Można zadbać o hawajski naszyjnik dla każdego zrobiony w formie kwiatów z bibuły karbowanej nawleczonych na sznurki. Jeśli umiecie potraktować całość naprawdę jajcarsko, zabawowo, to poszukaj wśród znajomych takie duże rozkładane parasole ogrodowe, ale muszą mieć jakąś podstawę, jakieś umocowanie do podłogi albo stolika. Masz na to dużo czasu, a warto postarać się o fajny nastrój, jak trochę wypijecie alkoholu, bedzie pełen luz.

Gość alkoholu jak najmniej bo
nie ma nic bardziej beznadziejnego jak ubzdryngolone i rzygajace nastolatki

Gość warszawski policjanttt
najlepiej zmajstruj jakiś duży krzyż

Gość niedlugo 18
Będę musiała trochę się napracować, bo wynajmuję "gołą" salę. Sama mam wycinać z bristolu to wszystko? Hmm... z moimi zdolnościami plastycznymi bywa i bywało różnie ;). Chciałabym dla dziewczyn zakupić po kwiatuszku we włosy, a dla chłopaków girlandy i zakładać gościom witając ich w drzwiach. Może zamiast pospolitego szampana, toast wnieść drinkami w kokosach? Doliczyłam się około 60 osób, ile mogłoby mnie to wynieść? Zaznaczam, że wynajmuję salę jedynie za 50 zł.

Gość niedlugo 18
podbijam ;)

Gość niedlugo 18
Kolejny raz podbijam ;)

Gość MARTAAAAAAAAAAAA
co to za 18nastka bez alkoholu? jak 60 osob to tak pol litra na glowe .. 15*60=900 zloty :O 15-bo tyle u mnie kosztuje.. no i z 4 skrzynki piwa bo nie kazdy wodke pije albo moja kolezanka zrobila tak ze kazdego kogo zapraszala pytala co pije piwo,wodka? i ile na oko moze tych piw wypic ;) i wtedy zapisywala i wiedziala.. chyba ze kupisz duzo piwa a na zaproszeniach doddasz ze wodka mile widziana! :) a pozatym po co az tyle osob nie lepiej zrobic mala imprezke? w takim mniejszym gronie bo pomysl jeszcze ile za dj wydasz prawie 400 zloty

Gość niedlugo 18
Nie zamierzam zamawiać DJ., sama zrobię playlistę. Sprzęt muszę wypożyczyć i jakieś fajne światełka, orientujecie się ile to może kosztować? Wiadomo, że trochę alkoholu kupię, ale nie tak strasznie dużo, bo nie chcę sprzątać po kimś, ani żeby mi to zostało.

Gość niedlugo 18
Od początku planowałam żeby ustawić na sali stoły, ławki, etc., ale znajomy podsunął mi pomysł o szwedzkim stole, jak myślicie, co lepiej?

Gość niedlugo 18
podnoszę ;)

szwedzki stół jak najbardziej pasuje - wiadomo jak to jest, ludzie na początku będą się wstydzić, ale potem wszystko z tego stołu zniknie :D a fajny motyw widziałem z atrapami kamer, można pomontować w miejscu gdzie robisz 8-nastke takie niby-kamerki http://www.wasserman.pl/index.php?products=product&prod_id=1382 , i powiedzieć ludziom że to wszystko jest nagrywane... A po jakimś czasie jak już narobią głupot można ich z błędu wyprowadzić - lub nie... ;p

Gość estasza
Przede wszystkim powinno byc dobre towarzystwo bo jak tego zabraknie to juz nic nie pomoze. poza tym odpowiednia ilosc jedzenia, napojow - by nie zabraklo po godz 2 , jak to mialo miejsce u mnie :) (50 osob bylo ) alkohhol to najlepiej niech kazdy sam sobie przyniesie, bo gusta sa indywiualne. Muza komercyjna, aby kazdemu sie spodobalo, super wyczepiste zaproszenia np. http://zaproo.pl/sklep/zaproszenie-34-kopia/ , krotkie zdanka na nim np." Mam zaszczyt zaprosić Szanowną Panią Iks Igrek na uroczystość obchodów Moich urodzin. Odbędą się one dnia 11 czerwca o godzinie 17.00 w aktualnym miejscu Mego zamieszkania. Proszę o zabranie dobrego humoru i pięknych życzeń. Mile widziane uśmiechy na twarzy i pomysły na dobrą zabawę. Dla bezpieczeństwa ogółu nie przynosić bomb, ani innych wybuchowych przedmiotów. xxx xxx" . I bedzie cacy

Gość królewna Tola
na ile cię stać tyle postaw :) ostatecznie dorosła się stajesz to chyba kasy od starych nie weźmiesz:P