Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamcia34243

Zajście w ciąże po porodzie

Polecane posty

Gość Kamcia34243

Dostałam pierwszą miesiączke 8 lipca ... a teraz czekam i nic ... ;/ zabiezpieczamy się prezerwatywą lecz raz nam pękła ... czy to możliwe żebym była w ciąży ??? Karmie piersią ...

Gość lady magbet
Ja urodzilam 9 miesiecy temu i teraz mam trzecia miesiaczke po porodzie,ktora jest bardzo nieregularna.Wiem ze 5-6 miesiaczek po porodzie moze wysepowac w roznych odstepach czasowych.

moim zdaniem w ciąży nie jesteś. sama miałam problem z miesiączkami po ciąży. radzę wybrać się do ginekologa on rozwieje obawy i w razie potrzeby przepisze leki na wywołanie okresu

Gość mmmamaussskaaaaa
Mozliwe nawet bardzo. Mozliwe etz ze nie jestes, bo to jednak po ciazy i przy karmieniu piersia roznie moze byc. Ja czuje przez skore ze jestes.... Kiedy rodzilas?

Gość do Kamcia
najlepiej idz do lekarz bo z miesiączką po porodzie różnie bywa ja dostałam już 4 tygodnie po i miałam już normalnie i regularne miesiączki Poza tym karmienie piersią nie ma nic wspólnego z zajściem w ciążę!

Gość kamcia34534
A wlasnie ze ma karmienie piersia duzo wspolnego , nie masz pojecia wiec sie nie wypowiadaj. Boli mnie brzuch tak jak zwykle przed miesiaczka, urodziłam niedawno ponad 2 miesiace temu ... ale ta gumka nam pekla w czasie stosunku , to jakim cudem moge byc w ciazy

A wlasnie ze ma karmienie piersia duzo wspolnego , nie masz pojecia wiec sie nie wypowiadaj.---> a wlasnie z enie bo gdy karmisz piersia mozesz łatwiej wpasc niz jakbyś nie karmiła

Gość tajasne
karmienie piersią jest związane z wysokim poziomem prolaktyny, ktora hamuje owulację. natomiast nie da sie przewidziec kiedy ta prolaktyna zacznie spadac i kiedy osiągnie taki poziom że owulacja sie odblokuje. dlatego czasem to działa, ale jako reguy stosować sie nie da :) i mozna sie na tym ładnie przejechac.

Gość Moniaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
oczywiscie ze mozesz byc w ciazy, żal mi idiotek które wierza ze karmienie je uchroni przed ciaza

juz dawno obalono mit ze karmienie piersia nie pozwoli zajsc w ciaze no ale widac jeszcze niektorzy w to wierza

imili - no samo karmienie piersia nie zabezpiecza przed ciaza. Ale jesli spelnia sie pewne warunki tzn odpowiednie odstepy miedzy karmieniami i odpowiednie dlugie ssanie dziecka to ogranicza sie ryzyko do minimum bo prolaktyna jest na bardzo wysokim poziomie. Ale moj syn najadal sie bardzo szybko i ssal krotko wiec dalam rade zajsc w nastepna ciaze bez problemu.