Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghandiiiim

promieniowanie stacji komórkowych

Polecane posty

Gość ghandiiiim

jak myślicie jaki wpływ ma na ludzi ciągłe przebywanie w polu nadawania stacji bazowych telefonii komórkowych? co byście zrobili gdyby postawili taki ogromny maszt obook waszego domu, w odległości 300 metrów//??? Na początku były na tym maszcie 3 nadajniki, teraz jest 17 ...!!

Gość im więcej nadajników
tym słabiej twoja komórka promieniuje, a promieniowanie właśnie z komórki jest najgorsze.

Gość ghandiiiim
ja na poważnie się zastanawiam, od mojego domu w odleglosci 200 metrow stoi stacja bazowa orange... i uwazam ze ma zly wplyw na zdrowie moje i mojej rodziny, czuje sie okropnie mysląc ze wladze miasta sprzedaly nas, nie liczac sie z ludzmi, nikt nie wiedzial o inwestycji, dopiero bylo widac jak budują. i nawet nic nie moge zrobic z czyms co ma wplyw na moje zycie!!

Gość ghandiiiim
jak promienioanie moze byc slabsze, z takiej stacji bazowej??? 200-300 metrow to naprawde niedaleko, co sie dzieje w tym kraju że tylko pieniadze rządzą :( MAX --> a kto się podejmie tego zadania??

ale promieniowanie jest z telefonu :O zasięg to by się chciało mieć, a stacji już nie. albo wóz albo przewóz

Gość ghandiiiim
jesli promnieniowanie jest z telefonu , to czemu mowi się że takie niebezpieczne dla zdrowia są te stacje bazowe ? mam w poblizu domu cos takiego z 17 ogromnymi nadajnikami: http://pl.wikipedia.org/wiki/Stacja_bazowa chyba jest roznica pomiędzy posiadaniem zasięgu, a przebywaniem non stop w strefie największego oddziaływania z nadajników????

oj daj spokój, panikujesz :O

ghandim, mówi się też, że UFO istnieje, a czy to znaczy że tak jest? no ja nie wiem....

Gość ghandiiiim
te maszty mają anteny, które wysyłają fale elektromagnetyczne, ciekawe jakie mogą być skutki ciągłego przebywania w takim terenie przez jakieś 30 lat :(

Gość ghandiiiim
im wiecej nadajnikow ----> a czy mieszkasz w poblizu takiej stacji?? bo ja niestety tak, i mam nasilające się bóle głowy, i inne dolegliwosci typu, chroniczne zmęczenie, moja rodzina, bole stawow itd...

ghandim, z reakcją na takie promieniowanie jest różnie - to jak np jedni ludzie reagują na pogodę, inni nie, to jest kwestia indywidualna. ja bym nie panikowała, były badania, już od wielu lat się to stosuje, może nie tyle w Polsce co na świecie... jasne, ryzyko jest, nie wiemy jak na kolejne pokolenia będzie to działać, ale to nie jest jak skażenie po Czarnobylu, nie ma co panikować.

no wiesz, nie jest wykluczone, że jesteś wrażliwsza niż inni, ale ja bym przyczyny nie w nadajnikach szukała. osobiście mieszkam w dużym mieście, pracuję prawie pod samym nadajnikiem, ale nic takiego nie mam. przyczyny bym przede wszystkim szukała gdzie indziej.

mam nadajnik na dachu budynku, o to mi chodziło, w moim mieście tych nadajników jest od metra i ciut.

Gość ghandiiiim
dziękuję że w ogóle rozmawiasz z taką panikarą jak ja ;)) potrzebuje tego wwlasnie zeby ktos jasno i logicznie mi przetlumaczyl że nie jest tak tragicznie, bo przeprowadzać sie nie ma sensu, może obok trafi się cos jeszcze gorszego ;)

Gość ghandiiiim
ja mam chroniczne zmęczenie i zawroty głowy, i nieraz mroczki :P przed oczami, a mam 24 lata :( a w badaniach wychodzi że wszystko w porządku ..

w jakich badaniach? przyczyn takich objawów jest całe multum

Gość tutturut
Daj spokoj. W domu masz peno urzadzen wysyljacych pol magnetyczne. Ta antena to nic takiego. Nie martw sie. Ludzie panikuja z niewiedzy. Gdyby rzeczywiscie takie anteny mialy niekorzystny wplyw to w ogole by ich nie budowano.