Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość człowiek z niską samooceną

Osoba nielubiąca dzieci i mająca niską samoocenę - czy może być nauczycielem?

Polecane posty

Czy według Was taka osoba może być nauczycielem? Znajomi mówią mi, że mógłbym uczyć matematyki, bo skończyłem studia matematyczne, a nie mogę znaleźć żadnej innej pracy. Ja jednak nie wyobrażam sobie tego. Co Wy o tym myślicie?

Człowieku z niską samooceną---nie idź tą drogą :) I nie dlatego, że masz niską samoocenę, bo małotatki Cię szybko dowartościują, ale młodzież trzeba lubić, by z nią pracować.

Ja właściwie nie chcę, tylko inni mi mówią, że skoro skończyłem matematykę to mogę pracować jako nauczyciel.

trzeba lubić swoją pracę, musi dawać satysfakcję, żeby móc się czuć w jakis sposób spełnionym, praca z dziećmi jest trudna, męcząca ale może dawać satysfakcję pod warunkiem, że wykonuje się z to z hmmm... pasją. sądzę, że bez sensu w Twoim wypadku jest się męczyć skoro tak do tego podchodzisz, pare h w tygodniu przesiedzisz w szkole, ale będziesz się męczył, chyba, że jest szansa, że mimo wszystko polubisz swoich uczniów,

Gość cvffa
przegrałas zycie

Gość pimpa
po pierwsze to wcale nie jest takie proste dostac prace jako nauczyciel w dzisiejszych czasach...poza tym roku szkolny sie niedlugo zaczyna wiec musialbys cos juz miec skoro z gory wiesz ze tego nie lubisz, to chyba nie jest to dobry pomysl

czy jak ktoś skończył szkołę o profilu elektrycznym, to ma pracować jako elektryk? Z niską samooceną można sobie poradzić, ale nie z obecną młodzieżą, bo oni cię "zeżrą"

gówno prawda ze trzeba lubić dzieci żeby z nimi pracować! dzieci to lubi pedofil. ale z niska samoocena mozesz nie zapanowac nad bachorami, skończysz z kubłem na głowie

gówno prawda ze trzeba lubić dzieci żeby z nimi pracować! Nie, no można ich nie lubić, ale takiego nauczyciela bym nie chciała. Tylko taka osoba, która lubi młodzież, potrafi dostrzec w nich partnera do rozmowy, zna ich zainteresowania- potrafi do nich dotrzeć. Uczniowie to wyczują. Najgorsi są tacy, którzy mówią, ale ten i ten to debil, a okazuje się, że to inteligentny chłopak, oczytany, mający pasje, ale nie lubiący przedmiotu, a może nauczyciela, stąd konflikty.

Najgorsi są tacy---oczywiście miałam na myśli nauczycieli :)

Gość mosminos
nie!

Gość fsafeds
mysle ze to bardzo glupi pomysl. osoba ktora chce byc nauczycielem musi czuc do tego POWOLANIE inaczej nie poradzi sobie i bedzie po prau latach leczyc sie na nerwice. jezeli dodatkowo nie lubisz dzieci to one tez nie beda cie lubily i beda zlosliwe. jezeli dodatkowo masz niska samoocene to juz w ogole tego nie widze.