Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

castaway

Pierwszy test ciążowy wyraźny,drugi nie

Polecane posty

Hej,ja już nie wiem co jest ze mną. Jakieś 2 - 3 tygodnie temu zrobiłam test ciążowy,bo okres mi się spóźniał. I dwie kreski,bardzo intensywne. Po kilku dniach następny i to samo.Ale tydzień temu przestałam czuć cokolwiek. Piersi orzestały boleć,a moje zmęczenie uciekło. Nie czuję sie,jak w ciąży. Więc wczoraj zrobiłam kolejny test i wyszedł pozytywny,ale ta druga kreska wyszła bledsza. Czy któraś z Was też tak miała? Albo wie co to może znaczyć?

Gość leć do lekarza
niezbyt dobrze wróży spadek bety. Tym bardziej, że objawy ustąpiły

Gość asdasdasdasdasd
jeżeli ta druga kreska jest to nie masz się co martwić :) ważne, ze jest. Skontaktuj się z ginem. Może będziesz musiała robić badanie bety - co dwa dni podwaja swoją wartość przy prawidłowej ciązy.

No ja objawów jakichś strasznych nie miałam. Tylko leniwa byłam i piersi bolały,a teraz nic. Wcześniej może z 2 razy były mdłości(takie pseudo),a teraz zero czegokolwiek. A kreska po 2 tygodniach od pierwszych testów bledsza. Tamte były bardzo intensywne od razu po zaaplikowaniu moczu. Z lekarzem mam mały problem,bo nie moge iść na nfz,a na pieniądze muszę jeszcze kilka dni poczekać;/ Ale w przeciągu tygodnia mam nadzieje,że mi się uda. I dlatego do tego czasu pytam bardziej doświadczonych ode mnie;)

Gość z tego co pamiętam
nie chcę Cię straszyć, ale po 2tyg kreska nie powinna słabnąć. Może to być ciąża obumarła. Sama taką miałam i też piersi przestały boleć a hcg spadało

Czy Hcg spada może określić jedynie test z krwi, a nie test z moczu. Testy dostępne a aptekach mają różną czułość, więc kreski mogą być różnej intensywności. Mimo wszystko skontaktuj się z ginem. Ustąpienie objawów może, ale nie musi oznaczać nic złego.

Gość o super
spróbuj zrobić sobie jeszcze jeden test z moczu jeśli jest problem żeby iść do lekarza lub zrobić test z krwi. Jeśli test będzie podobny czyli druga kreska bledsza to można podejrzewać coś złego. A jeśli dwie będą mocno widoczne to znaczy że ten teścik wcześniejszy może był jakiś trefny. kobiety w ciąży są zbyt przewrażliwione, więc może nie masz się czym martwić. Buziaki, wzystko będzie dobrze :) | oczywiście daj znać :)

Gość zarodek obumarł
albo sama poronisz niebawem albo zrobią ci skrobankę.

Do o super:Dziękuję i na pewno dam znać. Drugi test zrobię jutro,a do lekarza idę za tydzień.

Gość lo matkoiki
z hcg jest różnie. mnie w ciąży pozamacicznej przyrastało prawidłowo do konca tj 3 miesiaca.potem 2 razy ciaza obumarla i tez przyrastalo więc to nic nie znaczy ,że kreska byla bledsza.poprostu inny test i moze mial mniej barwnika i tyle. nie martw sie na zapas i nie wymyslaj problemow.

Fakt,może się nakręcam. Jednak dało mi to do myślenia,ponieważ ta kontrolna zrobiła się bardzo ciemna,więc to chyba jednak nie barwnik. I do tego ja mam problemy z hormonami,dlatego wszystko szczególowo analizuje.

ja też miałam dokładnie tak samo i niestety było źle. Mam nadzieję, że to tylko kiepski test

MINIA85:nCo masz na myśli pisząc "było źle"? Zaczynam coraz bardziej sie nakręcać,bo piersi przestały mnie boleć już wcześniej,ale jeszcze kilka dni temu coś tam czułam,jak pomacałam(wiem to głupio brzmi). A teraz nic, mogę macać do woli i kompletnie nic. Do tego były takie jakieś pełniejsze,jak przed okresem,napięte,a teraz sflaczały,że tak powiem. Czy któraś tak miała i jak się to skończyło? Proszę o odpowiedź.

Gość kamila i34
Castaway,ja mialam dokladnie tak samo.Pierwsze 2 testy bardzo wyrazne,trzeci taki slaby,jakby roboiny byl zaraz po @... Przerazilam sie nie na zarty zaraz na drugi dzien bylam u lekarza.Tyle,ze oni tu nie robia bety ot tak(nie mieszkam w PL),zrobil mi kolejny test z moczu,wyszlo,ze wszystko ok. Ale ja tak sie balam,ze skontaktowalam sie ze swoim ginem w PL i on wypisal mi luteine-jak to powiedzial profilaktycznie.No i moj syn ma juz ponad rok:)

Dziękuję Kamila;)A też robiłas te testy w odstępach? Bo ja ten trzeci to po jakiś 2 tygodniach od tych 2 pierwszych. Jutro robię czwarty. Ja mam problem z tym,ze nie mam swojego lekarza. Wynika to z tego,ze nie mieszkam u siebie,a zupęłnie na innym końcu Polski obecnie. W życiu po lekarzach nie chodziłam i tymbardziej nie orientuję się co i jak. Muszę iść prywatnie,bo jestem studentką,a tu nie przyjmują na nfz, tłumacząc,że nie mogą(mogą,ale im się nie chce z papierami bawić;/) Istny koszmar.

Gość jak jestes w ciąży
to idziesz na nfz za darmo bez zadnego papierka, nie musisz byc ubezpieczona

Wg @ 6-7,od planowej owulacji,5-6. I na początku było prawie,jak w ciąży,lekkie mdłości,senność, i okropny ból piersi,były takie,jak na @. Jeszcze do kilku dni były napięte,a teraz normalne.

Gość kamila i34
Castaway-dokladnie tak jak Ty:) Powiem Ci,ze jak przeczytalam tytul topiku to sie zdziwiwlwam,ze ktos tez mogl miec taka sama sytacje. Pamietam,ze z piersiami tez bylo tak jak u Ciebie i nawet szukalam po necie jak to jest z tymi piersiami w ciazy;)Na poczatku bolaly jak diabli a potem prawie nic... Nie wiem do tej pory czy faktycznie zaczela spadac mi beta bo po jakims czasie znow zaczely i bolaly tragicznie dlugo bo do 6 mies...Ale to juz po luteinie bylo,mozliwe wiec,ze miala wplyw...Ja bym jednak doradzala zrobienie bety,nie kosztuje to ponoc duzo a wynik jest bardzo miarodajny. Pozdrawiam Cie i zycze abys za 8 miesiecy mogla juz tulic swoje malenstwo:) Wiem jaki to strach:(

Gość rany kobiety.....
Co to jest beta???? Nie ma czegoś takiego. Hormon ciążowy beta-HCG. Beta to grecka litera:)

Oj to chodziło chyba o to samo,ale w skrócie;) Natomiast ja dzisiaj zrobiłam test (kolejny) i znowu blada,a nawet bledsza,a do tego bardzo cienka ta druga kreska. Z daleka ledwo widać ;/

Gość laska- jesteś bezbłędna
:o :o :o

Gość laska- jesteś bezbłędna
minęło kilka dni od pierwszego postu a ty dalej nic nie zrobiłaś??? no chyba że nie chcesz tego dziecka - to wszystko tłumaczy...

Lekarza mam za tydzień. To co ja mogę zrobić? Samodzielnie przeprowadzić badanie? Nie jestem obecnie u siebie,więc nie mam swojego lekarza.

Gość ciezaowkaa25
no test z krwi

Gość suuuuuzi
Gdybym była Tobą już dawno robiłabym test z krwi i leciała do lekarza...może jest wszystko ok a może nie...trochę Ci się dziwię masz czas siedzieć na kafe a do lekarza nie możesz iść. No ale Twoje życie.

powinnaś zrobić hcg i powtórzyć po 48h. Już pierwsze badanie może dać odpowiedź