Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brak już mi sił !!!

telefon na gwarancji

Polecane posty

Gość brak już mi sił !!!

Mam pytanie, ponieważ dziś odebrałam telefon z naprawy i okazało się, że dalej nie funkcjonuje ... dokładnie-nie włącza się wcale. Telefon został zakupiony dokładnie rok temu, a ma za sobą już 3 naprawy ... dziś facet w salonie Plusa powiedział mi, że nie może nic poradzic jak tylko oddac telefon do naprawy po raz czwarty. Słyszałam, że mozna otrzymac nowy telefon po bodajże trzeciej naprawie ... Czy to prawda? Zna się ktoś na tym??? Proszę o pilną odpowiedź :)

Gość Emmett Fitz-Hume
Zgłoś się z tym problemem do Miejskiego (Powiatowego) Rzecznika Konsumentów. Wystosuje pisemko do sprzedawcy i wymienią Ci fona na nowy. Inaczej będziesz się tak bujać aż gwarancja się skończy i zostaniesz ze złomem w kieszeni :o

Zadzwoń do rzecznika praw konsumenta - udzielają porad bezpłatnie. Ja oddałam do naprawy telefon z zepsutą klapką (taśma poszła) a jak mi do oddali to dowiedziałam się, ze jest zalany. Po dodatkowej ekspertyzie okazało się, ze sami go zalali, a mnie wmawiali, ze taki dałam, żeby uniknąć naprawy i kosztów. Rzecznik powiedział mi, ze sprawa jest nie do wygrania a spraw z "dziwnie zalanym" telefonem jest ponad 50%, które wracają z anulowaną gwarancją :o Wykorzystują ludzi jak tylko mogą gnoje :o

Gość brak już mi sił !!!
dzięki wielkie, tak też zrobię ... bo telefon nie taki zły ;)