Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość komoda

Co jedzą Wasze 9 miesięczne dzieci?

Polecane posty

Gość komoda
Bo mój 9-cio miesięczny synek na odiad zjadł schabowego z ziemniakami i teraz cały czas płacze.Nie wiem co mu jest.

Gość komoda
Nie, nie zjadł schabowego i wcale nie płacze. Jak Ci się nudzi, to podłub sobie w nosie....

Gość moje 9-miesięczne
na śniadanie kaszkę drugie śniadanie jogurt lub owocki obiad ze słoiczka kolacja kanapka np. z twarożkiem lub kaszka no i mleko modyfikowane też jeszcze pije.

Gość fwefwe
O, to moje podobnie ale o jeden posiłek mniej: śniadanie - kaszka glutenowa, drugie sniadanie - jogurt, owoce lub podobnie (słoiczek), obiad - coś ze słoiczka, kolacja - kaszka bezglutenowa.

Gość fwefwe
No, czasem wcisnę jeszcze jakieś owoce lub zbożową kawę z mlekiem i kromkę bulki z maslem lub ryżowe wafelki.

a u nas - rano kaszka na mleku - drugie śniadanie albo płatki kukurydziane, jajecznica, chlebek, lub owoce ze zbożami - obiad tj zupa, własnorecznie robiona - albo drugie danie tj ziemniaczki z...ryba, kotelecik lub same ziemniaczki albo owoce z kleikiem ryzowym jako deser - kolacja kaszka sinlac, dojada od nas chlebem a ilościowo zalezy, zazwyczaj 3 główne posiłki sa duże a reszta w zależności od apetytu nie pije juz mleka z butli wcale

Podnoszę bo mnie ten temat bardzo interesuje. Moja córcia ma 9 miesięcy i nadal najchętniej piłaby mleko z piersi. Nasz plan żywienia wygląda tak: Rano, ok 5-6 mleko 9-10 - owsianka z owocami 12 -mleko (próbuje podawać np. jogurcik, pieczywo, owoce, ale nie chce jeść a nawet jeśli zje trochę to i tak mleka się domaga) 14-15 obiad - danie ze słoiczka lub własnej roboty, ale też od ok 2-3 tygodni jest problem, bo zję 3-4 łyżeczki a resztą pluje 17 - mleko 19 sinlac Karmienia nocne udało nam się zredukować do 1, tak ok 2-3 w nocy, ale od tego już jej odzwyczaić nie możemy:(

Gość mamamam26
mój rano kaszka zbożowa z owocami potem kaszka ryżowa z owocami obiadek ze słoiczka żółtko z ziemniaczkiem czy czymś co my jemy na noc sinlak z owocami owoce mam na myśli duży słoiczek 190 gr na dzien czyli po 60 do każdego posiłku poza tym je chlebek, biszkopty, chrupki i owoce: banan, jabłko, brzoskwinia - co tam mamy pije wode nie jada z butelki wogóle aaa no i ma skaze białkową

Gość moj je tak ......
8 - mleko modyfikowane 10-10.30 owoce lub ser biały z jogurtem, ostatnio dostal jajecznice na parze 12.30-13.00 Obiad, zupa wlasnorecznie robiona. (Dałam mu kiedys obiad ze słoiczka i nie chcial - wcale sie nie dziwie) 15.00-15.30 owoce badz warzywa 18.00 mleko modyfikowane 20.30 kaszka

Gość moj je tak ......
no i do tego rowniez chleb, biszkopty, herbatniki bez cukru, chrupki. pije herbatke badz wode

Gość moj je tak ......
z zup najbardziej lubi rosół z makaronem lub krupnik. w ogole uwielbia makaron i kasze

sniadanie kaszka, kanapka z twarogiem, albo mleko 2 sniadanie owoce, obiad je to co my podwieczorek budyń, kisiel, owoc, jogurt kolacja mleko miedzy posiłkami pije wode, i je biszkopty chrupki. Raz w nocy wstaje na mleko.

mój jest niejadek, ale je mniej więcej tak 4-5 mm, około 120ml 9-10 albo kanapka z jajeczkiem, paróweczką gerbera, serkiem itp, albo kaszka Nestle, (któraś z tych ciemnych, z lipą, albo sliwką) z jogurtem albo mm (około 100ml) 14-16 obiadek (albo słoik, albo sama gotuję, albo mieszam swoje ze słoiczkiem ) - 100-120 g.....przy mocnym zabawianiu może 150 19-20 kaszka na dobranoc, około 100g 22-23 mm, 150-180ml (na spiocha) pije wode, i herbatki, soki raz na 3 dni

Gość wargaaa
moja Amelka jutro konczy 9 miesiecy. rano na sniadanie albo chleb z szynka lub pasztecikiem, albo jajecznica. obiad zupa robiona wlasnorecznie, nigdy nie jadla sloiczkow(nigdy bym jej nie dała-ble), albo ziemniaczki z sosem. Kaszka, jakies owoce miedzyczasie chrupki, biszkopty. a na kolacje dostaje mleko :)

Gość Co wy tu wszystkie
co wy tu wszystkie macie na mysli pisząc"na obiad je to co my"???czyli co ??jak macie sos do ziemiaków z przyprawami od cholery,pieprz,jakieś zioła itd.zaprawiany śmietaną i mąką to dziecku też dajecie tak?takiemu małemu?no nieźle faszerujecie te swoje maluchy-ja piernicze!albo jak na obiad schabowy w panierce przyprawiony jak cholera to też wpychacie małym??ja nie moge...szok!!!!!weźcie się leczcie!!

Gość fioletta2
Mój je rano mleko lub kaszkę, deserek, obiad-najczęściej danie ze słoiczka, na kolację mleko. w nocy różnie to bywa 1-2 razy mleko. dostaje chrupki kukurydz., biszkopty, herbatniki, paluszki bez soli. nie chce pić między posiłkami i nie chce owoców, woli takie ze słoiczka. ogólnie to ma alergię i nie wszystko mu odpowiada, zaraz jest zsypany i ma katarek. chciałabym wprowadzić coś jeszcze, a jeszcze od kilku dni wcina chlebek. pozdrawiam "fanki" słoiczków. myślę, że są zdrowsze niż taki kotlet smażony na oleju, naszpikowany przyprawami;(((

Gość fecdef
a ja dodam pytanie czy wasze dzieci maja zeby ze dajecie wszystko jesc jak leci np chleb z serkiem ???

Gość koralowakarolinaa
Mnie też zastanawia karmienie kanapkami ?? bądź obiadem takim jak rodzice i absolutnie nie podawanie słoiczków :D bo pewnie niesmaczne- bez soli i innych przypraw. Jak tak można!!? Moje dziecko je mleko modyfikowane ok. 5 rano, pozniej kaszka o 9, obiad ze słoiczka właśnie ok. 12- 13, deser 16 i na noc mleko. W między czasie herbata, chrupki, biszkopty i bułkę sobie gryzie.

Gość ja to ja i już
Obiad ze słoiczka bleeeee heheheheeheehehhehe nie obiad ze słoiczka bleeeeee tylko żal wam kasy :/

Gość bambaryła32
Moja za perę dni kończy 10 miesięcy i jest ogolnie niejdakiem,generalnie je tak: 7-8 kaszka na mleku (dodaje owoce ze słoiczka-swiezych nie ruszy) ok.11- mm ok14 - obiadek 17-18-deserek owoce ze słoiczka(z twarożkiem,jogurtem lub kleikiem) 20- mm w miedzy czasie chrupki kukurydziane,wafelki ryzowe,chlebek nie chce jesc swiezych owocow startych tylko banana widelcem chce jej zacząć wprowadzać normalny twarożek i jogurty naturalne już nie te dla niemowlat

Gość gość
to wasze 9 miesięczne dzieci jedzą już całe jajka ( tzn razem z białkiem ) no i chleb??

Gość bablus
czy to jest normalne ze maly 8,5 m-ca niema ustalonych konkretnych godzin posilkow? czy powinien miec. bo to wszystko zalezy jak ma drzemki i jak dlugo spi, np raz zasnie o 12 i obudzi sie o 13 no i za chwile ma obiad a innym razem zasnie dopiero o 14 i spi np do 15.30 no i obiad ma pozniej. wszyscy pisza ze o tej je to a o tej tamto i tak jest coziennie? w nocy tez roznie raz spi cala noc i np o 6 ma mleko a raz o 3 czy 4 jest glodny i sila rzeczy wszysto sie przesowa

produkty to : mm, kaszka ryżowa, kaszka 7 zbóż, kaszka manna, bułeczki z masełkiem i wędlinką, zupki robione przeze mnie na mięsku i z żółtkiem, czasem z makaronem, owocki - zawsze ze słoiczków z dodatkami biszkopta czy jakiś płatków, czasem jogurcik. Mam zamiar wprowadzić jej serek biały, kisielki, budynie, kasze. Je 5 razy dziennie - kolacje z butli.

Gość gość
witam moj synek ma 8 mcy ale najchetniej non stop pil by mleko;/zupke zje ze smakiem owszem i jakis owoc ale co 2-3 godz domaga sie mleka lub kaszki;/i w nocy tez chce jesc nie pomaga mi tu oszukiwanie piciem.wczoraj dalam mu platki kukurydziane na mleku mm to oczywiscie wyplul wszystko prosto w twarz mi he chcialabym go przekonac do stalych posilkow ale nie wiem jak?

Gość Julianna1234
Chleb z pasztetem? Serio???? Obiad taki jak rodzice, czyli z solą i innymi przyprawami? Jeszcze może zupkę na kostce rosołowej robicie? Współczuję dzieciom tak karmionym... Moja prawie 9 miesięczna córka je wg mnie dużo stałych posiłków (porównując do starszego syna, niejadka): - rano kp (najczęściej 6.00) - śniadanie 7-8 - najczęściej chleb własnej roboty z masłem i twarogiem/pomidorem/dżemem bezcukrowym - potem idzie spać - ok 9 - 10 , czasem dostaje pierś, czasem nie - ok 11 - kp, potem jogurt naturalny z owocem/kaszka zbozowa z owocem/maślanka,/twaróg z owocami/ sam owoc - ok 13 kp i spanie - ok. 15 - 16 zupka - ok. 18 - coś z pozycji śniadaniowych i drugośniadaniowych - do spania kp - w nocy 1-2 razy kp Nie znosi jajek, lubi kwaśny nabiał. Mój syn (2,4 lata) odwrotnie.

Gość gość
9 mm 11 kasza jaglana, platki ryzowe, kasza gryczana, komosa lub kuskus z owocami lub jajecznica, kanapka z pasztetem warzywnym, omlet lub koktajl owocowy z chia 14 obiad - warzywa z mięsem na gęsto. 17 owoce lub sok przecierowy 19 - kasza a jesli byla na śniadanie to kanapka. 24 - piers