Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 45645656756

jaki kupic laptop - doradzcie prosze

Polecane posty

Gość 45645656756

jakiej firmy polecacie? tak zeby mi troche posluzyl... hp ? asus? acer? fundusze do 2500 zl, jak cos super by bylo to do 3000 przeznaczenie: - office - internet - bez gier - i zeby mial klawiature numeryczna z boku :) na co zwracac uwage ?

Gość polecam toshibe
uzywam tylko do neta + office, ew. jakies multimedia typu filmy. mam juz poltora roku i dziala bezproblemowo.

Gość 45645656756
toshiba mowisz? myslalam nad hp, ale nie wiem jak patzre po ofertach to maja windows 7, albo viste, a ja chcialabym z xp, pewnie osobno tzreba "kupic " system xp ? robia jeszcze takie z wbudowanym xp ?

Gość tego to niestety nie wiem
na swoim pc wiele lat mialem xp, bardzo go lubilem, na laptopie mialem od razu zainstalowana viste, na poczatku krzywo na nia patrzylem, bo opinie w sieci w wiekszosci sa nieprzychylne, ale mi ten system odpowiada. takze zadnych problemow z nim nie mialem.

Gość ja mam hp
tylko nie HP nie polecam!!! wiele moich znajomych twierdzi tak samo

Gość ja mam z firmy lenovo
za 2300 i jest super.

ja mam acera z wbudowanym windowsem ale 7 Juz sie przyzwyczaiłam Ma duzy dysk i pamięć Głosniki -tuba dolby sorround ,wi fi ,klawiatura numeryczna , dotykowe przyciski ,Jest sliczny granatowy i błyszczący a monitor ma panoramiczny.Nie ma offica ale chyba zaden nie ma (hmm) Zapłaciłam w promocji 2480 a kosztował ponad 3100.Mi sie podoba i nie mam mu nic do zarzucenia,kupiłam w Euro agd w warszawie

Gość 45645656756
fajny nawet ten samsung, tzn ja sie na parametrach nie znam, ale wyglada fajnie teraz to chyba wiekszosc lapkow ma nagrywarke dvd? bo o tym zapomnialam wspomniec wczesniej, a sie nie znam

Gość lkdd
nie robia z xp. szukalam 1,5 roku temu- nie znalazlam. mam z vista ale nie narzekam.

Gość nieeeeefrd
ps. Sama jeszcze tak nie dawno zastanawialam sie gdzie i jaki kupic laptop... poszukaj w kilku sklepach tego samego modelu, a sam/a się pzrekonasz, ze róznice w cenie są spore.. ;| (sama sie pzrekonałam... widzac róznize nawet o 300 zł !!.). Podpowiem Ci, sprawdz w Komuptreonku( do niczego nienamawiam, nie jest to reklama).... za to Vobis ma o wiele wyzsze ceny. Zresztą pzrekonaj sie sam/a.

Gość nieeeeefrd
" Towar niedostępny Towar wycofany ze sprzedaży - wyczerpane ostatnie zapasy magazynowe " juz go nigdzie nie kupisz... chyba ze chcesz ryzykowac pzrez internet...

Gość monikammmm
ja mam laptop toshiba z vistą i działa bezproblemowo już półtora roku :) i też jak ktoś wyżej napisał używam go tylko do netu i office'a

Gość 45645656756
a nie zauwazylam tego ze nie dostepny :/

Gość 45645656756
a co sadzicie o lapkach w media markt ? bo slyszalam opinie ze szybciej sie psuja i nie warto tam kupowac, mimo ze sa troche tansze.. a Wy jak sadzicie?

Do 2500 polecam Asusa K52F. Za 2500 kupisz nowego, a nie żadną używaną Toshibę. Do twoich zastosowań nie jest potrzebny nie wiadomo jaki sprzęt. Wskazane jest byś wybrała model ze zintegrowaną kartą graficzną, w zupełności ci wystarczy a ciągnie mniej prądu (bateria dłużej podziała) i nie grzeje się tak. Unikaj modeli z procesorem AMD. W laptopach nie są one najlepsze. Grzeją się bardziej, sa mniej wydajne i zużywają więcej prądu niż procesory Intel. Właściwie za 2500 dostanie już model z nowym Intel Core i3. XP nie masz sobie co dupy zawracać, ten system to zabytek już dziś, powstał około 2000 roku a to przepaść, wybór masz między laptopem bez systemu i instalacją Linuksa na nim (Ubuntu by ci się świetnie nadawało do tego co piszesz), albo kupić laptop z Windows 7. Windows 7 to bardzo dobry system, choć tak naprawdę to poprawiona Vista tylko i aż.

" a co sadzicie o lapkach w media markt ? bo slyszalam opinie ze szybciej sie psuja i nie warto tam kupowac, mimo ze sa troche tansze.. a Wy jak sadzicie?" W Media Markcie są takie same laptopy jak w każdym innym sklepie. Ludzie to po prostu debile i tyle na temat. Masz linka do Asusa K52F http://www.ceneo.pl/;0154773740-10.htm http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Asus-K52F.31544.0.html Naprawdę fajny sprzęt, kuzynka ma takiego i jest zadowolona.

A ktoś pisał o Komputroniku. To z doświadczenia mogę powiedzieć (kupowałem tam drukarkę) że bardzo dobry sklep, ale ceny niestety mają wyższe niż konkurencja, cóż za dobrą obsługę się płaci.

Gość 45645656756
ten ostatni niedziel --> wspomniales o ubuntu, a ja sie wlasnie zastanawiam, tak sobie pomyslalam ze jak kupie lapka to na tym sprzecie co teraz mam zainstaluje ubuntu i sobie bede eksperymentowac, czy dam rade jak tak to i na lapku zainstaluje :P korzystalam z ubuntu przez live cd i bardzo mi sie podoba, podlaczylam neta i wszytsko mi dzialalo do mojego prostego uzywania komputera i zwroce uwage na procesor ten asus to tez fajny

Gość 45645656756
jak laptop ma wbudowany system, powiedzmy windows 7 to da sie zainstalowac na nim dodatkowo, lub tylko ubuntu ? czy kupujac musze zwrocic uwage zeby byl bez systemu, bo teraz tak doczytalam Twoja wypowiedz

Możesz zainstalować dwa systemy obok siebie bez problemu. Laptop bez systemu będzie trochę tańszy, ale jak nie jesteś obyta z Linuksem to nie polecam bo jakby jakieś problemy były czy coś to masz Windowsa.

Gość ja mam 2 ASUSY
jeden ma 4 lata a drugi 3 lata, ten starszy upadł mojemu mężowi zaraz jak go kupiliśmy, a po 3 latach rzuciłam tym laptopem w męża (był niegrzeczny :P ) i nadal działa :D Kilka lat temu płaciłam za te laptopy 3500zł w promocji! Polecam Asusa :)

Gość 45645656756
no wlasnie tak wolalabym z windowsem, na komputerze mam tak ze instaluje windowsa z plyty, a wiem ze te lapki teraz maja wbudowany "plik instalacyjny" i nie tzreba zadnej plyty zeby dormata zrobic czy cos, dlatego zwatpilam czy na takim tez sie da linuxa zainstalowac

Nie zupełnie. Te laptopy mają już zainstalowany system operacyjny. W niektórych modelach masz partycję przywracania systemu i po wciśnięciu odpowiedniego klawisza podczas uruchamiania przywracasz system do stanu początkowego, w innych musisz sama przygotować płyty z kopią systemu z których go przywrócisz zamiast reinstalacji jak to się robi na stacjonarnych. Ale to w niczym nie przeszkadza by zainstalować obok drugi system, wydzielasz sobie miejsce na dysku (np programem GParted który jest na Live CD Ubuntu) i instalujesz. A potem wybierasz system przy starcie.

Gość niezalogowana furgonetka
facet pwoiedziała mi kiedyś tak, od najlpszych w dół lenovo( ale tylko te droższe) toshiba dell- asus a reszta gdzieś w tyle

Gość najdziwniejszy....
do experymentow z ubuntu to kup sobie jakis pendrive 2gb i wyguglaj cos co nazywa sie wubi a lekko powyzej 2500 to mozesz nawet wyszperac cos z i5, a to spora roznica od i3 (od i3 to i lepsze core 2 duo z gornej polki jesli o wydajnosc chodzi)

Gość ktos nienormalny!!!!!!
mozesz zrobic jak moj brat. poszedl do sklepu spopdobal mu sie jeden z wygladu. dal 2 tys i juz oddal go 3 razy na gwarancje he he a laptopa ma 2 m-c