Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZdruzotanaPrzyszlaMamusia

Oni chca ochrzcic moje dziecko!

Polecane posty

Maz i ja nie chcielismy poczatkowo chrzcic Cyzi. Koscielnego slubu nie mamy. Ale wiadomo- rodzinka zaczela naciskac i maz sie ugial. Teraz chca ochrzcic Cyzie a mnie to nie pasuje, nie chce tego, nie zgadzam sie! Nie takie byly ustalenia a ja nie chce zeby Cyzia miala cokolwiek wspólnego z jakakolwiek religia. Co robic? :( Czy ksiadz ochrzci moje dziecko wbrew mojej woli?

Gość moja najsłodsza
nie ochrzci,przecież musisz wyrazić wolę wychowania jej w wierze

Gość Natalusia_______
dobrze, ze nie jestes moja mamusia, bo jakas glupia jestes :(

Gość fsx
o masakra co za imiev

Narcyza, Cyzia.

w życiu bym tak nie chciała aby tak do mnie mówiono.biedne dziecko...już jej współczuję

Czuje sie oszukana przez meza. Zadnego chrztu mialo nie byc. Wie jak bardzo nie chce wychowywac w jakiekolwiek religii. Powiedzial ze on tez tego nie chce ale powinnismy to zrobic dla rodziny i 'jakby (odpukac) cos sie Cyzi stalo....' Do mnie to nie przemawia, nie wierze w pieklo.

Gość Świetne
Imie Kochasz ją?

Maz byl ochrzcony i bierzmowany, ja jedynie ochrzczona, do komunii isc nie chcialam i tak mi juz zostalo. Maz ugina sie pod presja rodziny.

Gość piczkaxxxxxxxxx
nie chcialas isc do komunii? co na to twoi rodzice?

Ano nie chcialam. W wieku 8 lat tupnelam nózka i stwierdzilam ze ja do zadnej komunii nie pójde, bo nie, i juz. Rodzice próbowali mnie zmusic ale skutecznie im to uniemozliwilam :) poprostu robilam wszystko zeby nie zostac dopuszczona. I wygralam. Ale teraz przy moim dziecku nie chca odpuscic.

Daruj temu dziecku tego zdrobnienia jest ochydne.. Co do chrztu to przeciez nie zmusza Cie bys poszła do kościoła.

Gość piczkaxxxxxxxxx
no coz ale zatwardziali katolicy tacy sa i cokolwiek bys zrobila innego niz wiara nakazuje to bedziesz wcieleniem diabła :O

Ja wlasnie nie chce chrzcic poniewaz nie chce zaczynac zycia Narcyzy od klamstwa. Nie chce zeby byla 'owieczka'. Nie chce zeby figurowala w koscielnych statystykach, sama powaznie mysle o apostazji. Jesli ochrzcze to pozniej bede musiala wyslac na religie, do komunii, do bierzmowania, nie chce tego poprostu! Kiedy ja nawet swiat nie obchodze!

Mi sie tam zdrobnienie podoba, slodkie jest. Wybralam imiona Narcyza żywia poniewaz sa oryginalne ale nie pretensjonalne jak jakies Jessiki i inne Jennifery.

Gość popieprzona CIZIA
ja bym sądowo imię zmieniła, ładnie masz zjebany mózg, to nie twoja rodzina jest zła tylko ty. ty to samo zło- z tego co piszesz, niedorośnięta mamuśka, egoistka pieprzona. ja bym cię znienawidziła jako matkę za imię. gdzie ty rozum masz. twoje chwilowe widzimisię a dziecko będzie upokarzane przez całe życie :/

Gość o zesz.........
Cyzia kojarzy mi sie z Cizia:P. Czemu nie nazwalas jej Tradycja ;-)

Gość popieprzona CIZIA
TY MOŻESZ SOBIE NIE OBCHODZIĆ ŚWIĄT ITD. ALE IMIENIEM JUŻ DZIECKO SKRZYWDZIŁAŚ I TO BARDZIEJ NIŻ GDYBYŚ JE OCHRZCIŁA CHOCIAŻ DLA MNIE CHRZEST POWINIEN BYĆ. DOBRZE ŻE MASZ RODZICÓW/TEŚCIÓW- OBY CI CIZIĘ ODEBRALI KIEDYŚ.

Gość popieprzona CIZIA
CIPCIA TRZEBA BYŁO NAZWAĆ- TEŻ SŁODKO BRZMI

Gość popieprzona CIZIA
KOLEGA SACYFICRAL MA RACJĘ- ZROBISZ DZIECKU KRZYWDĘ SPOŁECZNĄ

Nie bede wszystkiego robila pod spoleczenstwo! Moze i bedzie dyskryminowana ale to da jej jedynie lekcje- i pokaze prawdziwa twarz katolików. Jakos nie zamierzam trzymac jej pod kloszem i bardzo chce zeby wyrosla na Silna osobe, zeby umiala walczyc o swoje. I jakos nie widze powodu dla którego mialaby dostawac prezenty jedynie na mikolaja...

Tez tak uwazam.

Gość JA 4 LATA TEMU DOSTAŁAM
WOW :/ IMIĘ PORAŻKA OT LE 90 % SPOŁECZEŃSTWA CI TO POWIE. NO ALE CO JEJ NIE ZABIJE TO JĄ WZMOCNI. BĘDZIE MIEĆ LEKCJĘ ŻYCIA WG CIEBIE. A DZIECI SĄ OKRUTNE..................