Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .....ja......................

luteina problem

Polecane posty

witajcie, mam problem. Od 15 dc lekarz kazał mi przyjmować luteinę na podtrzymanie ciąży jeżeli udało by mi się w nią zajść, teraz jest 25 dc i wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę. Czy w sytuacji jeżeli udało mi się zajść w ciąże to luteina wywoła okres czy ciąża sama się utrzyma po odstawieniu tabletek. Nie robię jeszcze testu bo jest za wcześnie.

Gość zuzaqueen
jak jesteś w ciąży to luteina ją podtrzyma(teoretycznie bo praktycznie roznie bywa a jak nie to dostaniesz@

najbezpieczniej jest najpierw zrobić test, a później odstawić. Nagłe odstawienie nie jest bezpieczne.

Gość gryczka
Również brałam luteinę przed zajściem. W dniu, gdy miałam odstawić, zrobiłam test. Gdy wyszedł pozytywny zadzwoniłam do gina. Kazał nie odstawiać. Brałam jeszcze do 20 tygodnia, powoli zmniejszając dawkę. Jeśli masz niedobory progesterony, nagłe odstawienie tego typu preparatu może spowodować poronienie.

ja mam niedomogę lutealną.

to nie ryzykowałabym odstawieniem. Mi test wyszedł już 8 dni po owu czyli 6-7 przed @. Jak rozumiem jesteś 3 dni przed @, więc możesz spokojnie zrobić. A najlepiej oznaczyć betę z krwi- ona już 10dni po owu powinna być wiarygodna