Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skurcze w 20 tyg.

skurcze w 20 tyg.

Polecane posty

Gość skurcze w 20 tyg.

dziewczyny pomocy nie wiem co mam robić otóż co jakiś czas szczególnie jak leżę na plecach mój brzuch robi się twardy z jednej strony i pojawia się taka kulka czy to dziecko czy coś jest nie tak ??? reszta brzucha jest miękka

Podbijam :) Niby u mnie dopiero 12 tc, ale dobrze wiedzieć co może się dziać :)

kochana to dzidziuś się odzywa i kopie cię słonko... skurcze są mnie wiecej regularne i dotyczą całego brzuszka (macicy) a nie częsci... spokojnie :) ciesz się ... popukaj w to miejsce gdzie powstaje ta "kulka" a zobaczysz że sie odezwie :)

Gość pytam bo nie wiem 0000
moim zdanie to dziecko sie tak uklada moze jaka czesc ciala

Gość gryczka
Jeśli wybrzuszenie powstaje tylko z jednej strony brzucha, to znaczy, że dzidziuś tam się lokuje i wypina np. pupkę. Najlepiej to widać właśnie leżąc na plecach. Po 20 tygodniu mogą się też zdarzać skurcze "trenujące" macicę do porodu. Powinny być one niebolesne, nieregularne i nie powinno być ich więcej niż bodajże 10 na dobę. W przeciwnym wypadku (ból regularność, krwawienie) - natychmiast do szpitala. Mimo wszystko o każdej wątpliwości warto informować ginekologa, bo jeśli pojawiają się skurcze, to powinien sprawdzić, czy np. szyjka się nie skraca. Ale nierównomierne wybrzuszenie to na 100% dzidzia:-)

Gość skurcze w 20 tyg.
to jest takie dziwne uczucie z jednej strony miękkie z drugiej twarde a to moja pierwsza ciąża więc sporo rzeczy jeszcze nie wiem :( a co do tych skurczy to słyszałam o nich ale nie byłam pewna czy to to a już taki przypadek żę cała macica była twarda też miałam ale za chwilkę przeszło i nic nie bolało czyli wszytsko ok tak??

wszystko oki:) szczęśliwego rozwiazania i jak najmniej wątpliwości bo Maleństwo wszystko odczuwa :D:D:D ❤️