Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bvvvvbbcvb

Mój pokój zawalony jest niepotrzebnymi rzeczami

Polecane posty

Gość bvvvvbbcvb

Uwielbiam minimalizm. Wchodząc do mojego pokoju stwarza wrażenie uporządkowanego (bo na wierzchu panuje ład), rzeczy ograniczone są do minimum - nie lubię zagraconych pomieszczeń. Niestety szafy (a jest ona wcale nie mała, ma przesuwane drzwi) nie można normalnie otworzyć. Jestem pewna, ze 90% rzeczy, które w niej mam jest mi niepotrzebnych. Nie chcę winić za to rodziców, ale gdy byłam już trochę starsza nie uczyli mnie, żeby oddawać zabawki, wyrzucać rzeczy, z których nie będę korzystać. I tak mam tam ubrania, których wcale nie noszę (bo "mogą się przydać żeby chodzić po domu" :O), mam kilkadziesiąt kaset wideo z bajkami :O, gry planszowe, ogrom pluszaków, jakieś inne zabawki (mam 19 lat!!!), lalki barbie :O Nie jestem w stanie wszystkiego wymienić ale tak to mniej więcej wygląda. Gdzie mogę oddać te rzeczy żeby trafiły we właściwe ręcę tych, którzy je potrzebują? Jak się za to zabrać? :O

Gość irqa.
zabawki to ja zawsze daje obok smietnika w przezroczyste reklamowki zeby potrzebujacy widzial ;) Bo to z kontenerow czerwonego krzyza to do second handow idzie wiec po co ich sponsorowac? A tak to jakis smieciarz wezmie dla swoich biednych dzieci albo wnukow.Ja nieraz od sasiada dostawalam lalki albo klocki jak znalazl na smietniku :) To nic zlego,a pomozesz innym.Ciuchy tak samo. Jak jeszcze sa mozliwe to daje obok smietnika.I zawsze jak potem ide to tych workow z zabawkami co zostawiam nie ma :)

Gość ABCERTYUKNBG
ODDAJ NP DO DOMU DZIECKA

Gość niebieskooka dziewczyna
moze zawiez do jakiegos domu dziecka

Gość znacieeeeeee
mozesz zaniesc do caritasu w swoim miescie albo domu diecka albo jakies swietlicy srodowiskowej. dobre ubrania w takiej swietlicy tez chetnie przyjma. pracowalam wiec wiem