Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ehhh dosc dosc doscc

Przeczytajcie to i poradzcie mi cos BLAGAM ! :(

Polecane posty

Chodzi o to że tak, moze zaczne od poczatku Kiedys kiedys tak przeziebilam sobie pecherz ze az leciala mi krew... za jakis czas mialam znowu przeziebienie pecherza -bolalo i pieklo przy oddawaniu moczu, ale juz dlugo byl spokoj (lekarz przepisal mi antybiotyk i kazxal brac przez miesiac jedna dziennie tabletke urinalu... bralam moze tydzien ) Od tygodnia sie zaczelo! chodze sikać co 5 min :(( ale nie boli mnie i nie piecze jak sikam, poprostu jest czestomocz, czuje dyskomfort straszny i czuje czasami jakby mnie parzylo w cipce :( i czuje lekki bol w podbrzuszu.. A jeszcze cos Dodam ze mam nadzerke i czeste infekcje pochwy co sprawia ze tez odechciewa mi sie zyc :/ I poprostu nie wiem czy to pecherz czy cos z pochwa? ale chyba bym czula wtedy świąd jak zawsze... dodatkowo dodam ze czuje bol przy stosunku Tak wiem mam isc do lekarza - tak sie sklada ze jeden i drugi na urlopie, i nie wiem gdzie mam isc ginekolog urolog czy najpierw rodzinny ? Poradzcie coś bo juz dola lapie :((

Gość objawy typowe
dla zapalenia dróg moczowych, szczególnie pęcherza i cewki. To mogą być nieobojetne dla zdrowia bakterie. Lepiej idź zrobić badania moczu z posiewem. Dla ulżenia rób nasiadówki z: pokrojonej natki pietruszki zaparzonej wrzątkiem lub nad wodą z ugotowanych ziemniaków. Nie radzę brać specyfików nawet ziołowych przed postawieniem diagnozy

a dodam ze jak ide sikac to nie sikam odrazu tylko tak jakby cos w srodku 'trzymalo' dopiero za chwile puszcza i leci... to tak na chlopski rozum...

Gość koniecznie zrób
badania i to szybko, bo mogą to byc objawy kamicy nerkowej chociaz w tym stadium to raczej piasek albo bardzo małe kamyki, które ścierają podczas schodzenia śluzówkę, która krwawi. Żeby nie doszło do jakiejś niedrozności, bo wtedy...moze byc różnie. Nie leczcie sie ludziska poprzez internet!!!

Gość bubiczkaa
Dwie przyjaciółki: Dorota (lat 17 i pół) i Monika (lat 17) postanowiły spotkaćsię pewnego wieczoru, kiedy rodzice Moniki wyjechali za miasto. Dziewczynki wpadły na niewinny pomysł- wyjęły stary talerzyk, na którym wypisały tajemnicze cyfry oraz zdjęcie prababki Doroty i zaczęły wywoływać duchy. Z początku nie działo się nic dziwnego- dziewczynki śmiały się i dokazywały! Nagle usłyszały walenie do drzwi. Rozległ się przeraźliwy huk i przez okno do domu wpadło zakrwawione łyse dziecko bez źrenic. Wystraszone dziewczynki rzuciły się pod drewniany stolik. Niestety przebiegły omen zaczął ciągnąc Monikę za nogę i zawlókł ja do kuchni. Słychać było stamtąd przeraźliwe wrzaski, pękanie kości i głuchy pisk sunącego po podłodze ostrza noża. Monika krzyknęła: "VOLIDER SAKRUMA" 3 razy i wyzionęła ducha... Jeśli przeczytałeś "VOLIDER SAKRUMA" możesz być pewien, że spoczywa na Tobie klątwa. Jest tylko jedno wyjście, by ją z siebie zdjąć: musisz przesłać tą wiadomość do 10 osób w ciągu 15 minut od momentu przeczytania. W przeciwnym razie blada dziewczynka zamorduje Ciebie i 3 najbliższe Ci osoby (tak, tak- właśnie te o których teraz pomyślałeś). Spiesz się, nie masz dużo czasu!

mialam tak samo parcie na mocz jakbym miala 2 litry moczu a w zasadzie niewiele go bylo kucie pieczenie bol niesamowity nawet usiedziec w jednym miejscu nie moglam w dzien jak w dzien ale w nocy jak meczylo no i pojawienie się krwi w moczu poszlam do lekarza okazalo się ze mialam kamienia w przewodzie moczowym i stad te wszystkie objawy dostalam antybiotyki i silne leki przeciwbolowe pomeczylo mnie 4-5 dni

wlasnie o co chodzi z tym piaskiem? czasami przy stosunku czuje tez parcie na pecherz i nie wiem moze to cos z tym..

Gość koniecznie zrób
usg jamy brzusznej to proste i bezbolesne badanie, wykaże kamicę nerkową, ale pisku juz nie, trzeba zrobić badania dodatkowe. To się leczy, ale nie my jesteśmy tu od stawiania diagnozy. Powinnaś iść do lekarza, będziesz chyba zmuszona

a piasek podczas jakiego badania wychodzi? zwyklego badania moczu ?

Gość koniecznie zrób
badanie moczu plus badanie krwi dadzą jakiś obraz. Pij dużo wody niegazowanej, szczególnie wo późnej porze, mozna w nocy, to pomaga wypłukiwać piasek. Leczeni może trwać nawe kilka miesięcy

Gość koniecznie zrób
jeżeli badanie wykaże piasek, to powinnaś takie badania robic przynajmniej dwa razy w roku

pojde jutro do lekarza rodzinnego powiem mu wszystko i pewnie sam da skierowanie na odpowiednie badania..:(

Gość furagin i od ręki po bólu

Gość mamachichi
do czasu kiedy zobaczysz sie z lekarzem to pij zurawine-nie zaszkodzi a na infekcje pecherza jest bardzo dobra

Biore wlasnie juz chyba 5 dzien codziennie urinal akut i urosept - nie boli ale sikam co chwile :|