Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Michał(Tomazi)

MÓJ PIERWSZY LOTTTTTTTTT:):):) HELP MI

Polecane posty

Gość Michał(Tomazi)

Witam wszystkich Użytkowników Forum Potrzebuje małej Pomocy, kilku odpowiedzi. Jestem nowym użytkownikiem tego forum, więc zadane pytania prze zemnie mogą być dla was banalne. Nie wiem czy napisałem to w dobrym temacie, jeśli nie to przepraszam. Mój problem dotyczy się pierwszego lotu samolotem ( dla was to pryszcz) 19-08 lecę z Warszawy do Calgary przesiadkę mam mieć Heathrow( niestety nie znam angielskiego wstyd mi za to, dopiero zacznę naukę na miejscu jak i pracę), wracając do tematu, oto mój lot: SERVICE FROM TO -------------- ------------------- --------------------- BRITISH AIRWAYS - BA 847 EURO TRAVELLER THU 19AUG WARSAW-PL LONDON-GB F.CHOPIN HEATHROW NON STOP TERMINAL INTL TERMINAL 5 1155 1335 DURATION 2:40 NON SMOKING RESERVATION CONFIRMED SNACK SERVED EQUIPMENT:AIRBUS INDUSTRIE A319 -------------------------------------------------------- BRITISH AIRWAYS - BA 103 WORLD TRAVELLER THU 19AUG LONDON-GB CALGARY-AB HEATHROW CALGARY INTL NON STOP TERMINAL 5 1725 1950 DURATION 9:25 NON SMOKING RESERVATION CONFIRMED MEAL SERVED EQUIPMENT:BOEING 767-200/300 Pytania dotyczy moich przesiadki na Heathrow jak to będzie wyglądać muszę sie jeszcze raz odprawiać, czy hala odlotów i przylotów na terminalu 5 znajduje się w tym samym miejscu, czy dużo, trzeba szukać, czy moje bagaże zostaną automatycznie przeładowane na następny lot do Calgary, jeśli lecę tymi samymi liniami. Przy lądowaniu w Kanadzie będzie trzeba wypełnić jakiś dokument po angielsku wie ktoś jak on wygląda. Proszę o odpowiedź DZIĘKUJE. Michał

Gość nie mogłeś zapytać
tam gdzie kupowałeś bilet? Jeśli masz taki bilet łączony, to bagaże będą (powinny być) automatycznie przeładowane, nie musisz się odprawaić drugi raz, najwyżej cię drugi raz przez bramki przepuszczą. Pamiętaj, jak wysiądziesz z pierwszego samolotu to idź tam gdzie strzałki pokazują TRANSFER, a najlepiej jak zapoznasz kogoś kto też tam leci i pójdziecie razem :) Sprawdzaj na monitorach którym gate'm masz wyjść i to cała tajemnica - idź tam gdzie kierują cię monitory :)

Gość nie mogłeś zapytać
Poza tym widzę, że masz sporo czasu do przesiadki, więc nie musisz się spieszyć (chyba że chcesz pozwiedzać londyn, ale nie wiem, czy to aż tak dużo czasu, raczej nie). Jak wysiądziesz z pierwszego samolotu to nie leć za tłumem na ślepo, bo pewnie większość ludzi tam kończy lot, a ty szukaj strzałek dla transfer passengers, to najważniejsze. Jeśli masz wszystko w obrębie jednego terminalu, to raczej nie będziesz musiał daleko chodzić, ale zanudzisz się na śmierć :)

Gość Michał(Tomazi)
Dzięki, jeszcze ktoś ma jakieś sugestie.

Gość pewnie w Chinach
a ja z innej beczki, jak dostales prace bez angielskiego w USA ... sorry za pytanie :)

Gość może jednak zrób
nie w usa, a w kanadzie zdaje się... Ale fakt - jak tego dokonałeś?

Gość Michał(Tomazi)
Lecę do Kanady nie USA, pracę po prostu załatwił mi znajomy w swojej firmie.

Gość Michał(Tomazi)
Nie mogłem za pytać bo bilet po prostu wydrukowałem, został wysłany mi poczta a zakupiony w Calgary

Gość co i jak
yyyyyyyyyyy

Gość bele de jour
idz do nero na t5 tam pracuje sporo polakow napewno pomoga:)

Gość Michał(Tomazi)
ok dzieki