Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milagrosss

religijny facet

Polecane posty

Gość milagrosss

Od 2 miesiecy spotkam sie z swietnym facetem, dogadujemy sie, mamy podobne poczucie humoru i zainteresowania. Zarowno on jak i ja jestesmy wierzący, ale on jednak az za bardzo... Ja chodze do kosciola w niedziele i swieta itp itd, ale lubie spedzac czas ze znajomymi, chodzic na imprezy... A on : *nie pojdzie na impreze w sobote: bo nie wyrobi sie na poranna msze swiętą w niedziele *nie zostanei u mnie na noc (choc chcialam zeby spał w salonie) bo w parafii sobie zle pomysla o nim *angazuje sie w prace dla kosciola co skutkuje tym ze nie mozemy sie widziec ciagle bo tu ma procesje, tu pomaga ksiedzu itp itd JA nie mam nic do tego ze jest wierzacy,ale czuje ze zwiazek zaczyna na tym cierpiec co sadzicie?

Gość t;q puqwyn
rozbawiłaś mnie tym "Zarowno on jak i ja jestesmy wierzący, ale on jednak az za bardzo..." to mozna być mniej albo bardziej wierzącym?

Gość milagrosss
chodziło o to, ze on za bardzo sie angazuje w zycie religijne, nie widzac jzu nic poza tym...

fajnie, że jest wierzący, ale wiara nie równa się częste chodzenie do kościoła, dla drugiej osoby warto zmienić nawyki i np. pójść na mszę popołudniową czy czasem po prostu pomodlić sie w domu by ukochanej osobie poświęcić swój czas

Gość wenaaa
no cóż, pogadaj z nim powiedz co i jak ze sie czujesz zaniedbywana czy cos moze to pomoze

A to u was msza niedzielna jest tylko o jednej godzinie, nie może pójść później???

Gość satankaa
a jak on zechce zostac ksiedzem ? Uwazaj na niego ! Tacy religijni moga nagle zyskac objawienie zostawic wszystko i pojsc w droge duchowna !

Gość milagrosss
u nas jest jedynie o 7 i o 9.30 tak czy siak, uwaza ze to swieto i nie moze sie bawic do rana...

Gość jikopln
fajnie bo informatycy coś stracą

No dokładnie, skoro jest osobą religijną, zaangażowaną w "duchowe sprawy", to pewnie jest też wrażliwy i powinien zrozumieć Twoje odczucia. Zaproponuj jakiś kompromis.

Gość ejtam ejtam
pogadaj z nim, jesli mu zalezy na tobie znajdzie zloty srodek i jakos to wszystko pogodzi. W koncu zycie to sztuka kompromisu ;)

Gość dfrt
to pewnie jakis szurniety fanatyk jak ci od krzyza lepiej ty go zostaw bo co to z nim za zycie bedzie