Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

to tylko jaaaa

Przetwarzanie danych osobowych...

Polecane posty

Dajmy na to,że wysyłam do jakiejś firmy zamówienie i na dole jest napisane drobnym druczkiem,że wyrażam zgodę na to przetwarzanie itd.Czy ta firma czerpie z tego jakiś zysk?

Gość bez tej zgodny zgodnie z ustaw
ą firma nie ma prawa przechowywać twoich danych ani nic z nimi robić wiec nie może zgodnie z prawem nawet dodać ciebie do bazy klientów żeby wiedzieć co ci wysłac :P

Gość jasne ze ona ma korzysci
przetwarza twoje dane czyli rozsyla je swoim kontrahentom oczywiscie z zsykiem dla siebie, ty potem dostajesz mase reklam a oni oeruja dalej twoimi danymi.

Gość raszpla pospolita
firma nie ma z tego zysku, to ustawa o ochronie danych osobowych nakazuje firmom taką zgodę od ciebie pozyskać, są różne rodzaje zgód i często po takim zamówieniu otrzymujesz na skrzynkę inne propozycje czy informacje od nich, bo wyraziłaś zgodę

Ale jeśli to coś zamówię,to muszę wyrazić zgodę na przetwarzanie. I właśnie to mnie zastanawia.Jest opcja,że chcę spróbować przez 3 miesiące za darmo. No dobra napiszę...chodzi o krem na żylaki,popękane naczynka itd.Suuuuuper skuteczny...oczywiście według tej firmy.I zastanawiam się czy przypadkiem nie wyjdzie tak,że ja przez 3 mies. będę się smarowała nie wiadomo jakim mazidłem za darmo a oni przez ten czas zbiją na mnie kokosy.

Gość Jowitayyy
Taka firma ma twoje dane, ale teraz żeby je zdobyć musi przestrzegać RODO. Polecam zajrzeć do tego materiału: https://rodoporadnik.pl/